11.5.15

Ulasan Fesyen METGala Ball 2015 Part 4


Part 4
Untuk warna Red,  Purple dan Warna Warni



click read more






Bee Shaffer in Alexander McQueen
Dress beliau sangat meletops.  Warna merah hati ni tak semua orang sesuai pakai.  Tapi looks good on her.  Tapi corak bunga ni bukan bunga sakura Jepun ka? Ataupun China pun ada bunga sakura macam ni.  Aku juga juga ada corak burung bangau kat belakang merelek.  Meletops u olls.








Amal Alamuddin Clooney in John Galliano for Masion Margiela
At first aku tak berapa faham apakah Chinanya pada dress ini tapi lepas baca beberapa explanation dalam blog fesyen depa kata lapisan atas pada dress ini adalah menunjukkan baju kebal pahlawan China.  Aiyoo.  Kerlas sangat idea yang ditonjolkan.  Betul la u oll.  I love this dress.










Jennifer Lopez in Versace
Marhayam ni pun sama macam Sofea Vergara pi mana pun dress dia bentuk nak dekat sama saja bentuk.  Menunjukkan bentuk badan,  lace over over dan ada jigna (meghelit).  Tapi kali ni,  untuk design manik dan lace tu dia susun bagi jadi bentuk naga sikit.  Kerlas dak?








Jourdan Dunn in Burberry
Baju ni macam diperbuat daripada kain kait yang digunakan oleh tok tok kita untuk tutup atas TV.  Pastu awat seluar dalam dia colour merah lain.  Nampak sangat u olls. 






Rose Byrne in Calvin Klein
Sangat suka dress ini sebab diperbuat daripada kulit yang dicut-out bulat bulat.  Siriesly something yang lain daripada yang lain.  Pilihan yang meletops.  Mesti susah nak buat dress ni.  




Reese Witherspoon in Jason Wu 
Hariamla...mana China nya?






Gigi Hadid in Diane von Furstenberg
Ni pun dress feeling cantek sorang sorang saja.  







Kerry Washington in Prada
Deni suka pakai merepek-repek.  Memang taste dia macam ni kot.  Aku tak suka dress ni sebab macam merapu.  Potongan kat bahagian pinggang nampak keras dan besar.  Nampak macam oversize.  Pastu kasut warna hijau?  Jangan bagi alasan colour blocking.







Kris Jenner in Balmain 
Haram lah deni pakai baju apa ni.  Nampak besaq menggelebeh.  Pastu dia nampak lagi gemok sebab drapping penuh sebadan.  Ada slit up pulak.  Kaki u olls tak cantek dah.




Vanessa Hudgens in H&M
The only thing i suka adalah kasut beliau. 





Adriana Lima in Marc Jacobs
Dress ni nampak macam jubah-jubah yang depa duk jual kat Jalan Masjid India.  Ramai sangat dah makcik kat Malaysia duk pakai dress macam ni.  Deni baru nak pakai.  Kat mana China nya?  Again soalan itu terkeluar dari mulut aku.  I just love her make up sangat gothic.  Aku tak perasan dia Adriana Lima.







Jaime King in Jason Wu
She just keeping it simple sebab dia duk mengandung kot.  Walaupun tak ikut tema aku sangat suka pada potongan kain dress ini.  jatuh terletak elok.  Aku suka.






Carolina Kurkova in Tommy Hilfiger
Depa kata dress ni cantek untuk kategori models yang attend the MET Gala.  Tapi bagi i olls dress ini tak elok dan nampak sangat costume.  Sangat suka kasut beliau.





Dame Helen Mirren in Dolce & Gabbana
Meletops Tok Caq ni selalu tidak mengecewakan para peminat beliau di red carpet.  I suka.







Rita Ora in Tom Ford
I dont like this dress sebab nampak macam Little Red Riding Hood.




Hailee Steinfeld in Michael Kors
next.





Poppy Delevingne in Marchesa
Kalau ampa tak kenal,  deni adalah kakak kepada model Cara Delevigne.  Meletops sangat dress ni walaupun tak nampak ke-China-an.  Aku suka dress ni sebab labuh dress merelet tu sangat diva lishes and disusun pula bunga bunga lace kat bahagian atas gown.  I sangat suka.





Linda Evangelista in Prabal Gurung
Gila deni macam mana boleh pakai dress ni?  Style tak kena tema langsung and tak cantek pulak tu.



Gong Li in Roberto Cavalli
Kerlas Roberto Cavalli buat dress cheongsam.





Allison Williams in Giambattista Valli
Giambattista tiru skirt tingkat Rizman Ruzaimi.  Sila bergaduh dalam Tweet sekarang.






Jessica Hart in Valentino
Kerlas.......haaa macam nila aku suka.  Walaupun dress ala barat tapi effort pada corak menunjukkan ke-China-an.  Sangat suka dress ini sebab pemakainya pun ada karakter divalishes yang meletops.






Lizzie Tisch in Erdem
Cantek sangat corak dress ni.  Tapi im sure tak semua orang boleh pakai dan nampak cantek dalam corak ini.  




Sienna Miller in Thakoon
Seluar capri dengan jacket dengan gap yang besar.  Ala-ala matador Sepanyol.  Deni salah tema ni.  




Alba Rohrwacher in Valentino
Aku ingat takdak dah.  Ada juga orang pakai dress diperbuat daripada kain kushen.  









Josephine De La Baume in custom Topshop
Apakah China nya?






Shu Pei Qin in Tommy Hilfiger
Dress yang meletops.  Nothing to carut.





Blair Clarke in Khristine Catacutan 
Headdress by  James Coviello and L’Olivier Floral Atelier
Walaupun nampak sangat costume tapi i have to give credit kepada pembuat head gear ini sebab dia menggunakan bunga fresh dengan susunan yang sangat cantek.  Dress mungkin nampak plain dan simple tapi aku suka headdress yang beliau pakai.  






Alexa Chung in Erdem
Dress ini adalah pelik.  Kain jenis ini adalah tebal dan sarat dengan sulaman pastu dipotong-potong dan dibuat dress labuh tapi tak cukup labuh.  



Georgia May Jagger in custom Gucci
Kerlas anak Mick Jagger.  Dia pakai bathrobe corak China teruih.





Joan Smalls in Roberto Cavalli
Meletops sangat dress ni.  Aku tak nampak ke-China-annya tapi tak apa aku suka dress ni sebab nampak sangat diva.






Gabrielle Union in Zac Posen
Simple dress by Zac Posen.  Ini baru Zac Posen.  Simple tapi mewah.  






Dylan Lauren
Deni mai pakai tema Madi Gras.  Gila.  





Alison Brie in Prabal Gurung
Dress meletops tapi takdak ke-China-an.









Olivia Munn in J Mendel
Aiiiyooooo ada juga orang duk pakai dress turun warna macam ni.  Berapa kali aku cakap,  kalau nak basuh dress putih jangan campur dengan dress colour lain.




Irina Shayk in Atelier Versace
Deni selalu pakai macam dress pompuan murahan style seksi macam taik.

3 comments:

  1. Awat depa punya clutch semua kecik2?
    Nak isi phone pon tak lepaih
    Ke depa dok isi coins dalam tuh?
    Ke memang for the sake of accessories (for dislay purposes gitu)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hang nilaaa......haruslah suruh PA PA depa pegang...

      Delete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...