Featured Post

#PrayforPenang

17.8.15

America's Next Top Model Cycle 22

Hello people!  Sapa peminat ANTM sila angkat tangan?!  Yes.  Bagus.  Aku sangat suka tengok ANTM sejak dahulu lagi.  Tapi aku bukanlah die hard fans sampai ingat semua benda.  Aku follow every episode sebab seronok tengok depa gaduh gaduh and aku pun boleh la feeling modeling juga.

Cycle 22 is here!  So marilah kita bersama menonton rancangan ini bersama.  Seronoknya kali ini,  waktu siaran di Malaysia adalah sama macam di Amerika.  YES YES YES.  Aku happy sebab nanti kalau tengok internet takdakla terasa spoil dengan keputusan sedia ada.

Daripada 30,  depa dah eliminate jadi 22.  Dan akhirnya tinggal final 14 sahaja.  Jom baca!









The Judges

Aku suka kali ni ada Miss J yang nak haram muka macam haiwan tapi lawak dan diva tahap Gunung Everest.  Aku juga suka sebab ada Keli Cutrone pompuan pukimak yang pandai meng-intimidate orang secara dahsyatnya.  Yu Sai yang cool tapi deni pun bising macam pondan tak siap.  And of course Miss Tyra Banks yang tampil cute berambut pendek kali ini.  AKU SUKA!!







The Final 14
Berikut adalah top 14 untuk ANTM Cycle 22.  I olls susun ikut jantina.



Lacey Claire Rogers
Dia ni macam biasa-biasa sahaja. Kecik. Tak tinggi. Tapi muka dia meletops. Dia punya tulang pipi. 

Website : http://www.laceyclairerogersonline.com/409692853
Facebook : https://www.facebook.com/laceyclairerogers/timeline




Courtney Duperow

Deni gigi style jongang semua. Dressing macam kampung semua. Tapi bila ambil gambaq haram muka jadi fierce teruih. Aku suka pompuan ni. Aku rasa dia boleh pi jauh.









Delanie Dischert

Dulu dia gemok pastu dia jadi kuruih. Typical story pompuan nak masuk modelling. Haram jadah betui.



Mame Adjei

Aku suka deni compared to Hadasah yang macam siye gedik-gedik tu.  Dia more relaxed and laid back (SO FAR LA....).  Aku harap dia pi jauh!!

Facebook  :  Mame Adjei - ANTM Cycle 22


Ashley Molina

Pompuan ni mempunyai bentuk muka yang meletops.

Facebook  :  Ashley Molina 


Hadassah Richardson

Bohsan la deni.  Dia cantek sebab tetek dia tipu sahaja.  Pastu style gedik semua.  Cakap besaq.  Sekali tengok Lacey posing teruih jadi bodo sat apa pun tak tau nak buat.

Facebook  :  Hadassah Richardson ANTM Cycle 22



Ava Capra

Deni style macam serrr duk pakai baju merepek and bubuh bunga kat atas kepala.  Paling tak boleh blah dia punya moto hidup "Keep your leg closed and your Bible open".  Nahariaammm.  Tapi bila photoshoot dia buang semua bunga -bunga monyet tu semua style muka dia jadi fierce nak mampus.  Aku kata kat Khafi,  deni muka style untuk iklan-iklan jam / eksesori mahal!

Facebook  :  Ava Capra - ANTM Cycle 22










Stefano Churchill 

Deni muka nerd tapi style hemsem.  Slack dia masa mula-mula dia pi attack Alexa kata detu duk menunjuk pasai tetek tipu.  Bagi aku,  kalau dia betul gentleman dia tak akan kata apa-apa pun yang menyakitkan hati perempuan.  Melainkan hang ponen atau hang memang douchbag.

Facebook  :  Stefano Churchill 







Nyle DiMarco

Aiiiyooooo deni pekakk.  The first OKU masuk dalam ANTM.  Muka style elokkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.  Dia pandai berinteraksi (menggunakan interpretor).  Muka dia sangat elok rasa macam Indian + Arab + Italy.  Tapi rasanya deni leluhur Italiano sebab surname dia.  Dia boleh pi jauh cuma dia kena kurangkan senyuman dia tu.  









Devin Lj Clark

Aku tak rasa deni manusia.  Aku rasa dia haiwan.  Tengoklah cara dia gelak.  Cakap tak berhenti energy macam haiwan punya banyak.  Tapi lawak masa dia kena carut dengan Yu Sai masa photo shoot.  Dia nangeh macam siye.  HAHAHAh bongong.  Tula orang tua-tua kata jangan duk eksaited sangat.

Instagram  :  @devinljclark










Michael "Mikey" Heverly

Masa depa masuk rumah ANTM tu,  deni style gatai duk offer semua orang nak tidok dengan dia dak?  Awatlah aku tak tidur serumah dengan depa ni.  Sebelum dia tanya,  aku nanti sibuk sibuk tanya dia sendiri.....HANG NAK DAK POMPUAN GEMOK TIDOK DENGAN HANG?  Behhhh wooo.  

Facebook  :  Michael "Mikey" Heverly





Bello Sanchez

Aku tak rasa mata dia tu colour betui !! Kelly Cutrone seketoi tanya kat dia,  hang sure ka hang tak pi injek mata hang jadi colour macam ni!  Sebab masa depa zoom in mata dia hari tu,  nampak sangat tipu.  Sebab mata ada mata style semua biru, takdak urat pattern and tiba tiba seketoi tengah warna hitam.  Tak besar tak kecik.  Dia style duk tak puas hati kat Devin.  Biasalah....ponen dengan ponen.  Berlaga angin la hang pun.





Dustin Mcneer

Aku dapat rasakan deni akan jadi TYTY favorite boy sampai last nanti.  Dari mula lagi Tyty dah style suka and puji deni semua cukup.  Welll...very the anak ikan.  Aku suka deni sebab muka dia sporty pun boleh,  romantis pun boleh.

Facebook  :  Dustin Mcneer







Justin Kim

AKU SUKAAAA GILAAA DENII WEHSSSS.  Selalunya Chinese-look is not my thing tapi exceptional untuk this guy.  Merembes aku tengok J Smooth ni.  Dia dah la style bergerak relaks slow.  Macam style romantik.  HAHHAh nak haram aku duk fantasi pulak.








Sapa menang?  BOYS or GIRLS?
Cycle yang lalu aku sangat sangat frust apabila Keith Carlos muka copy-cat-tyson-beckford-takdak-perasaan-celaka-boleh-menang  !!  Kali ini,  after looking kat final 14 aku rasa,  boys jugak yang akan menang.  Sebabnya muka muka jantan dalam list ini adalah sangat strong dan unik.  And plus,  lelaki selalunya tak banyak pe-el and depa akan strong mentally sampai akhir pertandingan.  Perempuan suka feeling kuat,  nak attention pastu buta buta nanti buat kesalahan dan akan kalah.

So siapa akan menang?  I think antara Justin atau Mikey!!

Sekian,  salam rembesan.

4 comments:

  1. Please lah Meme tu menang.. Lacey pon ok

    ReplyDelete
  2. Jumie...justin kim tu org korea..depa panggey dia jsmooth..
    Saya dgn husben dok renggah gelak dekat devin & bello tu..devin tu suka buat muka ngn perangai pelik2..yg si bello dok feeling diva..apa pon saya suka mame ngn jsmooth...

    ReplyDelete
  3. im rooting for Lacey cause dia macam cool chick and tomboyish sikit..but if guy i go for Dustin..dia macam style2 late bloomer gitu..haha..tolong laa Devin n Bello kuar awai..

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...