23.3.15

Dayme Fahme Penang Based Make Up Artist

Hello u olls,

Sedang mencari-cari make up artist untuk hari bersejarah u olls tidak lama lagi,  hari ini saya nak perkenalkan seorang kawan yang baru berkecimpung dalam dunia solekan. Sebenarnya nak cerita mai kat ampa,  dulu masa beliau kawen,  I yang make up dia, so bila dia mula buat business solekan ni, dengan besar hatilah I nak rekemen dia kat u olls semua.


Dayme Fahme
Instagram (@daymefahme

Facebook (Dayme Fahme Make Up Artist)

No tel  :  019-409 4999

Emel  :  hidayahfahme@gmail.com





Sebenarnya Dayme sangat minat make up sejak dulu lagi.  So masa awal-awal dia banyak belajar dengan menonton tutorial dalam Youtube and then trial and error sorang sorang la kat rumah untuk menambah ilmu tentang teknik solekan terkini.  Tapi lepas dapat dorongan family dan teman rapat,  depa duk bagi kepercayaan kepada Dayme untuk make up depa for majlis pertunangan dan perkahwinan.




click read more


20.3.15

Ulasan Filem Cinderella

Once upon a time,  there was a pretty little girl named Cinderella.  She lived with her mean step mother and her two step sisters.  Poor Cinderella had to do all the cooking and cleaning and she lived in the dusty attic and had nothing to wear but old clothes....

Begitulah antara ayat cerita Cinderella yang aku hafal dan menang dalam pertandingan bercerita dalam Bahasa Inggeris masa kat sekolah dahulu.  Semalam aku pi tengok cerita Cinderella 'orang' dengan mak aku.  Cerita ni tak boleh pi tengok dengan suami kami dorang sebab merujuk kepada bapak aku "Takmaula pi tengok gambak siye macam tu semua.  Gambaq fight-fight aku mau la,"  begitulah komen seloroh bapak I olls yang sangat ganas tapi mempunyai hati dalam taman.


click read more

19.3.15

Ulasan Filem Her

Siriesly,  filem ini amat disturbing.  Menceritakan pasai macam mana orang cari teman hidup di zaman akan datang iaitu tahun 2025 (10  tahun dari sekarang).

Cara dan juga cabaran.  Of course cara ada perbezaanya,  tapi cabarannya tetap sama.

Sebagai contoh,  kalau dulu mak mak kita nak cari teman hidup,  itu bukan satu misi sebab teman hidup depa dah di-fixed oleh mak bapak depa sendiri.  And perlahan-lahan barulah kita semua lani duk cari pasangan hidup sendiri.  Tapi zaman lani pulak,  coraknya lebih berwarna-warni.  Ada yang memilih untuk teman hidup dari jantina sejenis,  ada yang pilih untuk memilih Eifell Tower sebagai teman hidup dan ada juga yang kahwin dengan diri sendiri.  Manusia lebih terbuka dan mempunyai pilihan yang lebih luas dalam memilih pasangan hidup.

Kita boleh belajar banyak benda daripada kepelbagaian warna ini.

Tapi macam mana kalau pada zaman akan datang,  kita memilih untuk bercinta dengan KOMPUTER!!


click read more

Kawan Yang Keliru

* ini adalah mesej persembangan antara aku dan seorang sahabat,  dia seorang lelaki.  Aku tak expect nak dapat mesej ni.  Roslan bukan nama sebenar.



