Jom Try Diameida Fabulous Mascara

28.9.15

Ulasan Fesyen Red Carpet Emmy Awards 2015 Part I

Hello u olls,

Happy monday!  Untuk memulakan keceriaan hari Senayan yang sahdu ini aku akan membuat review fesyen red carpet sempena majlis Emmy Awards 2015 yang berlangsung minggu lepas di Microsoft Theater,   Los Angeles.  Aku tak tengok awards show ni sebab macam bohsan la.  Tak semua drama series depa aku tengok.  Tak sempat u olls.  Nak download banyak-banyak,  kalau mak duduk rumah doplohpatjam tengok TV and tulis review kat ampa,  lainlah.  Gigih aku akan buat review semua bagai.  

Emmy Awards untuk akak-akak yang tak tau,  adalah malam anugerah khas untuk drama siries televisyen sahaja.  Kalau Academy Awards a.k.a Oscar hanya untuk filem sahaja. 

Drama bersiri mat salleh memang best and power  bukan sahaja dari segi effek khas,  suntingan,  (memang lani depa punya production dah ala-ala movie dah),  tapi depa punya penulisan skrip,  lakonan and jalan cerita memang best.  Sorry ehk...bukan stori stori ibu bapa aturkan perkahwinan anak-anak pastu anak pulak feeling tak mau bercinta lepas kawen.  Ehhh boring!  Aku boleh tengok drama Melayu ni siap skip skip pergi dapur masak rendang,  balik tengok TV tu masih boleh paham.  

Okay,   dah berleter,  jom tengok review fesyen.  I olls buat tiga part,  bahagi ikut design /  colour.  


Hitam
Kategori ini adalah forever classic.  Warna hitam for me adalah penyelamat.  Susah nak go wrong with this colour,  so yang akan menyalahkan u olls yang berbaju hitam adalah potongan.  Let's check it out.


Kate McKinnon in Badgley Mischka
Ini adalah contoh baju yang bermakna aku-malaih-and-tak-tau-nak-pakai-apa-so-aku-pakai-sahaja-stress-spegeti-straps-macam-ni!  Tapi kalau dipadankan dengan aksesori yang gempak mesti lebih ceria.  






Charissa Thompson (designer unknown)
Potongan klasik untuk majlis anugerah.  Tapi nothing fabolous.





Amanda Peet In Michael Kors
Sangat suka potongan di tengah itu membuatkan beliau nampak muda.





Lady Gaga In Brandon Maxwell
Siriesly this is LADY GAGA!  Rasa macam tak best pulak Lady Gaga lani dah macam me-relaks-kan diri dia daripada berfesyen seperti haiwan.  She still looks fabolous walaupun make up nude dan blonde up do.  Dress ini simple tetapi potongan kat pinggang tu macam terjungkit membuatkan dress ini macam unik and something.  Lady Gaga...sila berpakaian binatang balik!  Hang inspire banyak ponen di dunia ini kot!




Keltie Knight in Elie Saab
Interesting lace design.  Ala-ala sarung kusyen.




Aubrey Plaza In Alexandre Vauthier
Dress ini diperbuat daripada kain hitam berlabuci-sort-of merah.  So aku masukkan dia dalam kategori warna ini.  Siriesly aku sangat salut pilihan dress ini,  so fun and yet elegen. Sesuai untuk pelakon muda baru nak up macam beliau.  Kalau nak ubah apa-apa,  i think make up tu.  Bagila bold sikit.  




Julia Louis-Dreyfus in SAFiYAA
Simple and classic.  Nothing to carut.



Julianne Hough In Marchesa
Design ala-ala macam ni memang tengah in sekarang.  Tapi design tu kena dengan bentuk badan pemakai juga.  I think orang yang mempunyai tubuh badan 'memanggil' lebih sesuai untuk jenis fesyen macam ni.  Kalau badan ala-ala ja macam ni,  aku tengok pun tak steam.  Top part baju ini nampak macam diperbuat daripada tali rafia hitam yang dicarik-carik menjadi baju.  (Memanggil bermaksud sex appeal).




Laura Carmichael In Erdem
Potongan dress ini agak pelik especially kat dada dia.  Bahagian hitam tu macam sengaja di masukkan sebab si pemakai tak konfident nak pakai plunging v neck dress. Ahaks.





Teyonah Parris In Francesca Miranda
Yes,  dress ini putih tapi yang menaikkannya adalah motif polkodot hitam.  So aku masukkan dalam kategori hitam. Aku sangat suka dress ini.  Siriesly aku sangat suka material dia mesti jenis kain yang ringan and fluffy and lembut.  So boleh terbang-terbang macam ni.  Siriesly aku teruih feeling duk pakai dress macam ni and duk buat photoshoot lagu "Pelamin Angan Ku Musnah" kat tepi Gurney Drive.  Siap dengan adegan lari-lari yang ditangkap secara slow-mo.  Kerlass!!  Yes,  i love this dress.  





Sophie Turner in a Galvan Fall 2015 jumpsuit
Pompuan ni bodo.  Dia lani style hot stuff ramai peminat,  tapi pakai baju ni ja pi award show.  Bengong.




