29.4.15

Dewi Remaja Bongok



Nahariamla ampa semua dah tengok ka video-video dalam Astro Gempak yang menunjukkan tiga calon Dewi Remaja kena interview secara one-cut oleh pengacara HLive. One cut maksudnya, hang tak boleh buat salah langsung. Camera akan terus shoot hang punya wawancara.

Masa tunggu laki akak amik akak balik kerja, akak pun luangkan masa untuk tengok video-video ini. Ya Allah I rasa macam nak korek tanah and sembunyi kepala aku dalam tanah lani jugak. Siriesly aku malu yang teramat bagi pihak pompuan-pompuan bodoh ni.

Aku tak pernah follow pertandingan Dewi Remaja so aku tak tau macam mana system pemilihan. So persoalan aku adalah, macam mana depa ni boleh terpilih masuk Dewi Remaja? Takdak system saringan secara verbal ka? Takkan tengok rupa semata-mata!!

Yang budak budak pompuan ni pun aku tak tau la apa impian hidup depa. Setiap hari macam mana depa boleh tidok? Umur depa mungkin muda kelenyiak, tapi jangan gunakan factor usia yang muda sebagai alasan untuk kata depa tak matang dan tak tau apa-apa. Dah ampa sendiri yang feeling nak masok pertandingan ni, ampa kena get ready betul betul la.


click read more

Perempuan Mengamok Buka Coli

Hello u olls semua,

Masa ampa baca artikel ni, mesti ampa ramai dah tengok video seorang pompuan mengamok dan tunjuk tetek kat khalayak ramai apabila dia dituduh tidak membayar makanan yang telah dimakan. I olls got to know about this apabila pada hujung minggu kawan office I olls telah meng-screen-shot petikan dari Metro Ahad menyatakan “Warga Asing Marah Sampai Buka Coli”. Kawan office yang bermulut pondan itu pun berkata dalam WhatsApp group kami. “Jumizah hang kalau amok jangan buat lagu ni”. Kuajaq betui Dr. Pitt tersebut.



Tak lama lepas tu, salah seorang kawan dalam group kami pun forward video yang merujuk kepada artikel itu.

click read more

28.4.15

Tips Alam Kerjaya untuk Adik Adik

Hello u olls,

Lama tak buat penulisan ala-ala tips untuk u olls semua especially untuk golongan pembaca yang always dekat dengan hati I olls iaitu golongan adik-adik.

Kebelakangan ini,  kita semua dapat tengok kat mana sahaja golongan adik-adik sangat meningkat naik dan berada dalam pelbagai industri.  Kalau dulu,  golongan adik-adik ni hanya berada dalam industri tertentu sahaja seperti kawen-kawen dan gubahan hantaran,  tapi sekarang haaa.......merata-rata kita boleh tengok adik-adik ni menguasai industri swasta dan kerajaan.  Pensyarah,  doktor,  peguam,  pengurus,  hero drama TV dan macam-macam lagi u olls.  Bak kata sepupu kakak....Who Run The World?  GIRLS NO MORE ya.  Who run the world?  GAYS!!

Penulisan ini adalah bersifat panduan sahaja. I bukan nak tunjuk pandai ka apa,  tapi ini adalah berdasarkan pengalaman dan pemerhatian I olls.  Actually,  apa sahaja orang sempurna nak kata pasai kita is another matter.  Matter yang utama adalah macam mana kita nak uruskan diri kita sendiri.  Kalau kita nak pikiaq pasai golongan manusia sempurna sampai bila pun tak habis.  Biarlah depa dalam dunia penafian depa.

Alhamdulillah lani dunia makin terbuka untuk terima golongan kita.  Maknyah,  adik-adik,  depa tak kisah!! Janji hang buat kerja meletops dan hang boleh perform (bukan perform seks...hariam la otak kuning ampa ni),  boss dan syarikat akan terima kita.  Jadi dalam konteks ini,  adalah pada masa yang sama depa terima kita seadanya?  Tak semestinya u olls.  Depa actually tak amik port pun pasai kehidupan peribadi kita,  asalkan kerja dan tugasan berjalan lancar.  Oleh itu,  menjadi tanggungjawab kita untuk macam mana tampil always profesional agar orang boleh terus respek kita.


