11.5.15

Ulasan Fesyen METGala Ball 2015 Part 2




Part 2
Untuk they olls yang mengenakan rona Hitam,  Putih dan juga lelaki lelaki di Red Carpet.


click read more







Lady Gaga dress by Alexander Wang for Balenciaga

Im a big fan of Lady Gaga tapi I olls tak suka dress beliau kali ini.  Nampak terlalu costume.  She took the themed too literally.  Warna hitam juga adalah tidak menarik untuk Lady Gaga.  Dia nampak macam satu karakter jahat dalam anime.  Ampa cuba bagi pedang dan kuda kat dia.







Jamie Bochert in Marc Jacobs

Haram la deni tak pakai make up langsung ni.  Confident tahap tuhan.  Kat mana China nya u olls?  Pelacur lorong-lorong di Hong Kong ka?  Okay kalau sapa-sapa confuse,  beliau adalah perempuan androgyny ya sebab kalau dia hitam aku nampak dia macam Danie Harmizi dah.  I love her tas tangan.








Jennifer Lawrence in Dior

Gila takdak inspirasi langsung ka deni?  Baju ni tak elok.  Nampak biasa saja.  Macam diperbuat daripada kain kain berbaki sahaja.  Sedih.  Yang colour macam warna silver tu apa tu?????  Headlights ka???








Karlie Kloss in Atelier Versace

Simple sahaja.  Tak ada yang boleh dicarut.  Tapi dia nampak cantek dengan pilihan selamat ini.









Miley Cyrus in Alexander Wang

Deni macam apa ja.  Tak elok baju ni.  Nampak macam keras. sebab dia ni dahla kurus macam sakik pastu pakaihitam gothic macam ni.  Kalau nak kata dia ikut tema,  aku pun tak tau kat mana China nya?









Katie Holmes in Zac Posen

Siriesly sentap tau bila tau baju hodoh ni Zac Posen yang buat.  Siriesly.  Aku sangat suka Zac Posen.  Dia selalu utamakan ciri ciri potongan haute couture yang elegen dan mahal.  Tapi awat duk buat design awan larat macam ni.  Nampak murah la u olls.  Tak kisahla kalau dia kata ni semua inspirasi kartun Mulan,  I DONCH care.  Dress ini tak elok.   Boring.







Caroline Trentini in Atelier Versace

Cantek dress ini.  So meriah dan mewah.  Kepada para retis Malaysia yang membaca blog I olls today secara sembunyi-sembunyi,  tolong tengok ni clutch dia pakai?  Kecik mana sahaja.  Ampa semua duk pakai clutch besaq macam kampung sangat pi red carpet.






Chrissy Teigen in St John

Dress deni sangat simple.  I love her clutch.







Dakota Johnson in Chanel

Bodohnya deni.  This is your first MET GALA and hang pakai dress pendek mengelit ni.  Dress macam ni pelacur Hong Kong dah pakai lama dah?  Awat hang lani baru nak pakai ka?  Sedihla.








Chloe Moretz in Coach

Deni nampak keraih dalam dress ini.  Memang dia jenis tomboyish pun.  Corak petak kat dress ni nampak macam corak kat belakang daun pakau.  And i dont like the kasut and the coker hitam tu.  WHY WHY WHY?  Kalau buat dress ni colour merah and bagi dia lembing,  aku mesti ingat dia adalah inspirasi dari askar Red Queen dalam cerita Alice in the Wonderland.








Miranda Kerr in custom Louis Vuitton

Hariammm boring.  Sebab nama ja baju LV,  kalau baju ni di gantung kat market Chow Rasta aku pun tak tengok nak beli.






Jessica Alba in Kenzo

Dress ni simple sangat.  Yang China nya,  ada imej pokok buluh and harimau kat kain tu?  Nampak dak?  Colour ni macam tak sesuai kat pompuan kulit tanned ni.






Julianne Moore in Givenchy

Dress ni pun bohsan.  Aiyooo pasaipa kategori hitam ni semua orang duk pakai baju boring boring ni.







Carey Mulligan in Balenciaga

Siriesly aku tengok deni pakai baju ni,  aku nampak macam umbrella bird dalam Alice in The Wonderland.  Kalau kat dunia nyata macam burung botak.  Style kat collar tu adalah bulu burung tu.  Kepala takdak bulu.






Behati Prinsloo in Tommy Hilfiger 

Simple dress.  NEXT!!







Rachel Weisz in Chanel couture

Haram la baju style boring.  Kain pun corak macam tok tok aku duk jahit buat kain tingkap raya.  Haram betui la depa ni bodo bodo duk pakai baju boring ni.  Takdak inspirasi langsung.  Amiklah peluang tema dah meletops.







Imogen Poots in Alberta Ferretti

Baju dalam untuk wanita wanita bangsawan pada kurun ke 14.  Deni lani pakai untuk red carpet.  Haram.








Li Yu Chun in Givenchy Couture
Haaa ni baru meletops sikit.  Lain dari yang lain.  I olls sangat suka seluar beliau ini dipadankan dengan tops ala-ala ganas sikit.  I suka.  Tapi kalau deni berdiri kat luar,  mesti orang akan bagi kunci kereta kat dia,  sebab orang ingat dia jaga parking.






Dree Hemingway in Coach

Deni silap event kot dan silap tema sangat.  Duk nampak macam nak pi rock kongset apa tak tiau.  Bodohlah depa depa ni kan.  Duk stick dengan fesyen style boring sahaja.







