Jom Try Diameida Fabulous Mascara

5.11.15

Ulasan ANTM Cycle 22 Ep12

Hello peoples,

2 minggu kena tunggu episod baru untuk ANTM Cycle 22 ni,  memang selalu kan macam ni,  each time habis sesi Go See dan juga sessi depa pi travel ke mana-mana selain LA,  rancangan ini akan 'dihold' buat sementara.  Ini memang tradisi ANTM.  And in between this episodes,  depa akan masukkan episod khas yang memaparkan 'the-never-before-scene' kepada kita semua.  Layan jer la u olls.  

For me,  takdak apa pun suprise kat episod ni.  Yang kita duk nampak celaka tetap celaka,  yan baik tetap baik.  So nak kata apa lagi kan?




Issues
Issue-issue minggu ini adalah Hadassah duk feeling tak puas hati dengan Lacey.  Dia macam risau sebab Lacey adalah cabaran paling besar untuk dia.  Tapi bangangnya Hadassah ni,  Lacey bukanlah threat terbesaq pun kat sini,  dia patut takut kat Mame.  Mame bukan sahaja take good pictures,  dia punya badan tinggi panjang dan langsing yang membuatkan dia sangat swag meletops di runaway.  Lupakah?  Kalau bukan sebab lambat masa go-see,  Mame managed untuk dapat all bookings!

Seterusnya,  Devin dan Mikey dah tak berapa nak rapat!  Sebab depa duk kata macam lani dah makin sengit,  so depa malaih nak bro-bro lagi.  

Pastu,  Mame dan Hadassah duk flirt dengan Mikey.  Wehssssssssssssss babi................................................................................................tapi paling serr Hadassah la.  Style menyerah punya.

Flirting session di Tyra Suite.


Challenge
Mame menang sebab dia sangat terror bercatwalk.  Tapi bagi aku,  cabaran catwalk ni takdak la susah dan teruk sangat.  Cuma depa kena tukar dua baju yang dipilih oleh judges dan terima komen right on.  Lacey did a bit poorly masa catwalk,  mungkin sebab dia kan pendek dan tak berapa stand out untuk catwalk.  So,  sebab itu, performance dia masa challenge a bit down.  :(


Miss J terkejut tengok Hadassah duk feeling twirl ala-ala beauty pageant.  Deni nahariam lawak la.


Photoshoot
So akhirnya,  masuklah episod 12.  Minggu ni depa punya cabaran adalah membuat photoshoot Fierce-ta-gram.  Di mana depa kena posing ala-ala suci murni secara close up,  tapi bila tengok the whole picture,  depa duk menyundal.

Setiap peserta diberikan watak-watak dalam bentuk hashtag.  

Devin #Everythingundercontrol
Dia kena jadi baby sitter.  Macam biasalah,  dia dengan kening dia.  Bohsan.

Hadassah #Studyinghard
Deni duk feeling macam dia seronok study tapi sebenarnya dia duk cekcur.  Aku rasa aku suka gambar dia kali ni this time.

Lacey #Responsiblespending
Lacey punya gambar this time macam sedihku.  Aku tau dia a bit down sebab lani competition makin hard.  Kalau ampa perasan,  top six,  semua orang tinggi lampai.  Dia sorang pendek.  So semua orang boleh buat dua dua iaitu catwalk and print,  dia hanya cantek dalam print sahaja.

Mamé #Missingyou
Aku paling suka shot dia ni.  Dia duk feeling rindu rindu love kat kekasih,  tapi haram Nyle duk makan sushi kat atas paha dia.  Nahariammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm...merembes aku tengok photoshoot tu.

Mikey #Closedthedeal
Mikey menggunakan kesempatan ini untuk flirt kau kau dengan dua purkis yaitu Mame dan Hadassah.  Paling tak boleh blah adalah yang Mame kangkang kat kaki dia tu. Over sangat.

Nyle #Golfingwiththeguys
Nyle....erm...not memorable pun shooting dia.  Tapi biasalah deni hot kan?

Posing paling siye.



Keputusan
Mame dapat best photo and Lacey and Hadassah jatuh ke bottom two.  And yeahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...aku jerit yeahhhhhhhhhhhhhhhhhh....bila Hadassah kena buang.  Yeahhhhhhhhhhhhhhhh...


Best picture.


Kesimpulan
Minggu ni tak berapa best sangat.  Macam biasa sahaja aku rasa.  Tapi yes,  persaingan makin sengit.  Aku tak dapat nak agak sapa yang akan terkeluar minggu depan!  Devin?

Sumber gambar  :  http://bitterempire.com

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...