15.6.15

Pelancong Luar Negara Telanjang di Puncak Gunung Kinabalu


Sapa yang selalu layan 9Gag bila free-free mesti paham lawak tentang Canadian adalah terlalu baik.  So mungkin ini yang cuba dibuktikan oleh Emil Kaminski.  Usaha dia untuk membuktikan bahawa orang Kanada pun bad - ass jugak !

Emil Kaminski adalah salah seorang daripada mereka yang terlibat dalam kes telanjang di atas Gunung Kinabalu. Im sure ampa semua pun dah tau cerita panjang pasai kisah dia ni.




Kalau ampa nak tau Emil Kaminski yang juga bertindak sebagai 'tour guide' kepada group budak budak undergraduates yang bercuti ke Malaysia ini ketika mendaki Gunung Kinabalu.  Memang menjadi trend pelancong mat salleh untuk membuat sesuatu yang di luar dari kebiasaan ketika melawat ke tempat pelancongan ekzotik.  So sebab tu depa memilih untuk telanjang di atas Gunung Kinabalu.  Selepas menangkap gambar telanjang,  beliau telah mengepos gambar moments depa di dalam laman sosial miliknya.

Lepas beliau dan rakan-rakan ditangkap,  sekarang ni Emil Kaminski duk kutuk negara kita kau kau dengan mengatakan negara kita kolot dan bodoh kerana menuduh depa nila penyebab Gunung Kinabalu untuk bergegar.

Okay enough penerangan tu semua. (dalam duk kata tak mau cerita panjang tercerita panjang jugak)

Aku pun dah check it out page mamat ni.  Apa yang aku nampak pada mamat ini adalah beliau adalah sangat loser!  Dia memang duk pi bagpack sana sini and duk vlog and blog posting tentang pengembaraannya.  Ada yang dia puji apabila dia happy dan suka,  ada juga yang dia kutuk kau-kau.  Ini berlaku apabila dia pergi ke negara yang tidak mempunyai hiburan yang sesuai dengan minatnya.    And ampa jugak boleh tengok Youtube Channel dia iaitu Monkeetime.

Actually negara kita bukan tempat pertama dia pi buat benda bodoh-bodoh,  dia juga pernah buat vlog untuk kutuk Brunei.  Dia kutuk kata Sultan Brunei adalah kaya nak mampus tapi dia biar rakyat jelata hidup dengan sungguh kedaifan dan kekampungan.  And takdak sapa pun rakyat berani nak cabar Sultan sebab Sultan dah brain-washed rakyat dia.  Di bawah adalah beberapa gambar bodoh dia buat kat India.  Ampa check kat kat bawah ni.





Dikatakan sebelum insiden di Gunung Kinabalu,  dia juga telah di-BANNED oleh Koh Tao Dive Masters,  Thailand kerana setelah dilantik sebagai instructor dia telah menyebabkan dua insiden yang menyebabkan kematian ketika sesi latihan untuk mendapatkan latihan menyelam.  Aku duk cari link tu tak jumpa sebab Amberlicia yang cerita kat aku.  Sapa yang jumpa,  please share kat link ni.

Pasai aku kata lagi deni loser?  Wehss hang umur 33 tapi hang duk hang out dengan budak budak kolej yang obviously 10 tahun lebih muda dari hang.  Pastu tengok muka dia kat video pun,  memang sah sah deni style muka loser gila. Dia tak nampak umur 33 pun,  nampak macam umur 40 an lagi ada lah.  Pastu duk buat rambut pacak tengah macam bangang.

Tapi mana-mana orang pun yang duk pi buat benda bangang,  kutuk negara orang tak pasai-pasai untuk mendapatkan fame dan juga populariti adalah sangat loser.  Hang bukan journalist apatah lagi pengkaji bidang sosiologi,  tak pasai-pasai nak mai hina negara orang apa semua.  What is your point?

Yes sebagai pelancong kadang-kadang kita pi tempat orang kita mungkin boleh tertarik dengan beberapa kelainan dan perbezaan di negara orang yang ada kalanya boleh dijadikan bahan jenaka.  Tapi kalau your whole purpose of travelling semata-mata nak kutuk bangsa,  negara dan agama teruk-teruk,  orang sakit jiwa sahaja yang buat macam ni.


Satu lagi aku rasa deni bangang adalah,  apabila dia bohsan-bohsan.  Dia akan balaih dan videokan sesi dia membaca dan menggelakkan komen-komen bodoh yang dibuat oleh pembaca terhadap beliau.  Wehssss so budak-budak.  Kalau hang dahsyat and really stand for what you said in your blog and vlog,  pasaipa hang nak kena kisah about all the haters yang mengutuk hang?  Sungguh immature.

Sekian sahaja,  ampa boleh pi tengok link Facebook dia apa semua kat bawah.  Aku aku nak nasihat sat,  boleh tak ampa semua jangan FOLLOW apatah lagi SUBSCRIBE dia kat FB/Youtube dia tu.  Ampa lagi duk follow,  lagi dia duk rasa hebat.

Wehss awat ampa duk follow dia?  Sila unfollow cepat.

JANGAN SAPA PUN DUK PI LIKE PAGE NI







Bukti dia memang 'hidup' atas hates dan kebencian orang ramai.  






Video :



Bacaan tambahan  :

Masidi not amused by nudist antics online - Awani


Mahkamah Anak Negeri Sabah Kendali Banyak Kes Unik - Bernama

Give us ten buffalo… or face three months in prison: Tribal leader demands 'fine' from tourists caught stripping naked on Malaysian mountain to avoid prison - DailyMail UK

1 comment:

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...