Janelle Monae in H & M

Hitam adalah tema hidup Janelle Monae ni.  Tapi dia buat jugak effort untuk buat collar Cheong Sam tu.  Kira okay la.  Tapi selendang kat belakang tu macam over dan berat sangat.  Dia nampak macam gemok pendek dah aku tengok.







Cher in Tom Ford

Meletops Tok Nab ni mai pakai very simple and elegen.  Bila makin tua hang kena pakai macam nila,  relaks dan elegen.  Sat duk pakai merabu rapa orang lagi duk kutuk hang. Aku sangat suka Tok Nab ni pakai lagu ni.  In fact dia nampak lagi muda!!







Selena Gomez in Vera Wang

Deni macam pengantin dah dengan bunga orkid kat kepala apa semua.







Uma Thurman in Atelier Versace

Aiiiyo sangat suka pompuan ni dengan dress putih macam ni.  Dia dah la besaq tinggi.  Sangat sukalah nampak macam angels ni duk turun bok keluaq sayap.  Potongan dress yang cantek.  Suka pada sleeve kiri dress ini yang ala-ala permaisuri China zaman dulu dulu.  She keep it simple dengan sumbang jade hijau.





Amanda Seyfried in Givenchy

Sorry Amanda dress hang ni tak elok.  Nampak serabot.  Layering kat kain tu over sangat.  Melainkan hang nak buat persembahan tarian ketuk-ketuk kaki perempuan Spanish tu takpa.  Aku benarkan hang pakai dress ini,  provide hang bubuh bunga rose kat telinga.  HEHEHE





Dianna Agron in Tory Burch

Satu idea yang meletops meletakkan imej lukisan burung bangau kat dress.  Tapi kan?  Lukisan burung bangau ni bukan selalu seni Jepun ka?  Bukan China?





Liya Kebede in 3.1 Phillip Lim

Aku tak paham apakah tema baju ni?  Baju penjaga kedai sen seh?  






Kate Mara in custom Diane von Furstenberg

Boring la....ni design pokok Cina apa ni?  Tak nampak China langsung.  Buatlah design daun daun buluh ka.





Maggie Gyllenhaal in Roland Mouret 

Haram baju deni merepek. Aku pun tau buat baju macam ni.






Lily Collins in Chanel couture

Deni amik costume dalam filem Mirror mai pakai kot sini pun takpa.  Lagi elok.  Ni pakai macam ni,  macam nak pi Queensbay saja.





Emily Ratajkowski in Topshop
Kerlas.  Dress Topshop yang kelas dan kena dengan tema.  Tak over dan tak terlalu simple.






Nicola Peltz in Jason Wu for Hugo Boss
Haram style langsung tak ikut tema.  Pakai nak feeling cantek saja.






Maggie Q in Tory Burch
Deni baru duk feeling buat dress side boobs ka?  Orang dah tak pakai dah side boobs ni semua.  Orang duk feeling pakai dress bentuk corak lain dah lani.





Brie Larson in Dolce & Gabbana
Tak pahamlah macam mana yang ini nak menampakkan ke-China-an.  Dress ni dah sarat dengan lace tebal semua pastu perlu ka pakai cekak and rantai dengan manik manik dongga semua.  I tak suka.






Zhang Ziyi in Carolina Herrera
Tak semua orang boleh pakai dress putih Colgate macam ni.  Mungkin orang yang kulit pucat macam dia ni sesuai nak pakai colour macam ni.  Kalau orang Melayu pakai aku selalu nampak macam pakai uniform sekolah.  Dress ini adalah kemaih dan simple.  Aku suka.





Diane Kruger in Chanel Haute Couture
Siriesly tak paham baju beliau.  Nampak macam diperbuat daripada kain perca yang sudah tidak dimahukan lagi.





Taraji P Henson in Balenciaga

Ini adalah penampilan beliau yang pertama untuk MET Gala 2015.  Meletops beliau mengenakan dress Balenciaga ni.  Nampak mahal dan meletops.  Selari dengan perawatakan beliau sebagai mak ayam besar Cookie dalam siri TV Empire.  I love that show.





Sofia Vergara in Marchesa

Haram deni semua red carpet dia punya style macam ni sajaa.  Feeling cantek sorang sorang dengan Marchesa.







Jejantans

Untuk kategori ini,  I olls himpunkan semua pakaian selebriti lelaki di red carpet.  I olls nak u olls semua kaji dan tengok betul betul cara potongan,  pilihan warna dan eksosori yang dipakai oleh jejantans ini.  Walaupun ada antara depa adalah ponen,  tapi untuk red carpet,  pakaian jantan tetap kena jadi jantan.

Kalau kat Malaysia,  yang jantan straigh pun ampa bagi pakai kerongsang apa bagai.  Jantan mana pakai kerongsang?  Kecuali hang SULTAN atau raja.  Tu pun pakai masa pertabalan saja.  Yang duk feeling pakai blazer dengan kerongsang tu semua adalah ponen.

So here goes some of the jejantans on the red carpet.




Miguel in Michael Kors





Dwayne Wade in Versace






Usher





Ansel Elgort






John Boyega in Burberry






Neil Patrick Harris and Davis Burtka





Larry David







Dave Franco in Dior Homme





Justin Bieber in Olivier Rousteing for Balmain






Common





Adrien Brody in Dolce and Gabbana Alta Sartoria

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...