Sekadar gambar hiasan untuk letak dalam artikel ini.  Tak ada kena mengena pada sesiapa yang hidup atau mati.


click read more

27.4.15

Ulasan Filem Big Eyes



Hello u olls,

Ini adalah filem ketiga yang I olls tengok menceritakan tentang kisah seorang pelukis,  and to be more spesific...pelukis wanita.  Big Eyes menceritakan tentang seorang pelukis wanita bernama Margerat Keane.

Cerita bermula apabila dia melarikan diri daripada perkahwinan pertamanya dengan membawa bersama anak perempuannya.  Depa mai duduk kat San Francisco.  Dia kerja sebagai pelukis perabot di sebuah kilang and pada hujung minggu dia pi la duduk kat flea market dengan mengambil upah melukis potret.

Kat situ,  dia kenal seorang lelaki bernama Walter.  Maybe sebab dia lonely dan mungkin juga desperate,  dia pun kahwin dengan lelaki ini.  Walter juga katanya seorang pelukis.  So depa sama-sama duk berusaha la duk jual lukisan depa kat galeri lukisan dan macam-macam lagi.

click read more

26.4.15

Pilihan Pakaian Muslimah di Piece Of Fabric



Buat kaum hawa,  anda masih berT-shirt lengan pendek? Masih mencari T-shirt muslimah dan sopan tetapi mampu milik?  Kami di Piece Of Fabric menyediakan pilihan pakaian muslimah yang sangat sesuai untuk digayakan sama ada secara kasual atau formal.

Piece Of Fabric sudah hampir 2 tahun menjadi reseller baju muslimah HARGA PATUT dan MAMPU MILIK. Dalam tempoh ini juga, ramai sahabat handai serta kenalan kami telah berhijrah untuk tampil berpakaian lebih sopan dan manis. Pakaian muslimah yang ditawarkan adalah dalah lingkungan harga RM32 sehingga RM119.

Fabrik yang digunakan sangat selesa, tidak panas, tidak luntur warna dan tidak memeri selepas dibasuh berkali-kali. Cetakan yang kemas dan tidak terkopek atau merekah walapun setelah 2 tahun memakaianya. Pendek kata, pakaian yang dijual tahan lasak dan tahan lama! Wah berbaloi-baloi kan?


Jom follow kami di Facebook  :



Jom tengok antara produk-produk yang kami tawarkan  :


T-shirt muslimah (biasa)
Material: TC26 180G
Harga: RM32 ~ RM37


Kain tidak jarang dan tidak memeri selepas dibasuh pakai berkali-kali
Corak cetakan dengan tema yang manis dan menarik
Design ‘patch’ yang menggabungkan warna-warna yang sedap mata memandang
Didatangkan dgn design tangan cekak (getah) yang selesa dipakai atau loose


Jom follow kami di Facebook  :






T-shirt muslimah (mesra menyusu/BFF Friendly)
Material: TC26 180G / 100% cotton combed 205
Harga: RM45 ~ RM 59

Rekaan yang ringkas tetapi anggun

Jom follow kami di Facebook  :






Blaus Denim
Material: Denim cotton
Harga: RM69

Sesuai untuk ibu-ibu yang menyusu juga
Rekaan yang ‘down to earth’ dan ringkas
Sesuai dipakai untuk bersantai atau kasual



Jom follow kami di Facebook  :







Blaus labuh (princess cut)
Material: Lycra Korea
Harga: RM59


Potongan ‘princess cut’ sangat sesuai untuk mereka yang plus size atau mempunyai potongan yang besar di bahagian bawah badan
Kain tidak jarang, sejuk dipakai dan tidak perlu digosok
Didatangkan dalam pelbagai warna dan corak


Jom follow kami di Facebook  :





Kurung moden (princess cut)
Material: Lycra Korea
Harga: RM119

Didatangkan sepasang (baju dan kain) dalam perlbagai corak dan warna



Jom follow kami di Facebook  :




T-shirt muslimah (kanak-kanak)
Material: TC26 180G
Harga: RM34 ~ RM36 (bergantung kepada saiz)


Eksklusif design “Princess Humaira” yang menampilkan tuan puteri yang bertudung manis
Padanan warna baju yang pasti buatkan anda rasa rugi jika tidak mendapatkannya.



