22.7.15

Apabila Ratu Maknyah Bertudung

Hello u olls,

Selamat hari raya.  Cerita minggu ini berkisar tentang ratu maknyah yang terkenal di Malaysia ini iaitu Ms.  Nursajat Fariz yang kini sudah bertudung.  Aku sebagai seorang folllower dan peminat beliau dari kejauhan memang dah tau kisah tragedi yang baru-baru ini beliau telah mengalami kemalangan jalanraya yang agak mengerikan.  Dan selepas recover daripada kecederaan,  beliau tampil dengan imej bertudung.

Beliau nampak kelas dan meletops tatkala menggayakan pakaian yang very the sopan lengkap bertudung.  Ternyata,  maknyah mempunyai taste fesyen yang amat baik.  Aku paling suka ada satu baju beliau pakai macam jubah sambil posing di tepi laut.

Tak sangka pula imej baru beliau kini menjadi buah mulut insan-insan yang takdak modal nak tulis apa dalam blog depa dan seperti teori Mama Regina "Cerita pondan ni adalah cerita standby.  Kalau takdak cerita lain,  depa bok keluarla cerita kita,"






Aku rasa situasi ini adalah tepat.

Ampa boleh follow satu blog ni aku rasa dia yang paling meletops sekali mengutuk dan mengata Ms  Nursajat dengan tohmahan-tohmahan yang sangat memedihkan hati.  Hinggakan ada insan yang berfikiran positif dan memberikan sokongan ikhlas pun turut dicerca.

Cerita ini juga menjadi bualan forum Anak Ayam JS pagi ini.  Dalam kalangan kami pun ada yang menyoalkan kenapa beliau berbuat demikian (memakai tudung).  Tapi hakikatnya,  timbul pulak soalan yang lain "Mak ayam kita pun pakai tudung...awat takdak sapa pun nak persoal?"  Akak terduduk simpul di situ sambil memakan ketupat palas dan kuah kacang Kak Edeh.  Biadhop!

Pendek cerita la kan ampa semua,  for me,  LAGI BAGUIH NUR SAJAT PAKAI TUDUNG DAN MENUTUP AURAT daripada beliau berpakaian terdedah celah tetek yang pastinya akan mengundang lebih banyak kata-kata onar kepada kaum wanita dan mereka yang sama waktu dengannya.  For me,  tudung is just a fesyen.  Hijab yang sebenar masih subjektif.  Kalau hang duk berhijab gigih bagai,  tapi malam-malam hang tengok PORNHUB.COM UNBLOCK buat apa kan?

Sekian sahaja,  aku yakin pembaca blog JS adalah lebih arif dan lebih pandai menilai dalam hal yang sebenarnya tidak ada hal langsung di sini.  Spread love people.

Nursajat pemilik Nursajat Beautician  :  NUR SAJAT BEAUTICIAN

ps/  Nursajat tetap ratu tercantek yang aku pernah jumpa!!  Sembah ratu 48 step rembak zapin.

1 comment:

  1. sesetengah melihat keperluan berhijab sebagai satu fesyen dan sesetengah melihat hijab sebagai satu asas dan perkara pokok dalam Islam. Siapa pun kita, jangan mudah menilai seseorang. saya tak menyokong gejala Mak Nyah jika saje-saje dan mengikut keperluan nafsu semata-mata, namun Allah Maha Mengetahui apa yang kita manusia tak tahu. Moga siapa saje yang berniat baik akan terus mendapat kebaikan! :)

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...