Roslan  :

Jadi pondan lg bahagia dari jadi lelaki keliru,kawin jugak...



click read more

18.3.15

The Theory of Everything

Sebuah filem yang diadaptasi dari buku yang ditulis sendiri oleh bekas isteri Stephen Hawking, seorang saintis yang amat terkenal seantero dunia berjudul Travelling to Infinity: My Life with Stephen. Dikhabarkan, sudah bertahun pihak peroduk merisik wanita penulis buku ini untuk diterbitkan dalam bentuk filem. Akhirnya persetujuan yang menguntungkan banyak pihak, terutama pihak-pihak macam aku yang memang lebih suka tengok FILEM daripada baca buku.



click read more

Ulasan Filem Villa Nabila

Filem ini adalah rentetan daripada sebuah kisah yang menjadi isu hangat Malaysia tidak berapa lama yang lalu apabila seorang remaja lelaki didapati hilang setelah masuk ke dalam Villa Nabila yang terletak di Danga Bay, Johor Bahru.  Ada yang mengatakan remaja lelaki itu sebenarnya lari rumah dan pergi tinggal bersama kekasihnya,  suatu tindakan nakal yang sering dilakukan oleh anak-anak yang memberontak.




click read more

17.3.15

The Englishman Who Went Up a Hill But Came Down a Mountain

Ulasan filem dengan tajuk paling panjang aku pernah buat dalam blog aku. HAHAHHA.  Dah lama aku tengok filem ini dalam Sundance Channel kat Astro.  Aku record filem ini dan bila masa aku rasa down dan boring,  aku pasti akan tengok balik record filem ini.

Filem ini diterbitkan pada tahun 1995 namun berlatar belakang era awal kurun ke 20.  Mengisahkan dua lelaki Inggeris yang ditugaskan oleh pihak kerajaan British untuk membuat pemetaan. So bila depa sampai kat satu ceruk kampung kat Wales ni, depa kenalah ukur satu bukit kat situ bernama "Ffynnon Garw" (bunyi fe-nan-ga-ru).


click read more

Ulasan Filem The Immitation Game

** SPOILER ALERT


Ampa semua kena tengok gambar ni sebab epik sangat. I tengok cerita ini tanpa sebarang expectati SPOILER ALERTon.  Yang I tahu,  filem ini adalah biografi tentang seorang lelaki bernama Alan Turing yang telah mencipta komputer dan dilakonkan oleh seorang pelakon yang mempunyai muka yang pelik iaitu muka jahat tapi somehow seksi iaitu Benedict Cumberbatch.

Saya tidak memilih untuk membaca WIKI ataupun maklumat trivia dalam IMBD sebelum menonton filem ini.  So ruang ekspektasi dalam rongga otak aku adalah kosong ketika menonton filem ini.

click read more

16.3.15

Bee Ramza Bridal Make Up Class 29 Mac 2015 @ Stylista Vendor Concept, KULIM

Salam to all yang minat make up work,

I ingin introduce u olls semua untuk menghadiri kelas make up bridal yang diconduct oleh seorang make up artist selebriti iaitu Ms Bee Ramza. Dia ni duk pegang ramai selebriti negara antaranya Raisha Rania a.k.a Felixia Yeap.

Bridal Make Up Class ini terbuka kepada semua individu yang berminat untuk mendalami ilmu solekan. For me, this is the time ampa nak belajar hal hal berkenaan jenis-jenis produk, aplikasi yang betul dan sebagainya. Im sure zaman sekarang produk solekan dah bercambah dengan banyaknya and ramai antara u olls sangat suka spend a lot of money investing on make up products tapi sayangnya ampa tak tau nak pakai.


Inilah masanya untuk pelajari ilmu-ilmu ini dari orang yang berpengalaman seperti Bee Ramza. She is not only berpengalaman, tapi cantik and comels sangat, baik hati dan sangat humble. I know her personally. And bila aku kata ampa rugi kalau tak join memang ampa akan rugi besaq.


Butiran Bee Ramza Bridal Make Up Class adalah seperti berikut :


Tarikh :
 29 Mac 2015 (Ahad)


Masa : 
10 pagi hingga 4 petang

Lokasi :

Stylista Vendor Concept
House of vendor

No.11 First Floor,
Jalan KLC 1,
Kulim Landmark Central,
09000 Kulim Kedah.



