29.4.15

Dewi Remaja Bongok



Nahariamla ampa semua dah tengok ka video-video dalam Astro Gempak yang menunjukkan tiga calon Dewi Remaja kena interview secara one-cut oleh pengacara HLive. One cut maksudnya, hang tak boleh buat salah langsung. Camera akan terus shoot hang punya wawancara.

Masa tunggu laki akak amik akak balik kerja, akak pun luangkan masa untuk tengok video-video ini. Ya Allah I rasa macam nak korek tanah and sembunyi kepala aku dalam tanah lani jugak. Siriesly aku malu yang teramat bagi pihak pompuan-pompuan bodoh ni.

Aku tak pernah follow pertandingan Dewi Remaja so aku tak tau macam mana system pemilihan. So persoalan aku adalah, macam mana depa ni boleh terpilih masuk Dewi Remaja? Takdak system saringan secara verbal ka? Takkan tengok rupa semata-mata!!

Yang budak budak pompuan ni pun aku tak tau la apa impian hidup depa. Setiap hari macam mana depa boleh tidok? Umur depa mungkin muda kelenyiak, tapi jangan gunakan factor usia yang muda sebagai alasan untuk kata depa tak matang dan tak tau apa-apa. Dah ampa sendiri yang feeling nak masok pertandingan ni, ampa kena get ready betul betul la.


click read more



Takkan takdak inisiatif langsung nak pi amik tahu pasai isu semasa. Anak menakan aku yang nak pi interview study program kat UiTM last minute (sabtu interview...Jumaat baru dapat surat), dia boleh gigih malam tu mesej kat aku semua and bincang macam-macam tentang soalan dan persediaan ilmu semasa apa semua. Dia sendiri mengaku dia tak minat pasai GST (biasalah budak budak mana nak minat pasai benda ni) tapi dia kata dia nak tau dan faham jugak pasai benda ni so that esok kalau depa Tanya soalan GST she can goreng dengan selesa. Alhamdulillah, bisok lepaih interview anak menakan aku pun post kat Facebook status and tagged kata thanks kat aku. Interview went well la tu.

Okay fine kalau hang tak tau pasai isu semasa, tapi apa yang membuatkan aku rasa depa ni memang terlampau bodoh dan mempunyai IQ yang jauh lebih rendah berbanding IQ ibu jari kaki aku adalah soalan tentang diri sendiri dan general knowledge pun depa jawab macam bangang bin robah.

Detu tanya kat Kate Davis, seronok tak jadi mixed blood? Dia boleh pi kata tak seronok sebab orang Melayu tak mau berkawan dengan dia. Apakah bodohnya jawapan ini. Sah sah jawapan cliché pompuan bimbo yang duk rasa semua planet dan matahari berpusing keliling dia. Butuh betui la. Memang bagus pun la Melayu tak berkawan dengan hang sebab orang Melayu pun bukan nak pandai sangat. Kawan dengan hang satgi nanti jadi lagi teruk bodohnya.

Pastu pengacara tu suruh dia berlakon jadi bimbo...pastu dia duk berlakon semua salah. Last-last baru dia mengaku dia tak paham apa tu bimbo. Nakhariam betuila. Hey bodo...hang tak payah berlakon jadi bimbo aih. HANG JADI DIRI HANG CUKUP.

Yang lagi sorang pulak dapat soalan pasai kecantikan. Hang rasa hang cantek tak? Actually senang saja nak jawab benda ni. Cuba kalau dia Tanya kat aku, siriesly aku tau la nak jawab lagu mana. Aku nanti feeling buat macam gelak-gelak pelasu tengok ke tepi, pebetul crown sat pastu terus jawab dengan senyuman.  Soalan ni bukan susah.  Berapa ratus kali duk prektis soalan ratu cantik depan cermin kan?  Aku akan goreng tentang macam mana nak lengkapkan lagi kecantikan ini dengan memperindahkan lagi peribadi dalaman dan paling penting ilmu pengetahuan di kepala otak supaya tidak kelihatan seperti pompuan-pompuan feeling cantek nak masuk Dewi Remaja.

Kepada u olls yang ada anak-anak duk mai nak masuk alam remaja, umur 10 tahun ni semua. Ampa mau nak kena pantau dah perkembangan dia. Jangan duk layan dia macam budak budak lagi. Bukan nak jadi mak-mak kejam, tapi kadang-kadang mak bapak zaman lani, anak dah nak masuk tingkatan 1 lagi tapi duk cakap serupa macam budak darjah 3.

Anak menakan aku kalau, mampuih la nanti kena carut. Cara cakap, cara jawab soalan, cara dia bagi opinion, cara dia interact and cara dia berkelaku depan orang tua semuanya aku perhati. Kalau tak sedap di mata, time time tu jugak akan akan maki anak menakan aku. Mampuihla mak or bapak hang ada sebelah ka. Kita marah sebab sayang sebab tak mau anak-anak kita duk jadi lagu ni la. Pakai cantek dah semua macam bunga roih kembang elok, bila bukak mulut teruih Nampak macam bunga taik ayam.

Okaylah itu sahaja leteran I olls.

Sebelum ini terimalah kata-kata laharan Rudy Imran Shamsudin yang meletops.








7 comments:

  1. jumie yg lg x leh blah ye la..part si mawar ni ckp dia ada buat researh. RESEARCH hang tau..aku pun x berani sebut kalu aku x buat..yg tragis lagi..dia ni student MSU amik Business..kalu aku lecturer business dia..aku duk menung kat jambatan pulau pinang da..dok pikiaq nak terjun ke x..hahahahahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah...research dia ..guna research kat dewan bahasa pustaka mana tak tau la..hahaha

      Delete
  2. Muka interviewer annoyed gila wey! hahahahaha! die pon nyampah tgk dieorg mnjawab

    ReplyDelete
  3. memang rasa nak tampaq muka dengaq jawapan depa.. i expected hat dapat soalan adakah anda cantik tu akan bagi jawapan bijak, i mean she looks lagi bijak daripada depa dua but adoiii .....kalau kami pun tau aih nak jawab soalan "adakah anda rasa anda cantik" aduhhh... awatla x pi jawab kecantikan luaran tu subjektif

    ReplyDelete
  4. aduh kasihan..hehehe....semoga adik2 ni akan belajar daripada kesilapan mereka...
    tak payah la dek oi kalau nak masuk industri kalau gini gayenye....
    muka lawa but comes with no brain syeedihhhhh dik

    ReplyDelete
  5. GST - lain kali tak tau n tak confident nak jawap..cakap je macam aku ni .."AKU TAK TAU , KURANG PAHAM." senangkan ..orang pun tau ..aku tak tau dari aku buat taw..hehe

    ReplyDelete
  6. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...