16.7.15

Iklan Raya 2015 Best

Hello peoples,

Perasankah anda bahawa IKLAN RAYA adalah sebahagian daripada tradisi RAYA di negara kita yang tercinta ini.  So ada banyak iklan raya yang terdapat di TV dan ada juga yang hanya ada di Youtube.

So,  here are some of the video ucapan yang cool dan iklan-iklan raya yang best untuk ditatap oleh kita semua.  Ada yang lawak.  Ada yang sedih.  Tapi iklan yang tak best dan tak meletops I olls tak masukkan dalam senarai ni.  HEHEHEH

JOM LAYANSS!





Ini adalah Iklan Raya from Mydin yang indah mesejnya iaitu "kami menawarkan harga pakaian yang berpatutan".  Siriesly aku suka Mydin sebab depa tak charge GST.  TAPI MAKSALAHNYA,  AMPA SEMUA SUDI KA NAK PI SHOPPING DI MYDIN.  TAKUT NANTI DIKATAKAN TAK KELASSS.....SEBAB AMPA SEMUA TAHAP TAHAP ZALORA.COM SAHAJA.





Iklan KFC ni macam lawak.  Motip iklan ini adalah janganlah pakai rambut palsu masa beraya.  HAHAHA





Ucapan Selamat Hari Raya Oleh DS Ahmad Shabery Cheek. 
Menteri Komunikasi dan Multimedia Malaysia.





Siriesly,  hat ni paling sedih sekali!  Iklan Aidilfitri Astro Kosong Kosong - Kisah Benar Herman by Astro Gempak




Video ini adalah funnneehhh!  "Cuti Raya"  Iklan Raya 2015 by FINAS




Aku suka mesej akhir dalam iklan ini "Apabila kita melihat dari hati.  Sekecil manapun kurniaan ilahi pasti akan mezahirkan kebahagiaan yang tidak ternilai"  #SyukurSelalu - Menzahirkan Kebahagiaan (Iklan Raya)





Lakonan dan editing dalam iklan ni macam tak berapa nak 'halus' sikit tapi bagi I olls mesej tetap sampai.  Baguihlah orang kedekut macam Azura ni mendapat keinsafan,  harap kita semua jangan kedekut.  Lagi kedekut,  lagi tersekat rezeki.






Iklan ini adalah lawak!! Siriesly.  Sangat suka shot yang diambil sangat cantek macam iklan Maggi.  Apa pun,  Aloisios adalah sangat comels.  Pengacau Raya - Iklan Raya 2015 BSN




Video ni mendalam maksudnya.  Memahami makna FITRAH.  FITRAH, A Malaysian Story - #bettertomorrow - Hari Raya 2015 Short Film




Ini iklan raya MAGGI.  Sama pelakon pulak macam MAS.  Satu lagi iklan yang sedih.  Mai tengok.




Iklan raya dari Tan Chong Motors.  Sedih la aku ingat pak mentua aku nanti petang raya duk kena bawak arwah pi market.



2 comments:

  1. napa iklan raya kene sedih???hahaha...tertekan tau tgk sedih sedih...

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...