Perlu bawa : 
Alatan make up sendiri. Model untuk praktikal (Model datang pukul 1.30petang. Tidak dibenarkan masuk kelas semasa demo)


Harga Yuran : 
RM350 (RM100 sebagai pendahuluan. Pembayaran baki pada hari kelas)


Notes  :
Peserta akan diberikan sijil dan doorgift :)

Tempat adalah terhad kepada maksima 15orang sahaja.


Sila hubungi Lyana untuk pendaftaran di Whatsapp 0174644925 atau IG @lyanalorenza

Bi- Curios atau Lelaki Apom

Ini adalah terma baru yang I olls pelajari dari 9GAG. Menarik juga macam-macam yang aku belajar daripada 9GAG iaitu sebuah aplikasi komik hiburan yang membincangkan hal hal politik, isu semasa dan macam-macam lagi secara funny tapi sinis. And so, aku stumble across dengan perkataan bi-curious.


Lepas aku membaca laman komen dan juga Google perkataan itu aku macam TETT!! Loceng buzzer berbunyi dalam kepala otak aku. Dalam novel Perjalanan tulisan Regina Ibrahim, watak bi-curious ini wujud dengan nama ‘lelaki apom’.


Lelaki apom ni bukan merujuk kepada lelaki yang suka makan apom lenggang apatah lagi apom telur, tetapi merujuk kepada lelaki yang suka layan puki but at the same time bila bersama dengan maknyah / pondan depa lebih suka juburi mereka ditutuh.


Mamak dalam gambar ini tidak kena mengena dengan topik artikel ini. Sekadar gambar hiasan. Sumber gambar : Reena's lifeisabigcanvas.blogspot.com

click read more

14.3.15

Rina's Bake With Love

Hello semua kawan-kawan,

Siapa orang Penang area especially yang teringin nak buat tempahan pelbagai jenis kek atau manisan dengan rasa yang sedap dan harga yang berpatutan anda boleh cuba untuk membuat tempahan dengan Rina's Bake With Love.  Rina's sedia menerima tempahan untuk pelbagai jenis majlis dan penghantaran boleh dibuat untuk sekitar Pulau Pinang dengan caj penghantaran yang berpatutan.  Semua manisan disediakan secara home made.  Rasa MEMANG CONFIRM sedap sebab I olls adalah salah seorang pelanggan utama beliau :)



Telephone  / WhatsApp / Telegram  :  
0125275588

Location  :  
Penang

Instagram  :  

Facebook  :  




Chocolaty
Rina's Bake With Love menyediakan pelbagai jenis cake berasaskan perisa kegemaran dunia iaitu chocolate.  Dalam pelbagai jenis perisa dan hiasan.  

click read more

12.3.15

Tunang Saya Panas Baran

Salam Kak jumie,

Saya ada nak tanya pendapat kat akak.  Macam nie kak, saya dah bertunang dan akan melangsungkan perkahwinan hujung tahun.  Details pasal tunang saya sikit,  dia nie panas baran kak.  Kadang kadang depan member-member dia pun jadi nak marah saya.  Pantang salah sikit. Berasap lah dia.  Saya cuba untuk terima dia tapi lama lama jadi makan hati sangat. Sebab dia memang tak pandai jaga hati saya kak. Selalu saya kena ikut telunjuk dia je.


1 day nie saya ada kenal sorang laki nie. Dia lain dari tunang saya. Perwatakan yang sebaliknya.  Saya pulak rasa macam ada perasaan sayang tu tapi saya taknak jadi selfish.  Saya fikirkan family saya dan family tunang saya. Nak bincang dengan family saya takut saya yang kena marah sebab dulu saya yang beria sangat. Tapi sekarang saya pulak tengah perang dengan perasaan sendiri sebab tunang saya tak habis habis nk control saya. Ini tak boleh itu tak boleh. Saya berfikir balik sebab nie keputusan hidup mati. Sebelum terlambat baik saya bertindak.