Jom follow kami di Facebook  :







Hampir setiap minggu akan ada keluaran baru yang menggamit pembeli untuk memiliknya. Jom membeli belah dengan kami! Like dan Follow kami di Facebook Page Piece Of Fabric untuk kemaskini keluaran terbaru, jualan murah serta contest dan giveaway!

GST? Jangan risau, GST 6% kami tanggung! Let’s Grow dan  Share Together!


P/S: Berita Terkini!! Kami kini merupakan Agen Sah dan Berdaftar untuk produk BubblyOrked!



Jom follow kami di Facebook  :

Piece Of Fabric

Istimewa untuk pembaca blog JUMIE SAMSUDIN!!

10 % diskaun untuk pembelian di Piece of Fabric bermula 26 April hingga 26 Mei 2015!!
Jangan lupa nyatakan kata kunci :  JUMIESAMSUDIN masa membuat pembelian untuk redeem diskaun.  *terms applied





22.4.15

Shopping with KANKRISHX Urban Definition of Style



Adakah anda seorang stailista ? Mahu sentiasa kelihatan 'presentable' dan 'up-to-date' dengan fesyen terkini ?

Tetapi pernah kah anda merasa harga yang dibayar itu tidak berpatutan dgn fesyen yg ingin dimiliki ? Usah risau lagi !

Segala permasalahan fesyen boleh selesai dgn adanya Kankrishx : Urban Definition of Style !

Kami menawarkan pelbagai jenis barangan fesyen dari dress / blouse / tops / bags / ear rings / danglers / heels / pumps dan banyak lagi item menarik !


Dress Up, Girls
Every piece of cloth is just RM 30.



Pretty on Ears
Grab any 3 for just RM 10. Every prices are excludes postage charges. PM me for details




Dazzle, Oh Wonder

Variety types of accessories and jewelries with reasonable and valuable prices. Fashionable and trendy ! All the prices and details are mentioned on each photos. All the prices are excluded from postage fees. Happy Shopping !



Walk the Streets

Variety types of foot wears which reasonable and valuable prices. Fashionable and trendy ! All the sizes, prices and details are mentioned on each photos. All the prices are excluded from postage fees. Happy Shopping !~



Carry on Fun

Updated about a month ago
Variety types of bags & wallets with reasonable and valuable prices. Fashionable and trendy ! All the prices and details are mentioned on each photos. All the prices are excluded from postage fees. Happy Shopping !



Dan yang lagi spesial ialah barangan kami semuanya di bawah harga RM50 sesuai dgn bajet anda. Malah kami juga tawarkan tips fesyen dan 'dos and donts' sewaktu memilih sebarang fesyen!

Untuk maklumat lanjut boleh visit page kami spt di bawah:

Instagram (@kankrishx)

Facebook (Kankrishx : Urban Definition of Style)

No tel : 010-7179793

Emel : throughmyperception@gmail.com

KANKRISHX Urban Definition of Style
INSTAGRAM CONTEST


Giveaway to the LUCKY FOLLOWER!


We are rewarding our customer with suprise and exclusive gift.


Just follow our simple steps below.


1.Follow our IG @kankrishx

2.  Print screen / Screenshot out IG page and repost it to your IG and tag us,  @kankrishx

3.  Tag minimun 10 friends of your in the pic

4.  The maximum likes will have higher chances in the winning our exclusively awesome prizes!

Last date of competition  :  15 MAY 2015

21.4.15

Testimoni Pengguna Dermalite Comedone Control Essence April 2015

Hello u olls,

Berikut adalah testimoni daripada 3 orang pelanggan yang membeli produk Dermalite Comedone Control Essence dan menggunakan produk ini bermula Jan dan Februari 2015 yang lalu.  After 2-3 months kesan penggunaan produk professional skincare ini memberikan kesan yang amat baik.  


