23.11.15

Kes Nursajat and Faez Nick

Hello u olls,

Minggu lepas maka adalah kisah yang direport oleh wakil keluarga JS kat KL tentang kes Nursajat marhayam sembah ratu 48 step zapin dengan seorang ahli bina badan negara Faez Nick.  Jom baca ulasan I olls.

Fakta Kes
Sebuah laman facebook page bertajuk MENGANJING yang memaparkan gambar-gambar wanita-wanita sendu yang banyak duk cekcur kat laman sosial.  Noks,  biasalah kalau dah nama cekcur kat laman sosial tu,  haruslah gambar-gambar yang dipost adalah jenis mengundang kan?  So page MENGANJING ni akan screenshot gambar-gambar pompuan cekcur yang spisyis pucuk tak capai langit,  akar tak jejak tanah tu and bubuh kat page depa.  Korang ajiaq sungguh page ni.

Aku tak pernah came across page ni before.  Tapi because case ni,  aku terbukak page ni la.

Kisahnya minggu ini untuk rating,  dia pun memasukkan gambar aksi katil antara Nursajat and Faez Nick tu.  And selepas itu,  dikatakan terbongkarlah segala aksi penafian dan maki hamun antara admin page MENGANJING dan mangsa iaitu Nursajat and Faez Nick.

Netizen pun apalagi,  peluang inilah yang digunakan oleh para ustazah sendu dan ustaz kuat cekcap untuk memberikan sepatah dua kata tentang pintu pagar syurga dan lubang neraka.







Kisahnya
Dari hasil siatan mak,  bertanya kepada sumber-sumber yang amat dipercayai,  gambar aksi ranjang antara mereka berdua atas katil tu actually gambar lama.  They olls ni dulu kapel katanya.  So dah putus dah pun.  Duliuuu duliuuu memang Nursajat ada post gambar ni kat laman sosial milik dia (tak sure mana FB/IG) and katanya dah didelete pun sebab depa pun dah tak bersama lagi.

Page MENGANJING mungkin takdak bahan minggu ni,  so depa pun keluarlah bahan-bahan kisah maknyah.  Sebab kisah maknyah memang selama ni digunakan oleh pihak media kat Malaysia ni apabila takdak bahan lain / cerita hot untuk dikongsikan.  Maka,  gambar lama ini pun tiba tiba muncul semula.

Nursajat dalam laman sosial beliau menafikan yang gambar itu adalah gambar sahih.  Dia menyatakan ada orang telah hack handphone beliau,  guna gambar dia untuk diedit bersama dengan muka Faez Nick.  Ampa boleh baca kat bawah ni  :





Faez Nick dalam kenyataan lain pulak dikatanya menjelaskan keadaan sebenar yang berlaku antara dia dan bekas majikannya iaitu Nursajat.  Dipendekkan cerita,  Faez Nick adalah jenis anak ikan spedo yang dah sedap-sedap semua,  dah puas napsu dan bekalan poket katanya,  maka dia pun terus membuat keputusan untuk blah dengan alasan mencari WANITA SEJATI.  Aku rasa jijik membaca penjelasan Faez Nick ni.  Macam mana seorang anjing bertopengkan manusia macam ni menggunakan alasan status maknyah untuk meneruskan langsi hidupnya sebagai seorang kasanova. FUCK you Faez Nick,  tell me who the real pondan here?



Pengajaran

  1. Dont u ever ever ever ever bubuh gambar aksi ranjang atas katil dalam media sosial.  Tak kisahlah just how madly inlove u are right now with that person.  Sebab kita tak tau apa untung nasib kita di masa depan,  like Nursajat,  who knows yang sekarang dia boleh jadi seorang usahawan kecantikan yang disegani,  so benda benda yang dia pernah posted dulu dalam laman sosial menjadi senjata untuk menjatuhkan dia sekarang.

  2. Page MENGANJING adalah page takdak moral langsung.  Siriesly waste of time dan dibuat oleh manusia hati hitam.  Aku kesian tengok dia duk post gambar anak-anak dara sapa la duk menagih perhatian dalam laman sosial,  memanglah ramai ramai tu yang muka sendu,  tapi biaq pi la kat depa.  Awat hang dengki sebab hang try depa tak dapat ka sampai hang nak bubuh gambar depa lagu tu?

    Kepada mak bapak,  sila pi pantau page MENGANJING tu kot kot ada gambar anak-anak or saudara kat situ.

    Kepada rakyat Malaysia,  please unlike the page sebab too much of negativity.  Kita tak patutnya LIKE and sokong page buang masa macam ni.

    We should like and sokong page yang menganjurkan kebaikan dan benda yang menganjurkan positiviti dalam hati dan perbuatan kita seharian.
  3. Berhati-hatilah dengan spisyis anak ikan badan sado ala-ala Faez Nick ni.  Habis madu sepah dibuang.








2 comments:

  1. Hahahahah! kes ini paling lawak... aduhai...macam lah tak tahu yang buat2 badan memang ramai yang BEGITU! walau apa pun, yg songsang jgn diikut...

    ReplyDelete
  2. tq kak jumie betul tu kak kita tak tahu apa yg berlaku akan datang lagi terima kasih kak untuk pjelasan yg boleh mbuatkan i terfikir banyak benda

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...