Hurm.. ape patot saya buat kak?  Saya jujurlah stress dengan perasaan saya sendiri.  Bila tunang saya perangai camtuh saya macam nak menumpang kasih orang lain je. Rasa cam menyesal tunang pun ada haa sebab kenal baru setahun tapi macam terburu buru plak sekarang. Apa yang patut saya buat kak?? Tolong saya… saya sangat-sangat perlukan advice dari seseorang. Tak larat nak pikul sorang dah sebab majlis sume makin dekat. Preparation da 50% jadi saya takut kalau tiba-tiba saya cancel tengah jalan.  Mak ayah saya sedih.  Tak sanggup saya kak.

Yang benar,

Pentunang Yang Raplah


Gambar sumber  :  http://www.johnbarrettblog.com/

click read more

Aibkan Jenazah

Sumber : meetville.com


Kemudahan internet / media sosial masa kini memang amat memudahkan pelbagai urusan kerja seharian.  Sekarang ni sapa yang ada channel HITS kat Astro mesti ampa boleh tengok rancangan drama TV dulu dulu seperti X Files kembali disiarkan.

Cerita X Files adalah pasai dua ajen FBI yang menjalankan  siasatan kepada kes-kes jenayah yang misteri.  Drama TV ini sangat popular pada tahun 1990 an. Cerita tu pun berkisar pada era tahun yang sama.

So bila aku tengok balik Ajen Mulder and Scully duk pi siasat orang sana sini,  zaman tu takdak smart phone apatah lagi internet dalam tangan.  Style depa buat catatan pun guna buku nota yang sentiasa disimpan dalam jaket depa.  And bila depa nak tunjuk sesuatu atau explain kat orang yang depa nak siasat nenjia depa duk jenuh kena lukis and cerita satu-satu kat orang tu.

Aku bagitau kat suami aku "Macam susah kan dulu depa takdak Google di dalam tangan.  Lani kita type sahaja,"

Okay ini adalah contoh jurang kemudahan yang disumbangkan dari teknologi ICT kepada masyarakat kita.  Tapi sepatutnya lagi banyak ilmu mudah sampai kat hujung jari kita,  patutnya kita pun menjadilah masyarakat yang lebih peka dan berilmu tinggi.  Namun yang duk jadi adalah semua ilmu tu duk pi sampai hujung jari sahaja,  dia tak pi kat hati dan otak.

Aku nak kaitkan kebodohan-kebodohan yang berlaku kepada masyarakat Malaysia yang bukan baru dalam dunia ICT ini.  Kemudahan ICT ni memudahkan kita menyebarkan bukan sahaja ilmu malah berita dan informasi terkini.  Tapi kita duk mai jadi lagi bengong sebab benda benda yang tak sepatutnya kita sebarkan pun kita duk pi sebar.  WHY!!!!!!!!!!!

Im talking about gambar orang mati.

click read more

11.3.15

Miss Bum Bum Parah Akibat 'filler' di Paha


Gambar di atas adalah milik Andressa Urach seorang selebriti dari Brazil berusia 27 tahun.  Kalau ampa semua tak tahan hati dan perasaan,  aku TIDAK MENGGALAKKAN AMPA CLICK READ MORE kerana gambar-gambar kat bawah menunjukkan bagaimana paha Andressa berlubang kerana 'filler' yang dienjek kat badan pada dan punggung dia menjadi TOKSIK dan akhirnya membinasakan tisu otot badannya.

End up dia kena duduk ospital untuk beberapa bulan dan menjalani rawatan dan pembedahan.  

Komen selain dari itu I olls tak berani nak tokok tambah.  Sekadar bersyukur sebab aku dianugerahkan bumper yang meletops tanpa perlu injeksyen.

CLICK READ MORE KALAU AMPA BERANI SAHAJA!