BEFORE
Nurul Iman,  my anak menakan menggunakan produk ini sebab dia mempunyai masalah jerawat batu yang agak teruk.  Tanpa make up,  jerawat batu dengan nanah dan berdarah membuatkan dia kurang keyakinan.



NOW
Nurul now lebih yakin.  Gambar ni kami rakam last weekend (19 April) She is so happy sebab now tak perlu nak make up tebal-tebal untuk tutup cela pada wajah.  Gambar ini tidak diedit ya!!




Ms Fara,  Penang
Gambar testimoni daripada seorang pelanggan yang telah membeli Dermalite Comedone Control Essence pada Februari 2015 yang lalu. Alhamdulillah after 2 months, kesan jerawat mulai hilang dan jerawat pada bahagian sudah terawat dan tiada lagi jerawat baru.




Zul,  Penang

Berikut adalah gambar testimoni seorang pelanggan kami yang memakai produk Dermalite Comedone Control Essence sejak Jan 2015. Jerawat pada pipi kat hidung sudah terawat. Hidung beliau sudah bebas jerawat dan white/black head.  And he is still in his first bottle. Bulan depan baru nak beli second bottle.  Im so happy because produk ini memberikan kesan baik pada pengguna.



Noor Zaitul Akmar,  KL





Dermalite Comedone Control Essence 
O P E N F O R O R D E R now!

Helps in improving the complexion and texture of the skin with regular use.  Highly recommended for oily and ance prone skin.  

Best for 
∆ Oily skin
∆ Acne / Pimples
∆ Reduce white and black heads

Cara Pakai Yang Sangat Mudah

1. Basuh muka dengan pencuci muka dan pakaikan toner / penyegar kulit. (Produk pilihan peribadi pengguna).

2. Titikkan 2 - 3 titik Dermalite Comedone Control Essencepada tapak tangan yang bersih.

3. Menggunakan jari, sapukan Dermalite Comedone Control Essence pada bahagian bermasalah seperti tepi hidung (kawasan yang sangat banyak white head), kawasan T zone, dagu dan kawasan yang selalu ditumbuhi jerawat.

4. Kalau ada jerawat baru nak tumbuh / pecah, sapu juga kat situ.Biar for 30 seconds to 1 minute untuk pastikan Dermalite Comedone Control Essence menyerap ke dalam kulit.

5. Teruskan dengan pemakaian krim pelembab / pelindung sinaran UV atau BB Cream.Ulang step ini setiap kali u olls basuh muka. Paling bagus pakai 3 kali sehari.

5. Selepas nampak perubahan, boleh kurangkan penggunaan kepada 2 hari sekali, kemudian sehari sekali dan akhirnya sehari sekali hanya pakaikan apabila memerlukan (apabila jerawat tumbuh).

6. Satu botol kecil (15 ml) boleh bertahan hingga 4 - 6 bulan. Bergantung kepada kekerapan penggunaan.



Harga

RM160 untuk size 15 ml
RM269 untuk size 30 ml

(termasuk penghantaran seluruh Malaysia)



Cara Pembelian

1. Watsapp ke +6012-413 0060 (Nama, no telefon dan alamat penghantaran). PLEASE DO NOT CALL.

2. Maklumat no akaun akan diberikan untuk tujuan pembayaran.

3. Hantarkan bukti pembayaran melalui Watsapp untuk tujuan semakan.







Baju Melayu Hipster by Zery Zamri

Hello u olls semua,

Sekarang ni semua orang sedang memaki hamun dan menyumpah seranah koleksi rekaan fesyen baju Baju Melayu Hipster by pereka tempatan Zery Zamri.  Im sure ampa masuk nak baca blog aku hari ini dengan harapan aku akan memaki beliau jugak.  Sorry u olls,  aku mungkin akan menghampakan kalian semua.


click read more

20.4.15

Buku Panduan Maknyah by Regina Ibrahim


Tentu u olls dah baca dak pasai kisah Aydian Dowling kat blog I kan?  Seorang transman yang meletops!!

