Jom Try Diameida Fabulous Mascara

30.9.15

Anstigma for Indivior Red Ribbon Short Film Competition

Hello u olls,

MAC Malaysia menganjurkan sebuah pertandingan filem pendek dengan objektif untuk menaikkan rasa kepekaan terhadap HIV dan AIDS dalam kalangan rakyat Malaysia.  Bertemakan Indivior Red Ribbon,  ampa boleh tengok video-video yang telah disubmit oleh pihak MAC dalam Facebook page depa kat sini Indivior Red Ribbon Short Film Competition




Salah seorang kawan I olls telah mengsubmit video mereka untuk pertandingan ini dan alhamdulillah,  mereka tersenarai antara 10 filem mendapat like terbanyak so far.  Aku nak share video ini dengan ampa tapi Facebook setting macma kekwat,  aku tak boleh nak masuk code dalam post aku ni.  So aku bagi link kat bawah,  ampa click kat Anstigma tu okay.  Nanti keluarlah video link tu.

Anstigma Short Film 13Title: Anstigma
Posted by Indivior Red Ribbon Short Film Competition on Sunday, 13 September 2015

Harap ampa semua tolong tengok and like video ini.  Tolong bukak and tengok video-video lain juga nah.  Videio Anstigma ni dirakam di USM.  So mak agak sentap la apabila anak ayam kiter ni mai buat shooting kat sini tapi tak semrat kat mak pun.  Sentap okay!

Bagus depa buat pertandingan macam ni.  Takder la feeling buat pertandingan tulis slogan macam tahi sahaja.

Orang dah semakin aware dan tahu pasai HIV and Aids.  Alhamdulillah,  tapi usaha ini kena berterusan agar kita dapat bantu para penghidap virus ini secara tak langsung.  Orang yang sakit,  macam mana sakit pun,  kalau dah dapat semangat dan juga sokongan bersalut kasih sayang dari insan lain,  segala penyakit itu insya allah boleh 'sembuh' dengan majisnya.

Tahniah untuk Riyadh and kawan-kawan lain yang masuk pertandingan ini.

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...