10.3.15

A Malaysian woman with Cerebral Palsy

Hello u olls,

Hari ini i nak perkenalkan u olls kepada sahabat I yang seringkali diceritakan dalam blog dahulu.  Sapa duk godek-godek blog aku dulu-dulu mesti pernah terbaca and tertengok gambar pompuan ni. And kepada pembaca baru,  ini adalah sesi pengenalan untuk ampa.  Actually the reason why i want to re-introduce my friend again in my blog sebab baru-baru ini beliau telah memulakan satu laman sosial Facebook terkini berjudul Chin Chin CP.

Fungsi laman sosial adalah untuk memperkenalkan kehidupan beliau seorang wanita CP (cerebral palsy / sepastik) yang bekerja dan berdikari.  Melalui laman Facebook Page ini juga dia nak mendekatkan dirinya dengan komuniti CP sendiri malah kepada semua masyarakat amnya.

Dah hampir 10 tahun aku mengenali perempuan ini.  Sebagai driver / pemandu beliau setiap hari pergi dan balik kerja,  dah banyak benda yang aku lalui bersama dengan dia.

Apa yang aku nak tulis kat sini adalah apa yang aku lalui sendiri.  Aku tak pernah layan Chin Chin istimewa daripada orang lain.  Aku bercakap,  maki dia sekali sekala,  picit tetek dia dan kadang-kadang prank dia.  Ada orang marah aku depa kata aku macam kurang ajiaq sebab layan Chin Chin macam tu.  Tapi bagi aku pasaipa nak kena layan dia lain?  Apa bezanya Chin Chin dengan aku selain berat badan?

Godek-godek gambak tahun 2009.  Me and Chin Chin pi makan Sushi sempena besde dia.  Masa ni aku putih sebab aku selalu minum Clorox. enough said.



click read more

Etika Menziarah Kawan

Sesi minum teh ala-ala pompuan English.  
sumber gambar  :  ih.constantcontact.com


Pernah terbaca penulisan ringkas Mama Regina Ibrahim dalam post Facebook beliau tentang bagaimana dia dianggap kekwat oleh sesetengah kawan kerana dia tidak menerima tetamu secara spontan ke rumah.  Mereka menganggap yang dia feeling orang putih  dan seharusnya kita orang Melayu Muslim kena faham kehendak ajaran agama kita untuk melayan tetamu dengan sebaiknya.

Tapi hari ini aku nak buat catatan ini sebagai peringatan kepada diri sendiri dan kawan-kawan.  Aku kalau nak pi rumah sapa pun,  aku suka call dan tanya dulu orang tu available ka dak.  Tapi berapa banyak kali hang nak call sampai orang tu jawab pun adalah satu bab jugak.  For me,  hang call 2 hingga 3 kali kalau orang tu tak jawab...PAHAM PAHAMLAH.

click read more

What Colour Is The Dress?



Minggu lepaih sapa duk dapat gambak ni dalam WhatsApp group ampa semua?  Pastu soalannya "Apakah warna baju ni?"  Ataupun dalam bahasa orang putih...What Colour is The Dress?

Persoalan yang ditanya ini datang juga dengan sekeping gambar baju perempuan (dress) akhirnya telah perpecahan dalam group berkenaan sebab ada yang nampak colour biru dan hitam,  ada pulak yang mempertahankan bahawa warna yang mereka nampak adalah putih dan gold.

Mampuihlah bergaduh sakan dalam group tu pulak.