Cerita beliau mengingatkan kita pada kisah fiksyen PERJALANAN yang menceritakan cerita hidup Rozila yang melalui pelbagai kisah suka duka sebagai seorang wanita transgender.  Walaupun watak Rozila itu adalah fiksyen tapi setiap penceritaan dalam novel yang digarapkan oleh Regina Ibrahim adalah realiti kehidupan maknyah di Malaysia.  Kata Mama Regina kepada ku,  kisah Rozila adalah himpunan kisah-kisah benar dari teman-teman transgender yang mama kenali.

click read more

Aydian Dowling Lelaki Transmen Yang Agak Cute

Gambar sumber Facebook.

Hello u olls semua,

Selalu I olls duk kongsi tentang kisah maknyah dan adik-adik.  Jarang I olls kupas tentang kisah abang tom,  pengkid or lesbian.  Hari ini I olls nak share tentang seorang abang tom yang sudah melalui transisi yang sangat hebat dalam hidupnya bernama Aydian Dowling daripada Amerika Syarikat.

Apa tu abang tom?  Abang tom adalah terma yang I olls guna merujuk kepada tomboy.  Perempuan yang berperwatakan lelaki dan mempunyai kecenderungan kepada perempuan lain.  Lesbian tak semestinya depa pakai lelaki ya.  Lesbian pakai tudung berlambak.  Hope u olls jangan keliru antara lesbian dan tomboy.

Okay jom cerita sikit pasai Aydian Dowling ni.


click read more


17.4.15

Makcik Clubbing

Hello u olls,

Untuk pengetahuan ampa semua,  aku sangat suka makan SUSHI.  Sushi adalah makanan kegemaran aku yang terpaling aku suka di seluruh dunia dan alam semesta ini.  Kalau ampa bawak aku pi makan sushi secara otomatik mata aku akan bersinar-sinar dan bergegar kejelian macam katun anime Jepun.  Boleh dikatakan sebulan sekali aku akan pi makan sushi.  Dengan suami,  dengan Chin Chin or dengan sapa sapa kawan-kawan rapat aku yang suka makan sushi.

Ada satu kedai sushi ni yang paling dekat dengan tempat kerja aku.  Aku memang rajin duk pi kat sini lah dah nak masuk 7-8 tahun dah.  So pekerja kat sana memang dah familiar dengan aku.  Daripada yang duk kerja biasa,  last last dah jadi manager,  sampai ada yang dah kena transfer pi branch lain pun aku kenai depa semua.

So one day,  aku pi makan sushi dengan anak ayam aku bertajuk Fun.  Fun ni ponen la.  Dia pun suka makan sushi.  Kami pi makan sushi kat kedai yang aku suka ni.  Then bila dah duduk semua,  ada la aku nampak satu staff baru masuk kerja kat situ.  Dia pakai batch "IM NEW"  gitu.  Dia macam dah kakak-kakak dari aku...so kalau untuk ampa yang muda muda ni dia dah macam makcik-makcik la.  Dia pakai tudung semua.  Dia mai nak serve kami.



click read more

Why Me?

Assalamualaikum u olls,

Gitu mulakan artikel dengan salam.  Why not?  Sejahtera ke atas kamu semua.  Hari ini i nak buat catatan tentang persoalan yang sering bermain dalam kepala otak kita apabila berlaku sebarang kepincangan.

WHY ME?

KENAPA AKU?

PORKE?


click read more

Jom beli Buku #88lovelife


#88lovelife book merupakan buku ilustrasi tentang pemikiran, kehidupan & CINTA.

A lot of good energy ada dalam #88lovelife yang kiut dan dijamin best gila ni!  Takdak di mana-mana bookstore di Malaysia, #88lovelife diterbangkan khas dari Indonesia untuk uolss.

So, please spread positive vibessss to others!

88lovelife_penang bagi uolls the best price for this best book!







Jom follow Instagram

@88lovelife_penang
@88lovelife_penang
@88lovelife_penang
@88lovelife_penang
@88lovelife_penang


DAN WhatsApp 012-2431597 untuk dapatkan AURA POSITIFFFF dalam diri uolss.

