10.4.15

Jom Lepak di Nacca Western n Grill

Hello u olls semua,

Hujung minggu nak mai dah ni.  So ampa plan nak buat apa hujung minggu ni?  Kepada orang Penang dan kawasan sewaktu dengannya,  I olls nak rekemen ampa mai lepak satu family and kawan-kawan dekat Nacca Western n Grill yang terletak di Simpang Ampat,  Seberang Perai Selatan,  Penang.

Restoran ini diusahakan oleh Kak Rose and Abang Peet baru saja bukak pada 1 Februari 2015 yang lalu.  Ramai yang tak tau lagi ni.  Baru-baru ini,  I olls dan satu family telah mengemai ke sini dan makan besaq la.  Its a very nice experience sebab makan sedap + tempat yang best.  So sangat rekemen ampa semua mai.

Jom baca!!




click read more




Menu

Menu kat sini very simple.  Main dish depa ada Chicken Grill,  Mix Grill,  Lamb Chop,  Beef Steak,  Chicken Chop,  Fish and Chip,  Spaghetti Bolognese and Meatballs.  Yang lain-lain tu adalah side dish seperti mushroom soup and bread,  french fries,  mashed potato,  coleslaw and green salad.
Ayaq pun depa ada macam-macam dengan harga yang berpatutan.

Tapi i suka sebab dia punya pilihan telah di- simplified.  Strategi bagus oleh pengusaha restoran untuk pastikan makanan yang diserve adalah bermutu.  Halaa...duk bubuh 987343 jenis resepi.  Kalu tanya...takdak.  :(


The menu.



Beef steak.


Mixed grill.


Meatballs.

Fish and Chips



Chicken Chop


Lokasi

Nacca Western n Grill terletak di 180 GF Jalan Tasek Mutiara 2,  Bandar Tasek Mutiara,  14120 Simpang Ampat,Seberang Perai Selatan,  Penang.  Kira kami yang mai dari Penang ni agak jauhlah nak seberang laut,  tapi dah cemuih aih jalan dalam Penang. So why not,  ronda ronda naik jambatan dengan family.

So kalau dari Penang ke sini lebih kurang 30-40 minit bergantung kepada kesesakan lalu lintas.

Here are some of the picture of Nacca Western n Grill!!






Nacca Western and Grill


Dekorasi yang menarik.


The wall of fame.









Apa yang best  ?

Ternyata kami semua sangat happy and enjoy kat sini.  I olls sangat rekemen ampa semua mai sini lepak-lepak santai with family sambil menikmati hidangan western!  Berikut adalah point-point kenapa u olls semua HARUS mai sini  :


  • Layanan daripada pemilik restoran dan juga crew adalah meletops.  Walaupun kami mai dalam group yang besar dan semua style order dan mintak macam-macam (seperti) binatang,  tapi crew semua dengan sabar melayan kami dengan baik.  Kalau ampa telefon and buat booking dulu lagi baguih,  just a few minutes bila kita dah sampai makanan terus siap.  Depa tak buat awai-awai sangat nanti dah sejuk tak best!!  So depa paham apa the best for customer.



Pose meletops from Abang Peet and Kak Rose!!

And this is their family :)

  • Tempat yang cool!  Sangat suka butiran dekorasi dalam restoran ini,  kontemperori yang santai.  So bila nak amik gambar semua rasa macam meletops lah!!  Kalau ampa nak abadikan gambar ampa dalam NACCA's WALL OF FAME  pun boleh.  Nanti depa amik gambar ampa,  cuci and lekat kat frame besar tu.
  • Sangat sesuai untuk sapa-sapa pun.  Couple,  family,  kawan-kawan!!  Malah group-group konvoi atau persatuan dan kelab!  Boleh buat booking dan ramai-ramai mai makan kat sini.  Depa boleh arrange kat ampa semua meletops.
  • Makanan yang sedap!! Simple taste dan tidak terlalu mencuba untuk eksperimentasi resepi yang akhirnya menjadi disaster.  For me,  kalau kita nak simple western food yang sedap dan memuaskan hati,  Nacca Western n Grill is the place.  Potion makanan nampak sikit (mungkin sebab aku dah biasa makan American potion) tapi bila aku makan ni rasa macam kenyang gila.  Semua makanan di serve panas-panas.  Saya sangat suka!

Here goes gambar kami anak beranak masa mai melepak kat Nacca Western n Grill.



Mok,  Mang Khafi,  Fariha and Kimi.



Kids dont play with your food.

Pose jentik-jentik oleh Sanita dan Kak Eder.




Anak menakan I,  nama dia Adam.  Muka dia macam Lee Chong Wei.



Abang Manap memakan fish and chips dengan cucu ke - 11 paling kecik bernama Ali.




Contact

So kepada ampa semua!! Jemput mai makan kat sini.  Contact depa untuk buat booking awal.



Nacca Western n Grill

Address  :  

180 GF Jalan Tasek Mutiara 2,  Bandar Tasek Mutiara,  14120 Simpang Ampat,Seberang Perai Selatan,  Penang

Contact :

019 574 3440 [Peet]
019 476 2440 [Rose]

Facebook Page  :  Nacca Western n Grill

Instagram  :  @naccawestern

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...