Taraji P. Henson In Alexander Wang
Mak ayam ini semenjak menjadi meletops dalam Empire maka dia pun jadi makin meletops.  Mana tak meletops,  lakonan dia dalam Empire memang kerlas power.  Aku suka watak dia ala-ala pompuan nigger yang bitch nak mampus tapi pada masa yang sama pandai nak jaga diri untuk berjaya.  Dress ini sangat sassy.  Love it.  




Amy Poehler in Michael Kors Resort 2016
Gelang itu sangat mengganggu!  Siriesly.




Naomi Grossman
Deni nampak macam belut elektrik.




Jane Lynch in Escada
Kerlas kak tom kita memakai tux suit ala-ala ladies.  Potongan yang sesuai untuk tidak menampakkan beliau terlalu agam.




Jamie Lee Curtis In Stella McCartney
Tengok sat colour rambut tu,  kalau ampa nak tau,  itulah colour rambut aku i say lagi 2 tahun.  Potongan dress ini classic sesuai untuk tubuh badan and usianya.




Taryn Manning in Rubin Singer
Dress ini terlalu semak untuk wanita kecil molek macam dia.  Kain melerek ke lantai,  Ala-ala selimut Super Man kat belakang.  Too much.  Kalau dia tinggi lampai,  i think interpretation dress ini akan nampak berbeza.  Taryn,  sila dye rambut bagi elok and hire make up artist yang lebih kelas untuk red carpet seterusnya.




Julie Bowen in a custom Georges Chakra Couture gown
Nothing to say,  everything is classy.  Rambut,  subang,  make up,  dress and sangat suka clutch dia.





Dascha Polanco in Leanne Marshall
Pompuan simbol seks ni memang dikenali dengan tubuh badan gemok gelebeh dia ni.  Tapi aku kecewa dia pilih dress korset-tube-top dengan kain ala-ala bersanda di tepi pantai ni.  Nampak macam serabut and menampakkan dia lebih gemok.  Ive seen her in better dress.  









Blue and Purple
Kategori ini tidak pernah menjadi major colour di red carpet.  Tapi pilihan ini adalah classic dan kalau kena gaya boleh meletops.  Let's check it out.




Kathy Bates (dress designer unknown)
Kerlas makcik ni.  Aku suka dia.  Tapi aku rasa dress ini banyak kesalahannya.  Potongan princess cut adalah tidak sesuai.  Malah kilauan pada kain ini juga yang rasanya dipilih bagi nampak macam glam gitu tapi salah sangkah so dia nampak macam plastik sampah sahaja.





Kim Dickens in Romona Keveza
Okayla simple sahaja.  Kalau nak komen pun i olls rasa,  rambut tu buat la sanggul la apa ka.  Make up tu bagi la glam sikit.  Depa ni apa rah...!




Christine Marzano (dress designer unknown)
Kerlas baju ni aku suka sangat.  Kalaulah kita boleh bagi pepatah Melayu sebagai tajuk baju ini,  pepatah yang paling sesuai adalah 'Serkap Jarang".  Sangat suka dress ini.  And pilihan tepat apabila beliau tidak memakai make up yang sarat dan subang ala-ala hiasan pohon Krismas.  



Amy Schumer In Zac Posen
Baju dah meletops.  Tapi duit dia habis beli dress mahal from Zac Posen sampai dia tak mampu nak hire penggaya rambut.  Bengong!!





Laverne Cox In Calvin Klein Collection
Kerlas mak ayam kiter.  Sembah ratu kat beliau.  Gaya dia always stays simple macam ni.  Tapi again and again aku duk tengok gaya dia macam ni sahaja.  Kat mana-mana appearance dia pun,  selalu dia pakai dress macam ni ja.  Polos.  Cuba try sikit pakai something yang ada printing ka apa ka.




Maggie Gyllenhaal In Oscar de la Renta
Signature dress cut untuk Oscar de la Renta.  Nothing to say here.





Claire Danes In Prada
Aku tak tau nak komen apa kat baju ni.  Actually 55% aku nak kata baju ini adalah merepek juga.  Colour and tali ala-ala bangle silver kat bahu tu.  





Felicity Huffman in Laura Basci
Wehssss sapa stylist dia ni?  Tengok kat bahagian atas baju and make up and rambut dia,  nampak macam ahli bina badan wanita.  Scary okay.  Aku tak sangka ini adalah mak ayam Desperate Housewive.




Sarah Paulson In Prabal Gurung
Meletops!!  Aku suka gaya ini.  




Jessica Lange in J Mendel
Aku tak paham pasai pa dia nak pakai spek mata tu?





Danielle Brooks custom Christian Siriano gown
Kain habis...so dia amik kain tarpan khemah sarkis untuk buat baju dia.  #inafsed




Kristen Schaal in Rubin Singer
Tak taula nak suka atau tak suka dress ini.  Erm...!  Mungkin kalau orang lain yang pakai aku akan rasa lebih fabolous kot.

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...