Tak sampai seminggu gambar dan spekulasi ini menjadi viral.  Jenuh semua orang duk bergaduh dan pertikaikan gambar ini.  Kalau ampa Google Search,  ampa type dulu "What colour...." teruih keluaq panjiang "What colour is the dress"

Last sekali barulah dikisahkan bahawa gambar ini adalah satu eksperimentasi untuk membezakan cara individu membedakan penafsiran warna dari mata ke otak kita.

click read more

9.3.15

Rambut Yang Beruban

Stressnya nak cerita bab ni.  Okay fine nak cerita jugak la. I olls dah lama ada masalah ni,  lani dah makin teruk.  Dulu rambut ubat ni tumbuh sikit sahaja and I olls suka cabut.  Pastu hairstylist i kata "U jangan duk cabut dah rambut uban u,  nanti dia punya akar mati,  lagi rambut baru tak akan tumbuh.  Lagi u nanti rambut makin nipis,"

Oooo selama ni tok tok kita duk kata,  jangan cabut rambut ubat,  sebab cabut satu nanti tumbuh dua,  tu semua teori yang tak masuk akal jugak.  Sebab ini bukan masalah sihir ka black magic ka,  ini soal keturunan.

Aku ikut jenetik mak aku iaitu Kak Edeh.  Beliau pada usia 40 an rambut dia semua dah putih.  Bila dia duduk rumah dan tak pakai tudung,  menampakkan rambut dia yang semuanya putih stroberi blonde and mak i pulak potong rambut pendek.  Aku adalah anak paling suka kuat perli mak aku "HAHAHAH mak ni persis M,"

"Sapa M?" tanya mak aku.

"Boss James Bond,"


click read more

6.3.15

Pilihan Hiburan



Ada kawan suruh saya pi tengok dan review drama TV bertajuk "Teman Lelaki Upahan". Saya tengok tajuk pun dah tak berminat. Bukan nak kekwat. HALO!! Saya layan TV Melayu okay, bukan kekwat-kekwat macam mana ka duk feeling Europe padahal muka macam Banjar sahaja.

Tapi seikhlasnya saya tak berminat nak tengok cerita yang melemahkan perasaan. Drama KOREA / INDONESIA / TAMIL / HINDI yang bersifat kisah cinta orang bodoh yang tak tau buat keputusan dalam hidup pun saya malas nak layan.

Siriesly kita kena jadi seorang yang MEMILIH / SELECTIVE walaupun dalam soal-soal hiburan. Kerana apa yang kita pilih untuk tonton ini akan sedikit sebanyak membentuk cara pemikiran kita seharian.

Tajuk cerita yang mengelirukan seperti TEMAN LELAKI UPAHAN ditambah dengan skrip yang melemahkan dan lakonan hambar sebenarnya secara tidak langsung boleh mengubah emosi dan cara kita berfikir dalam kehidupan seharian kita.

Kerapkali saya terima emel / luahan perasaan daripada pembaca blog yang tenggelam punca dengan masalah hidup / perhubungan yang dihadapi setiap hari. Sedangkan secara praktikalnya, segala itu adalah mudah. Mungkin pengaruh dari drama TV yang ditonton, kalian lebih cenderung untuk menjadi sangat MUSHI MUSHI dan FEELING KUAT.

Kalau nak tengok secara suka-suka tak mengapa, tapi bayangkan kalau jalan cerita dan skrip dalam drama ini menjadi KITAB dalam kehidupan seharian?

Harap para wanita Malaysia lebih bijak memilih jenis hiburan yang kalian nak layan setiap hari. 

Apabila Lelaki Seksi Menjual Somtam

I olls dapat post ni dalam WhatsApp katanya ada satu kedai kat Thailand,  apabila ampa mai makan anak ikan akan mai serve ampa makan pakai lagu ni.

Muahahaha.

Tak tau la ini betul ka apa ka?  Ataupun depa duk main main sebab kena prank ka apa ka.

Lepas korek korek dalam Google,  lokasi kedai somtan ini adalah di JJ Market Gate 1 berdekatan dengan Kasikorn Bank.  Sapa yang nak pi Bangkok,  sila pi kedai ni and amik gambar dengan depa.

Kalaulah aku nak ajak husband aku pi ni,  MESTI MAMPUIH DIA TAK MAU MAI....hahahahah...dia nanti takut anak ikan ni semua nanti mai kat dia pulak.

