11.5.15

Ulasan Fesyen METGala Ball 2015 Part 3


Part 3
Untuk warna Gold,  Yellow,  Green dan Blue


click read more





Kate Hudson in Michael Kors
Kerlas mak ayam ni.  Pompuan ni kalau tak pakai putih dia akan pakai gold.  Dua colour ni dia akan nampak meletops.  Aku suka jenis kain  yang di pakai ni.  Nampak macam pelekat kertas gold kat badan dia.  Aku suka jugak rambut dia buat macam messy messy macam ni.  Hanya pompuan cantek stylo macam ni ja boleh buat rambut macam ni.  Cuba kalau aku yang buat mampuih orang nanti kata aku serongoih.







Rosie Huntington-Whiteley in Atelier Versace
Potongan dress Versace yang sangat cantek.  Deni nampak macam alien yang cantek.






Jessica Chastain Givenchy Haute Couture by Riccardo Tisci
Kerlas mak ayam ni pakai warna gold.  Tak pernah tengok dia pakai warna ni.







Candice Swanepoel in Michael Kors
Canteknya dress.  I nak buat macam ni satu untuk hari raya.  Very simple u olls.  






Kate Beckinsale  in Diane von Furstenberg
DVF ni tiru Michael Kors ka?







Ellie Goulding in Marchesa
Kerlas Kak Ellie pakai dress ala-ala Ramlah Ram.  Anyway design dress rambu ramba dah lama dah orang tak pakai kan?






Fei Fei Sun in Michael Kors
Deni muka macam perempuan jahat-jahat ni.  Dress ni cantek tapi rambut dan make up mata menampakkan beliau seperti semut.  HAHAHA







Courtney Eaton in Dolce and Gabbana Alta Moda
Tak paham la koleksi D&G Alta Moda ni semua duk mai macam tema apa ja ni aku tak paham la.







Lizzy Caplan in Donna Karan Atelier
Deni silap tema la.  Orang pakai tema China dia duk feeling Greek Goddess.  







Kristen Wiig in Prabal Gurung
Deni pun aku tak tau kat mana China nya.  Tapi dress ini cantek dengan warna yang lembut.  Aku suka colour macam ni.










Ni Ni in Ralph Lauren
The one thing yang Chinakan dress ini adalah pemakainya sahaja. Tapi dress ini tetap cantek.  Walaupun hakikat design ni dua tiga tahun dulu dah ramai orang pakai.





Kendall Jenner in Calvin Klein
Meletops deni mai MET pakai dress macam ni.  Aku suka dia pilih warna hijau sebab orang selalu duk ingat kalau China kena pakai Merah sahaja.  Hijau pun banyak sebab orang China suka jade.






Naomi Campbell in Burberry
Kerlas mak ayam ni pakai baju bulu bulu sesuai dengan status dia.  







Emma Roberts in Ralph Lauren
Awat tetek dia tajam?  Deni tak pakai baju dalam kot.  Haram betul la.  Puting style naik atas ni.






Claire Danes in Valentino
Dress ni cantek tapi dua tiga tahun lepas dah lama orang pakai.  Awat hang baru nak pakai ka?






Sophie Turner in Burberry
Dress ini memang cantek dan sesuai untuk beliau yang berkulit pucat ini.  Tapi sorry baju ni takdak kena mengena dengan tema.  I wish dia pakai dress lain yang menunjukkan lebih banyak effort untuk tema.






Keri Russel in Altuzarra
Dress ini nampak sangat mewah.  Bulu-bulu yang dijahit cantek pada dress ini macam sesuai sangat dipakai oleh watak bangau jahat dalam Swan Princess.  Tak tau la apa kena mengena dengan tema China.  Tapi aku tetap suka dress ini.







Wendi Murdoch in Oscar de la Renta
Aku terkejut dress ini dibuat oleh Oscara de la Renta sebab nampak macam biasa sangat dress ni.  Kalau pi Perangin Mall tingkat dua pun ada satu kedai duk jual dress dress macam ni.  Cut out kat pinggang tu macam tak sesuai ditambah dengan corak bunga warna gold.  Sungguh tak kena.  Eksesori dan gaya rambut jugak nampak kampung.






Emily Blunt in Prada
Deni duk senyum seronok padahal dress dia tak elok.  Potongan kain adalah sangat merepek dan menampakkan beliau sangat keras.  Ampa tengok kat tepi skirt ada potongan kain yang berjahit,  siriesly?!!  Potongan pada pinggang dan dada juga tak cantek nampak sangat amatur.





Lily Aldridge in Carolina Herrera
Ermmm what can i carut about this baju?  I like the ropol ropol.  Tapi awat kot bawah dia tak biar ropol tapi dia biar straight macam tu?  Nampak macam pelik kan?  I like the clutch.  Kerlas sangat anak ikan.







Hailey Baldwin in Topshop
Sama dengan koleksi yang di pakai oleh salah seorang model dalam red carpet ni juga.  Tapi i lagi suka Emily Ratajkowski punya dress.  Warna untuk yang ni nampak tak sesuai dengan warna kulit dan rambut pemakai.






Ivanka Trump in Prabal Gurung
Dress ini nampak meletops sebab potongan dia yang meleret belakang.  Tapi i duk rasa macam dia amik bendera negara apa ka punya besaq pastu dia buat dress.  Sebab warna biru tu terlalu patriotik.  Tak nampak kerlas.






Lorde in Calvin Klein
Dress ni cantek tapi tak ikut tema.  Kalau dia pakai liptid merah lagi meletops.






Elizabeth Banks in Michael Kors
Deni pinjam dress Iggy Azelia.






Alicia Keys in Jean Paul Gaultier
Sedihlah dress ni pakai kain net saja.  Dah la merambu dengan jeket-jeket semua.  Bohsan aih takdak elemen China pun.  

1 comment:

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...