Jom Try Diameida Fabulous Mascara

17.11.15

Ulasan ANTM Cycle 22 Ep13

Hello u olls,

Hari tu aku tersalah langkah and terbabas daripada merekod rancangan kegemaran semua iaitu ANTM Cycle 22 episod 13 dan oleh itu aku terbabas membuat report kat kalian semua.  So minggu ini aku akan buat report untuk dua-dua episod sekali iaitu episod 13 dan lepas ni ampa baca episod 14.





Untuk minggu ini hanya 5 peserta yang masih tinggal iaitu Lacey,  Nyle,  Devin,  Mikey and Mame.  Semua peserta ini bagi aku mempunyai kekuatan masing-masing and semua ni aku suka.  Semua yang aku tak suka selama ni dah terkeluar habih dah.  Like last week,  Hadassah pepek basah tu pun dah terkeluar dan aku suka sangat.








Minggu ini cabaran untuk mereka semua adalah cabaran untuk menjadi usahawan.  Fierce-Entrepreneur.  Dalam cabaran ini,  mereka semua perlu compete secara individu untuk come out with a brand dalam bentuk produk.  Segala material telah diberikan kepada mereka untuk membuat presentation depan judges yang dijemput khas kelak.

Dalam sesi presentation aku paling suka sekali Mikey yang menampilkan koleksi fesyen santai bertajuk TOCKS iaitu T Shirts + Socks.  Aku sangat suka presentation ini sebab Mikey secara jelas tau apa dia nak buat dengan line clothing dia,  target kat sapa,  harga macam mana,  nak pasarkan macam mana and dia tau macam mana dia make it fun dengan presentation dia.

Paling boring adalah idea Lacey yang nak buat buku pasai diri dia.  (Aku pun angan-angan nak tulis buku pasai diri aku.....pendek kata...idea aku pun boring...hahahaha)

Mame punya produk pun best,  koleksi aksesori bertemakan TRIBE QUEEN.  Tapi tak tau pasaipa deni rasa intimidated gila bila duduk depan judges semua and dia cakap pun jadi gagap.

Nyle buat produk apps yang dipanggil SIGN THAT.  Apps ini membantu kita untuk belajar membuat sign language dan menyenangkan kita untuk bercakap dengan kawan-kawan OKU pendengaran.  Actually Apps yang diinpirasikan oleh Nyle ini telah pun diwujudkan tapi sapa-sapa pakai Iphone sahaja boleh download.  :(

Last but not least Devin,  dia buat koleksi perfume yang dipanggil EMOTIONS.  HAHAHAH Boring nak mampus.  Cara dia present pun macam tak series.  At the end of the day,  ampa tengok apa Kelly Cutrone kata kat dia.



Cabaran kali ini adalah bergambar di dalam gelap.  Super duper gelap.  Aku rasa cabaran ini adalah satu satunya cabaran yang sengaja dibuat untuk mencabar jiwa Nyle.  Obviously dia pekak badak dan the only way dia nak communicate dengan orang lain adalah dengan menengok orang lain memberikan isyarat tangan kat dia.  Tapi dalam gelap nak tengok apa noks?  Yu Tsai dapat sollution iaitu dengan membuat ketukan pada platform dia posing tu,  tapi stilll...semangat Nyle sedikit down sebab dia simply hilang directions.













Masa panel obviously Mikey dapat nombor 1 sebab dia menang cabaran and gambar dia minggu ini adalah sangat meletops.  Judges semua kata sangat impressed dengan dia sebab dia betul betul berusaha untuk berubah dan membuat yang terbaik dalam setiap perkara yang dia buat.  Walaupun dia macam feeling-feeling gatai cari puki tapi why nottttt!!

Paling best sekali masa judging kat Devin.  Deni kan suka berangan kuat.  Bila judges duk bagi komen kat dia,  dia selalu akan feeling cerita pasai job-job modelling yang dia duk dapat banyak.  So time ni mak ayam Kelly maki dia balik.  Hang berani lawan mulut pondan?  Translation sesi carutan mereka lebih kurang macam ni la;

"Pasaipa setiap kali kami komen hang punya work hang selalu akan feeling cerita pasai hang punya job modelling sana sini?  Kalau hang betui bagus sangat banyak booking apa hang duk buat kat America's Next Top Model ni?"

"Sebab aku mai sini nak belajar,"  jawab Devin.

"Dak...aku rasa sepatutnya perfume hang dipanggil Delusional (BERANGAN),"

Tyra Banks nak hariam buat sengap ja kat tepi biaq Devin kena carut.  HAHAHAH bishessss.

Nyle and Devin were in the bottom two tapi of course Devin terkeluar dengan perbezaaan lebih kurang 4 mata.  Aku suka Decin tapi makin lama dia makin boring sebab dia terlalu cocky dan sombong dengan pengalaman yang dia ada berbanding orang lain.  And of course,  kalau nak banding Nyle dengan Devin aku pilih Nyle.

Dan kalau Nyle dan Mikey...aku pilih MIKEY!!



No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...