14.4.15

Resepi Tortilla Wrap by Chef Dr. Hafizal Kun


Hello u olls semua,

Resepi seterusnya diajar oleh kawan I olls iaitu Chef Dr.  Hafizal Kun.  HAHAHAh kerlass dah Dr....chef pulak.  Diala duk ajar buat benda ni kat I olls.  Idea resepi ini amatlah mudah sesuai untuk makan-makan di rumah ataupun bawak pi picnic.  

Apa itu tortilla?

Tortilla adalah sejenis roti leper yang diperbuat daripada bijiran tepung gandum.  Ada juga resepi asal yang menggunakan tepung jagung.  Asal usul roti ini adalah dari Mexico.  Ampa jangan duk samakan dengan capati pulak.  Sebab capati diperbuat dari tepung attha dan dia lembut dan lemak rasanya.  Tortilla ni rasanya macam kering sikit dan kenyal.  



Kalau ampa pi Subway,  McDonalds or KFC memang ada kan depa jual beberapa hidangan wrap ni.  Ada yang bubuh daging,  sayur,  salads dan ada yang bubuh nasik.  Cheese dan beberapa jenis sos ditambah untuk menyedapkan lagi rasa.  Terpulang kepada selera masing-masing.

Cara menyediakan tortilla bread ni senang sangat sebab kat Malaysia ni memang dah ada tortilla wrap yang dah siap bertajuk Mission.  Kita balik dan bakar sikit atas kuali leper / tempat masak burger tu.  Tak perlu tambah minyak / butter.  Just bakar atas kuali tu sampai sedikit brown.  VOILA.  Dah siap!

Pelbagai jenis wrap oleh jenama Mission.


Nak makan dengan apa?

Apa yang Chef Dr.  Hafizal Kun ajar I olls adalah,  basic sekali kena ada cream cheese spread dan sos cili jenama Lingam.  Sayur dan isi-isi lain kita boleh reka ikut kesukaan kita sendiri.  Kadang-kadang lauk-lauk semalam yang tak habis pun kita boleh improvise bagi jadi isi untuk tortilla wrap kita.  


Jom baca ideas Tortilla Wrap untuk ampa semua menerai.



click read more

Resepi Baked Spaghetti Meatballs by Chef Nizal Ashriff

Hello u olls semua,

Dah lama tak share resepi masakan kat blog I olls.  Sebab memang dah jarang masak.  Setakat masak yang bodo-bodo seperti sambal ikan bilis,  takkan tu pun nak tulis kat blog.  Macam daoh-daoh pulak. Oleh itu,  hari ini nak share I olls belajar memasak Baked Spaghetti Meatballs daripada Chef Nizal Ashriff.  Seronok la ada kawan-kawan yang pandai masak apa semua ni.  

Saya nak share resepi ini sebab bahan-bahan yang digunakan adalah mudah,  murah dan senang untuk dibuat.  Sesuai untuk melahap sendiri di rumah ataupun apabila tetamu mai.  Sebab kita boleh letak dalam freezer and baked benda alah ni bila tetamu kita mai.

Im sure ada banyak lagi resepi seumpama ini yang menggunakan bahan-bahan yang lebih meletops-letops.  Tapi resepi ini adalah paling asas dan ampa semua boleh try tanpa membuat salah.  Kepada yang dah terror -terror boleh la nak improvise resepi ni jadi lebih meletops.

Jom try!!

Baked Spaghetti Meatballs by Chef Nizal Ashriff


click read more

13.4.15

Ulasan Filem Fifty Shades of Grey

Thanks kepada anak-anak ayam ku yang gigih mendownload filem ini untuk ditonton oleh I olls.  Katanya filem ini amat dinanti-nantikan oleh semua peminat buku tersebut.  I olls pun feelinglah seronok nak tengok filem ini walaupun I olls tidak pernah membaca bukunya.  Maybe sebab i olls amat mudah terpengaruh dengan sogokan iklan dan juga promosi yang dicanang-canang oleh pihak media.




