24.6.15

Acar Mak Tok Sempoii

Hello u olls semua,

Sebelum ampa sambung baca artikel ni,  aku nak bagi warning siap siap kerana sesiapa sahaja yang tidak cukup iman better jangan tengok artikel ni.  Aku takut nanti ayak liur ampa terkecur-kecur and kalau ampa tak tahan iman terus nak buka posa,  secara tak langsung aku yang tanggung posa.

Hari ni aku nak share dengan ampa pasai satu produk yang diusahakan oleh kawan USM kami.   Nama dia Yanie.  Kisahnya hari tu masa satu majlis pot-luck kat office,  salah seorang teman telah membeli Acar Mak Tok Sempoii oleh Yanie dan dihidangkan semasa pot luck.  So aku pun rasalah produk ni and Masya Allah punyalah sedap.

So disebabkan memang siries sedap benda alah ni,  aku nak promote kat ampa semua.  Sempena Ramadhan Al Mubarak,  mai la beli Acar Mak Tok Sempoii ni sebab senang u olls.  Dah kalau tak tau nak masak apa untuk sahur,  just goreng ikan masin / telur mata pastu makan dengan Acar Mak Tok Sempoii ni dengan nasi panas.  Ya Allah aku nak tulis benda ni pun rasa macam tercabar iman.

And bila berbuka pulak,  kalau ampa duk beli set-set nasi minyak / nasi tomato / nasi briyani,  haa....tambah Acar Mak Tok Sempoii ni kat tepi pastinya akan meletops.

Untuk pengetahuan u olls,  resepi acar ini adalah resepi turun temurun keluarga Yanie.  Mak Tok tu merujuk kepada nenek beliaulah.  Katanya sejak kecil lagi,  dia selalu duk tolong Mak Tok dia duk kacau acar dalam periuk.  Lani Mak Tok pun dah lama meninggalkan kita semua,  so Yanie teruskan tradisi untuk memasak resepi Acar Mak Tok Sempoii untuk kita semua.

Berita baik untuk orang Utara di seluruh Malaysia,  Acar Mak Tok Sempoii boleh di - pos ke seluruh Malaysia!  Jom baca kat bawah......


Acar Mak Tok Sempoii yang baru dimasak.  All freshest ingredients  u olls.



Bahan-Bahan :

Bawang Merah, Bawang Putih, Halia, Cili Kering, Cili Padi, Kismis, Kurma Halwa Buah Pala, Lobak Masin, Limau Jeruk, Bijan


Harga RM 5 (berat 220 gram)


Penghantaran :

COD Area USM Tanjong Tokong, Ayer Itam
COD Area Penang (Sebelah Pulau) Selain Dari Area Di Atas
(Min Order : 5 Pcs)

Cod Area Penang (Seberang)
(Min Order : 10 Pcs)

Luar Penang
(Min Order : 5 Pcs)
Tidak Termasuk Caj Postage


Cadangan hidangan yang tidak dapat dinafikan.

Tempahan Acar Mak Tok Sempoii untuk :

Stok makan kat rumah
Sedekah Di Bulan Puasa
Door Gift ( Persatuan/Majlis Pertunangan @ Perkahwinan/Majlis Cukur Jambul@ Berendoi)
Majlis Kenduri-Kendara
Jamuan



Contact Details :

Yanie WhatsApp  0124808852 / 0195778852
Facebook Page : Acar Mak Tok Sempoiii

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...