Aku nak email kat Ellen Degeneres,  suruh team dia pi buat review.



click read more


5.3.15

Jom Beli T Shirt "I Olls Pembaca Blog JumieSamsudin.Com"


click read more

Kuih Kacang Mazola by Jumiess ARE BACK!!

Hello u olls semua,

Alhamdulillah bermula 2015,  kami telah memulakan semula operasi perniagaan  Kuih Kacang Mazola by Jumiess.  Penjualan kuih kacang ini baru baru ini terpaksa I olls hentikan sebab takdak support system (pekerja) yang mencukupi,  so now kami dah ada new management so alhamdulillah dah 3 bulan kami jalankan perniagaan ini.




click read more

Forti JK Enterprise

Hello semua orang,

Baru baru ini saya telah pergi mendaftar syarikat di SSM Seberang Jaya Penang.  Dah lama dah nak daftar tapi tak pi buat pun sebab pemalaih (kena lintaih jambaktan Pulau Pinang) last sekali akhirnya pi buat jugaklah.  Memang senang nak daftar syarikat ni and tak sampai sejam proses selesai.  Pejabat SSM Seberang Jaya Penang juga selesa dan luas.

So apa nama syarikat yang i olls guna?  I olls memilih untuk menggunakan nama Forti JK Enterprise.  Forti tu dalam bahasa Latin bermaksud kubu.  JK tu...bukan JK Rowling tapi Jumie Khafi la.  Aku nak bubuh KJ tapi satgi ampa duk ingat Khairy Jamaluddin pulak.  Aku dah la taste kat menteri mata kecik sebelah kulit hitam manis Rembau most wanted tu.  Marah Kak Norie satgi kalau tau aku taste kat laki dia.

Kebaikan mempunyai syarikat sendiri adalah banyak especially untuk those yang selama ni duk buat business walaupun secara sampingan macam I.  Bila kita dah ada syarikat,  kita boleh buka akaun syarikat dan income masuk keluar dalam akaun itu boleh jadi supporting document kalau esok lusa nak beli rumah ka apa ka.

Ampa semua mesti lagi pandai bab bab ni dari aku.

So takpalah saja nak share kat ampa aku punya nama syarikat and logo syarikat yang aku dah reka.



Meletops tak aku buat logo? 



click read more

4.3.15

Good Bye 2015

Nenjia sat saja dah masok bulan Mac.  Seperti biasa,  aku akan membuat review untuk bulan Februari.  Macam-macam jugak yang jadi kat bulan Februari.  Perayaan,  wedding,  anak angkat,  laki masok ospitel dan macam-macam lagi.

Mai sini aku nak share stori kat ampa. Selamat membaca.






2.3.15

Jumie Samsudin Menyanyi Lagu Madah Berhelah dan Semput


Assalamualaikum,

Sorry last weekend duk sibuk kenduri and travelling ke Putrajaya and KL so tak sempat nak update blog apa sangat.  So i olls bagi dulu video ini harap ampa enjois.

Video ini dirakaman masa I olls duk feeling menyanyi lagu MADAH BERHELAH oleh Ziana Zain di majlis kenduri kahwin anak menakan I olls di Putrajaya.  SIRIESLY...i olls semput dan tak tau la (bukan penafian) tapi i think abang DJ tu sudah tuning silap kat lagu tu,  dia maybe bagi key lagu ni macam tinggi sikit.  So i nyanyi jadi tinggi!!  This is not the original key.

Tapi tak kisahla...yang penting aku memang dah semput and nak kena training balik menyanyi bagi elok.  Susah la macam ni!!!

ps/  ampa tengok la adik beradik kami semua gilaaa...orang duk nyanyi depa duk mai salam la...amik gambak la...hahahaha


Selamat enjois....




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Featured Post

Makan Malam bersama Founder SchocoLITE