11.5.15

Ulasan Fesyen METGala Ball 2015 Part 5


Part 5
Untuk FESYEN yang paling DIZASTER



click read more




Jenna Lyons
Aku harap trend memakai kain jala di atas suit putih ini tidak menjadi trend.




Coco Brandolini D'Adda
Beliau memang suka pada corak corak bold dan terang.  Sejak dulu lagi bila kat MET Gala.  Tapi yang ni macam dah mati akai macam mana tak tau.  Idea yang dia nak akai is everywear.  Aku tak paham apa China-nya pada look beliau. Macam Eropah kampung pun ada.




Julie Macklowe
Warna sangat kampung.  Pastu potongan kain sangat amatur.  Style boleh nampak line line semua.  Pastu pasai pa kena buat rambut macam tu.  Pelik aih.  Macam costume untuk filem China lawan lawan.




Ruth Wilson in Oscar de la Renta
Siriesly boring la riben besaq-besaq ni.  Oscar de la Renta tahun ni sangat ser.







Olivia Wilde in Prada
Dress ni merepek.  Style bubuh baju manik petak segi penuh sebadan.  Dengan sarung tangan semua.  Nampak macam orang jahat dalam cerita James Bond.  





Jennifer Connelly in Louis Vuitton
Deni pakai dress macam untuk costume orang mati saja.







Lisa Bonet in Valentino
Orang Penang akan panggil deni mak bu gila.  






Zoe Kravitz in Alexander Wang
Kesan daripada filem 50 Shades of Grey.







Donatella Versace in Versace
Haramlah deni.  Muka dia macam kucing pastu pakai dress macam ni.  Dia ingat orang akan samakan dia dengan cat woman ka.  Siap dengan chocker warna merah.  Kalau aku jumpa deni malam-malam,  aku nanti lari dulu.









Sarah Jessica Parker Dress by H&M and headgear by Philip Treacy
Kesian SJP this year.  Aku mesti agak dia meletakkan harapan tinggi pada pakaiannya.  Tapi bila dia tengok semua orang meletops,  mesti dia rasa menyesal dengan apa yang dia pilih untuk pakai tahun ni.  Berbanding tahun tahun lepaih,  she always funky,  berani dan meletops.  Kali ni dia hanya akan menjadi bahan dalam meme 9Gag sahaja.  Sorry makcik berwajah kuda.  U olls tak cantek this year.






Tabitha Simmons in Dolce & Gabbana dress and headdress by Francesco Borromini
Kat mana China nya???





Grace Coddington in Michael Kors
Ampa mungkin akan gelak tengok makcik ni.  Rambut dia macam shok karen dan dia takdak kening.  Tapi makcik ini adalah bekas editor untuk majalah Vouge.  Tapi haram dia mai pakai pjamas saja.





Mary Kate Olsen in vintage Dior 
Ashley Olsen in John Galliano
Gila wehs depa dorang ni dari dulu suka pakai dress yang lebih besar dari badan depa.  Aku tak tau apa yang depa cuba buktikan kat dunia ni?  Atau depa ni memang ada masalah skizo yang selalu mengatakan yang depa adalah besaq dan tinggi lampai macam models.  Bukan saja suka pakai baju besaq,  depa ni juga sangat suka memakai dress warna hitam ala-ala gothic.  Gila horror.






Grimes in Louis Vuitton
Kacukan manusia,  anjing dan harimau bintang.  Pelik aihhh.  Dah la mai bawak beg make up.






Anne Hathaway in Ralph Lauren
Aku tak paham awat semua orang duk puji kata dress dia cantek.  Gila.  Deni pakai macam Queen Amidala nak menyamar jumpa marka dia dalam cerita Star Wars.







Anna Wintour in Chanel
Aku tak boleh blah Tok Chik ni pakai dress macam baju Kedah sleeveless.  Corak style nampak murah saja.  Aku aku kecik kecik mak aku pernah beli kain macam ni buat baju kurung pi mengaji.  Macammana la dia boleh nak pilih dress ni?






FKA Twigs in Christopher Kane
Sapa perasan ada bentuk kote kat dress ni?  









Zendaya Coleman in Fausto Puglisi
Adik.  Adik silap perayaan ni.  Carnival Brazil kat tempat lain.  Sini kami buat untuk China China punya.








Karen Elson in Dolce & Gabbana
Yang ni bukan China!! Ini macam pertunjukkan tarian Siam saja.  Serr la depa ni tak tau buat research betul betul.




Chloe Sevigny in JW Anderson
Pelacur zaman maharaja China dulu-dulu ni.  Siriesly tak elok dress ni.  Pelik.

2 comments:

  1. FKA Twigs in Christopher Kane
    Sapa perasan ada bentuk kote kat dress ni?

    hahahahahha komen plg bahek abad ni....go kak Jumie!!!!!

    ReplyDelete
  2. BEST DRESS goes to Rose Huntington & WORST DRESS goes to Fka Twigs...i think...hahah
    but...the one and only SJP still malatopppsss laa dgn headpiece dia...forever SJP/Carrie Bradshaw ;)

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...