16.1.15

Ulasan Fesyen Red Carpet Golden Globe Awards 2015 Part 1

Hello u olls,

Tak mau cerita banyak la.  Jom kita tengok review baju-baju cantek dan meletops dan beberapa baju hodoh yang aku tak paham pasai pa depa ni duit banyak and belambak tapi sanggup pakai pakaian hodoh macam ni.  



Jennifer Lopez In Zuhair Murad Couture

Sebenarnya dress ini sangat meletops.  Baju kelawar versi couture.  I love this dress sebab dia macam nampak very the diva-divana.  Tapi still tetek over........and nak tunjuk paha and kepala lutut.  Way too much Kak Jelo.  I olls mengharapkan satu hari dia mencontohi retis kertu yang lain yang always nampak classy elegen di red carpet.  Bak kata seorang teman akak,  seri red carpet dia dah menghilang.



click read more





Jessica Chastain In Atelier Versace

Wayyy better and improved and polished daripada Golden Globe 2013 look beliau yang membuatkan beliau kelihatan seperti wanita tetek kendur.  I olls suka her whole look kali ini.  Rambut and make up beliau juga sangat meletops.






Julianne Moore In Givenchy Couture

Baju ni empat tahun sudah orang duk  pakai dah kak.






Dakota Johnson In Chanel Couture

Baju ini sangat simple,  fun tapi tetap couture.  Hampa zoom tengok kat details labuci dia.  Very halus dengan taburan tambahan labuci merah and bulu-bulu kat hujung.






Reese Witherspoon In Calvin Klein Collection

Standard la design Calvin Klein.  Play safe.






Emma Stone In Lanvin

Aku tak berapa suka orang pompuan pakai seluar pi majlis makan malam.  Tapi pengecualian untuk beliau yang hot.  Dia banyak kuruih so padanan seluar hitam dan tube menghelit ini sangat meletops.  Ditambah dengan riben besak meleret.  I ingat sekali sekala i nak mai office pakai macam ni.  Kerlas tak?







Kate Beckinsale In Elie Saab

Mak ayam ini kelihatan simple tapi elegen dengan dress ini.






Diane Kruger In Emilia Wickstead

Percubaan tidak merapu.  Klasik.  I suka cluth beliau.






Ellie Kemper in Naeem Khan

Cantek.  Dress ini sangat meletops.  I olls tidak ada benda nak carut pada dress ini.







Sienna Miller In Miu Miu

Dress ini mungkin nampak merapu bagi setengah orang tapi bagi i olls i suka dress ini.  Dress ini nampak sesuai pada tubuh badan beliau.  Corak dan juga potongan neckline itu membuatkan beliau nampak elegen tapi at the same time fun.  






Anna Faris In Reem Acra

Better dari dress pantai beliau di People Choice Award minggu lalu.  









Camila Alves In Monique Lhuillier

Pilihan baju dress carpet pompuan ini tidak pernah mengecewakan.  Potongan ala-ala kain lapik meja yang jatuh ke tepi ini semakin popular katanya.  Tapi tak semuanya orang cantek pakai macam ni.






Maggie Gyllenhaal In Miu Miu

Kain dress ini nampak macam tak cantek langsung.  Nampak macam murah murah.  Colour pun boring.  Colour orang tua.







Salma Hayek In Alexander McQueen

Fashion Alexander McQueen sangat boring sekarang ini sejak mendiang AM dah takdak.  Ini adalah satu contoh.  Kain ini dari jauh nampak macam mattress cover sahaja.  I olls lebih suka mak ayam Salma Hayek mengenakan colour colour yang tenghang menghelit agar sesuai dengan kulit latina beliau.





Julia Louis-Dreyfus In Narciso Rodriguez

Playsafe boring. NEXT






Kristin Wiig In Delphine Manivet

Baju macam ni lah yang membuatkan aku terpikiak macam mana orang kaya kaya boleh perabih duit pakai baju ala-ala kain telekong ni.  Rambut beliau yang sangat santai juga membuatkan the whole look menampakkan beliau seperti orang tak mandi.  Calon baju paling tak elok.







Emily Blunt In Michael Kors

Emily Blunt nampak gemok and besak dengan dress ini.  Gaya rambut itu juga membuatkan beliau nampak sangat serongoih.






Kate Hudson In Atelier Versace

Stunning.  Mak suka.







Tina Fey In Antonio Berardi

Ini satu lagi calon baju paling hodoh untuk red carpet ini.  Aku tak paham la skirt dia tu pasai pa gemebong lagu tu,  memang sebab angin masuk ka ataupun masa depa buat dress ni depa ada bubuh baking powder ka apa ka.  Tina Fey dulu suka pakai baju hodoh,  lepaih tu pelan pelan dia dah terror dressap.  Lani awat macam ni?  Dia tukak ka dia punya stylist?








Rosamund Pike In Vera Wang

Dress ini tidak hodoh sebenarnya.  Dress ini sangat cantek.  Tapi tak sesuai untuk wanita berbadan bergau macam beliau ini.  Potongan cut out kat pinggang dan cover dada itu membuatkan beliau nampak sangat bergau dan tetek beliau nampak macam tergantung.  I tak suka.





Chrissy Teigen In Zuhair Murad

Pompuan ini pun pandai memilih dress yang meletops untuk diri sendiri. I suka.





Jemima Kirke in Rosie Assoulin

Calon baju hodoh ke 3.  Aku tak tau la berapa ribu harga baju ni.  Baik bagi kat aku.  Aku pun reti buat baju macam ni aih.  And call myself fashion designer.  Gila merapu.  Lagi merapu sapa yang berani pilih nak pakai dress ni.

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...