Kepada U olls yang tak tau tentang filem ini,  filem ini diinspirasi daripada novel yang ditulis oleh seorang novelis wanita bernama E. L. James.  Novel bergenre erotik ini mempunyai 3 siri cerita (trilogy) yang dimulakan dengan Fifty Shades of Grey,  seterusnya Fifty Shades Darker dan Fifty Shades Freed.  So tiga-tiga buku dah release keluar.  Now filem baru keluaq satu.  Nanti dia keluar la lagi dua.  Kerlas.


click read more

11.4.15

Asal_Selatan Photography (Perlis Based Photographer)

Setiap pasangan yang ingin mendirikan rumah tangga pasti menginginkan setiap detik dan memori yang berlalu pada hari tersebut dirakam dan diabadikan dalam keadaan yang sempurna dan romatis.  Pada ketika ini adakah anda sedang dalam perancangan untuk mendirikan mahligai impian atau sedang mencari-cari jurufoto yang professional untuk merakamkan detik-detik romantis bersama pasangan anda dengan kadar bayaran upah yang berbaloi-baloi? Oleh itu, Cahaya Cinta Studio adalah pilihan yang tepat untuk anda! 

Tidak terhad kepada pakej perkahwinan sahaja tetapi untuk sebarang majlis seperti family photo,  birthday,  engagement, newborn, dinner dan  apa sahaja majlis yang ingin anda abadikan sebagai memori.  Cahaya Cinta Studio telah menapak selama 3 tahun dan kami beroperasi di area utara iaitu di Penang,Kedah dan Perlis.  Untuk orang Perlis,  boleh booking kami di Butik Alleea, No 7662 KM 12, 02700 Simpang Empat, Perlis.

NAMUN…. Kami juga menerima tempahan luar dari kawasan utara walaupun jauh di Selatan dan Pantai Timur!  Dibawah ini adalah disenaraikan pakej-pakej yang ditawarkan bersama dengan harga yang amat berbaloi pada abad ini.  

Kami juga menyediakan tawaran hebat diskaun potongan RM100.00 untuk yang mengambil pakej B dan C pada sesiapa yang membuat tempahan pada hujung dan awal setiap tahun. 










Pakej A : RM 1560.00

1 majlis ( bersanding ) atau 1 hari majlis ( akad nikah dan bersanding dalam satu hari )
  • Gambar diambil tanpa had
  • Outdoor 
  • 1x sticky album dengan 100 keping 4R
  • Thumb drive
  • 1x custom album 
  • 2x portrait frame 18” x 16”
*  Tambahan tol dan minyak tidak akan dikenakan sekiranya majlis hanya di sekitar penang, kedah, perlis dan taiping sahaja,


 






click read more


10.4.15

Happy Sebede Jumie Samsudin ke 30

Hello u olls semua,

Saja nak share gambar happy sebede I olls yang ke 30 yang disambut bersama anak-anak ayam kesayangan.  Terima kasih kepada anak-anak ku yang sudi menziarah I olls di kala sakit dan berada bersama ku ketika susah.  Mendengar ketika aku berkisah dan menahan apabila aku mencarut.

Juga kepada u olls semua yang sudi menyampaikan ucapan selamat dan salam kepada I olls.  Thank you so much dan saya pun doakan yang baik baik juga untuk ampa semua.

Love,

JS


Gambar En Khafi menyuapkan kek kepada  I olls. Sorryla muka I olls agak kusam sebab I olls tak berapa sihat masa ni.


click read more

Good bye Mac 15



Hello u olls semua,


Sorry terlambat nak buat ulasan penutup untuk bulan Mac 2015.  First of all nak ucap terima kasih kepada ampa semua yang mengucapkan SELAMAT HARI LAHIR KE 30 untuk I olls yang jatuh pada 29 Mac 2015 yang lalu.  Sebenaqnya i olls telah mengatop notification dalam Facebook so sapa yang betul-betul tau akan tau la.

Sebenarnya bulan lalu aku banyak down dan sedih.  Duk jadi macam bodoh sebab sampai overthinking.  Duk hukum diri sendiri,  aiiyo,  aku dah umur 30 tahun,  tapi apa pun aku takdak.  Aku tak suka nak cerita benda personal ni dalam blog tapi aku rasa bukan aku sorang rasa macam ni.

