Featured Post

#PrayforPenang

7.9.15

Ulasan VMA 2015 Part I

Hello u olls,

Sapa berkesempatan menengok majlis anugerah muzik yang paling gila kat Amerika iaitu VMA 2015 yang berlangsung masa cuti hari kebangsaan yang lalu.  Majlis yang berlangsung di Microsoft Theater di Los Angeles, California.

Seperti biasa ada macam-macam benda gila yang berlaku dan berikut adalah kesimpulan yang I olls boleh garapkan di sini.




Taylor Swift dan Rakan-rakan Menang Best Video
Sebelum majlis anugerah ini berlangsung,  pergaduhan Twitter sudah berlaku antara Nicki Minaj yang tidak puas hati kenapa video Anaconda dia tu takdak dalam senarai pencalonan best video dan dia duk bashed Taylor Swift and kawan-kawan yang membuat video Bad Blood yang meletops itu.  Kalau ampa tengok video tu,  aku rasa Taylor Swift style jemput kawan-kawan dia yang terdiri daripada Hollywood big actress dan models untuk berlakon dalam video music dia and depa tu semua berlakon secara FREE!  Gila meletops kot pompuan mata sepek ini. 

Lagu Bad Blood ini katanya ditulis sebagai carutan Taylor Swift terhadap Katy Perry.  Depa dulu kan pernah kawan baik,  tapi sebab jantan depa pun gaduh.  

Bagi aku,  video ini gempak la juga sebab banyak sangat hot bitches berlakon dalam tu.  So haruslah depa menang.




click read more



Justin Bieber Menangis Lepas Buat Show
JB dua tiga tahun sudah duk buat perangai macam tahi,  so semua orang duk meluat dan benci kat dia.  Beberapa tahun sudah,  dia appear dalam majlis anugerah ROCK dan dia kena boo oleh penonton.  Dan disebabkan itu,  rakan-rakan artist seperti Ellen Degeneres duk tolong JB ni untuk membaiki reputasi budak ni dengan menampilkan dia dalam talk show Ellen Degeneres (banyak kali).  Aku rasa,  Ellen memang baguih la buat macam ni and aku rasa lani orang dah macam respek balik kat JB and dia pun dah tak buat perangai tahi seperti bergaduh di kelab malam dan sebagainya.

Tapi malam tu......persembahan dia kat VMA 2015 adalah so-so sahaja.  Takdakla gempak meletops sangat.  Tapi bila last sekali orang tepuk tangan kat dia,  dia pun nangis.  Touching u olls.



Nicki Minaj Maki Miley Cyrus atas Stage
Masa pak gemok Rebel Wilson bagi hadiah kat Nicki Minaj,  pompuan ni style relek saja maki and panggil Miley BITCH atas pentas dan dalam live television.  Tapi Miley style reles dan tak balaih maki tu balik.  Dia just cool kan keadaan.

Bagi aku la...semua ni STAGED sahaja.  Lakonan macam gusti WWF.  Takdak yang real pun.  Saja nak bok naik rating dan bla bla bla.  Dan pergaduhan sebelum VMA yang dalam Twitter tu semua pun lakonan semata-mata.  




Kanye West Announced Nak Bertanding Sebagai President USA pada tahun 2020
Kanye West naik ke pentas untuk menerima anugerah Micheal Jackson Vanguard Awards 2015.  Setahu aku,  sapa yang menang anugerah ini kena buat persembahan.  At least 15 minit.  Justin Timberlake,  Britney Spears and Beyonce pernah menang anugerah ini sebelumnya.  Aku ingatkan Kanye nak menanyi juga.  Sekali dia bagi speech sahaja.  

Haram dia punya slot untuk speech style panjang aku rasa lebih kurang 15 minit kat dia sorang sahaja.  Tapi bukan dia cakap all the time,  ada time yang dia diam berdiri atas pentas dan biar semua orang tepuk tangan kat dia.

And last sekali,  dia announced untuk run for presidency pada tahun 2020.  Haram betul la.  Kita kat Malaysia pun tak tau nak jadi apa pada Wawasan 2020 nanti and Amerika pulak nak dapat Kim Kardashian sebagai First Lady.  *First lady pertama ada sex video.  WWWEEEHHHUUU!



Miley Cyrus sebagai Host
Satu benda aku suka pasai deni jadi host adalah suara dia.  Siriesly suara dia besaq and clear.  Sangat statement.  Jelas.  Aku suka.  Benda kedua yang aku suka deni jadi host adalah baju-baju dia.  HAHAHA.  Tak kisahla ampa suka atau tidak,  tapi aku suka.  

Tapi tak dinafikan,  Miley punya badan tak elok.  Kuruih kering dan menggelebeh.  Pungkok dia pun tak cantek.  Geli sebenarnya tengok badan dia.  Tak stim tengok!  HAHAHAHA

Kostium beliau semuanya bukan calang-calang ya....semuanya dibuat secara istimewa dan ekslusif oleh Jeremy Scoot hingga Prada dan menggunakan materials yang paling meletops.  Most of the baju bertemakan LGBT sesuai dengan status diri beliau kini yang dikatakan bisexual.  Ampa nak tengok lagi bagi gambar Miley boleh tengok kat sini  :  Miley Cyrus VMA Outfits



Kesimpulan

Kesimpulannya,  VMA 2015 kali ni tak best sebab persembahan semua macam tahi.  Takdak yang baru dan menarik.  Lagu-lagu pun macam tak masuk dengan jiwa aku.  And yang menyebabkan VMA 2015 kali ni lebih tak best adalah kerana BEYONCE and LADY GAGA takdak!!  Sekian.


But here are some of the pictures aku nak share dengan ampa
































No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...