15.6.15

Aurat Jimnas Negara and Datuk Marina Mahathir



Ada teman suruh saya post artikel suruh bagi komen pasai jimnas negara yang dikejam hebat kerana mendedahkan aurat. Saya kata saya tak mau sebab bagi saya ini bukan isu baru. Golongan keyboard warrior yang duk memperjuangkan nilai agama dalam laman Sosial ni memang saya Malaih nak layan. Saya pun dah banyak kali dihemtam oleh golongan ini.

Datuk Marina Mahathir seorang aktivis isu kewanitaan dan kemasyarakatan pun dah buat statement. Dia kata negara kita akan jadi stupid state and later Taliban state. Saya sokong kerana kita jadi bodoh kerana terlalu mudah menilai diri orang tanpa melihat diri sendiri.

Saya search 'Marina Mahathir' dalam carian Twitter. Ramai tweet yang sokong. Ada jugak yang tak setuju dengan beliau. Tapi ada satu tweet oleh seorang budak perempuan ni "Ramai yang sokong Marina Mahathir ni sama macam dia free hair..tu yang liberal sangat"

Wahhh lancang statement beliau. Aku pun bukak twitter akaunnya nak baca post-post beliau yang lain. Ternyata 3 jam lepas post kutuk Marina Mahathir dia post pasai Mr 50 Shades.

Nahariaaaammmmmmmmmm....hang duk mengata orang tak katop aurat. Hang Sah Sah follow filem erotik Hollywood tentang seksualiti BDSM.

Sekian Sahaja komen saya pasai jimnas negara. Ampa simpulkan sendiri ya

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...