Aku rasa down sebab at this age,  aku duk rasa macam banyak benda aku nak capai,  tapi tak tercapai.  Walaupun banyak kali aku duk pandai mengajaq orang suruh buat lagu tu,  lagu ni,  feeling ustajah Bahiyah pakar motivasi,  suruh orang jangan down apa bagai,  tapi bila aku tengok diri aku sendiri,  aku rasa punya down sampai aku shut down kat diri aku sendiri.

Sebenarnya aku ada satu impian besar dalam hidup aku.  Tapi aku duk rasa macam aku dah buat macam-macam dan usaha,  tapi masih tidak ada peluang.  Bila cerita kat orang,  depa pandai duk mengajar aku.  Awat hang tak buat lagu tu?  Awat hang tak buat lagu ni?  Aku jadi stress dan confused.  Orang bukan paham apa yang kita tanggung dan rasa hari-hari.  Kita makan ,  kita tak makan,  kita dan laki kita saja tau.

click read more

Jom Lepak di Nacca Western n Grill

Hello u olls semua,

Hujung minggu nak mai dah ni.  So ampa plan nak buat apa hujung minggu ni?  Kepada orang Penang dan kawasan sewaktu dengannya,  I olls nak rekemen ampa mai lepak satu family and kawan-kawan dekat Nacca Western n Grill yang terletak di Simpang Ampat,  Seberang Perai Selatan,  Penang.

Restoran ini diusahakan oleh Kak Rose and Abang Peet baru saja bukak pada 1 Februari 2015 yang lalu.  Ramai yang tak tau lagi ni.  Baru-baru ini,  I olls dan satu family telah mengemai ke sini dan makan besaq la.  Its a very nice experience sebab makan sedap + tempat yang best.  So sangat rekemen ampa semua mai.

Jom baca!!




click read more


8.4.15

Ulasan Fesyen Red Carpet Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2014

Hello u olls semua,


Rasanya macam dah 13 tahun I olls tidak membuat review fesyen artist Malaysia.  Katanya I olls telah terasa sentap dengan penyataan seorang pereka fesyen yang mungkin nak kata kat I olls secara tak langsung.  Katanya "Orang yang takdak fashion background tak layak nak buat ulasan fesyen gitu,"

Well siapalah I olls nak menyangkal kata-kata itu.  Yes,  i memang takdak apa sijil pun pasai fesyen.  Actually i do this for fun.  Sebab I olls sendiri adalah pencinta fesyen.  I suka tengok baju cantek-cantek semua.

So memandangkan ABPBH 2014 telah berlangsung baru-baru ini,  maka I olls nak buatlah fashion review untuk tatapan u olls semua.  Kita enjoi!!




I pilih Hanez sebagai paling meletop sekali sebab memang dia sangat meletops.  Dress ini sangat meletops dan potongan dia sangat padan dengan bentuk badan beliau yang sudah sedia kala meletops.  Warna juga tidak cliche.  Hijau juga tanda cinta...iaitu JEALOUSY!!  Tapi dress ini terlalu avant garde.  Kalau boleh buang salah satu eksesori yang sedia ada sama ada choker tu atau clucth tu.  Kalau buang dua dua pun takpa.




click read more


7.4.15

Nama Kampung

Senayan lepaih i olls ada buat cerita pasai kes penipuan pasangan suami isteri dari Penang yang duk menipu orang sana sini.  Ampa boleh baca pasai kes tu kat sini  :

Memang dari awal aku tak berapa sedap hati nak tolong Kak Diana nak publish story ni sebab aku tau satgi silap hari bulan aku pulak terkena.  Tapi niat aku baik,  nak tolong Kak Diana dapat balik duit dia and peringatan kepada orang-orang lain dari terkena tipu helah pasangan laki bini ni.  So aku publish jugak.

Tapi nak jadi cerita adalah apabila tak semana-mana aku sekali lagi kena hentam sebab aku dikatakan BAGI BUSUK NAMA KAMPUNG sekian-sekian.

Ampa boleh baca post kat sini.  Nama sekian-sekian aku dah delete.  Tapi ampa boleh baca sendiri la kat Facebook aku yang public itu.



click read more

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Featured Post

Makan Malam bersama Founder SchocoLITE