23.3.15

Dayme Fahme Penang Based Make Up Artist

Hello u olls,

Sedang mencari-cari make up artist untuk hari bersejarah u olls tidak lama lagi,  hari ini saya nak perkenalkan seorang kawan yang baru berkecimpung dalam dunia solekan. Sebenarnya nak cerita mai kat ampa,  dulu masa beliau kawen,  I yang make up dia, so bila dia mula buat business solekan ni, dengan besar hatilah I nak rekemen dia kat u olls semua.


Dayme Fahme
Instagram (@daymefahme

Facebook (Dayme Fahme Make Up Artist)

No tel  :  019-409 4999

Emel  :  hidayahfahme@gmail.com





Sebenarnya Dayme sangat minat make up sejak dulu lagi.  So masa awal-awal dia banyak belajar dengan menonton tutorial dalam Youtube and then trial and error sorang sorang la kat rumah untuk menambah ilmu tentang teknik solekan terkini.  Tapi lepas dapat dorongan family dan teman rapat,  depa duk bagi kepercayaan kepada Dayme untuk make up depa for majlis pertunangan dan perkahwinan.




click read more









Tak lama selepas itu,  Dayme hadiri kelas solekan dengan make up artist selebriti di Malaysia iaitu Kelrina dan Bee Ramza.  So dari situ dia dapat keyakinan untuk menceburi bidang free lance make up artist ni.  Alhamdulillah,  kawan-kawan dan adik beradik duk tolong la promote pasai make up dia dari mulut ke mulut and pelan pelan lani peminat dah boleh tengok hasil kerja beliau kat Instagram dan Facebook.



Dayme terima banyak tempahan solekan di sekitar Pulau Pinang,  Kedah, Perlis, Perak malah Kuala Lumpur dan Selangor.  Dia juga ada make up studio sendiri iaitu Daymeniche Studio yang terletak di Guar Perahu,  Kubang Semang,  Bukit Mertajam untuk keselesaan pelanggan dengan harga khidmat solek yang berpatutan.









Dayme memberi penekanan terhadap “natural flawless complexion” dan ”natural dan soft smokey make up” dan memastikan pada hari istemewa u olls tampil dengan solekan terbaik yang menyerlahkan lagi seri dan kecantikan semulajadi.  Sesuai dengan minatnya terhadap gaya solekan yang “natural” kerana bagi nya kesederhaan dalam seni solekan adalah lebih penting untuk menyerlahkan keanggunan tanpa perlu mengubah wajah.  And that's why her tagline is “Your Natural Beauty Enhancer”











Dayme menerima tempahan make up untuk pelbagai jenis majlis seperti Akad Nikah, Resepsi, Bertandang, Pertunangan, Menghadiri Jamuan/ Majlis Istemewa, Konvokesyen, Photoshoot dan Portraitgraphy.  Oh ya,  kalau u olls berminat nak belajar make up secara personal atau perkumpulan juga boleh belajar dengan beliau.

Produk kegemaran ialah MAKEUP FOREVER, NARS, MAC, NYX, INGLOT dan SHU UEMURA.  Sangat mengkagumi hasil kerja Kelrina, Alha Alfa, Bee Ramza, Erin Leola dan Shazreeyana Shukri.

Juga mengambil tempahan kek kahwin dan hantaran dengan bekerjasama dengan Lia Fahme (ig @liafahme)


No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...