Jom Try Diameida Fabulous Mascara

30.11.15

Ulasan Fesyen American Music Award 2015

Hello u olls,

Tak tau pasaipa and macam mana aku boleh terlepas AMA tahun ini.  Takpalah,  nanti aku download la the whole performances dalam internet jer nanti and layan sendiri kat rumah.  Pihak penganjur ni pun biadab,  tak pernah pernah nak jemput aku ke Amerika tengok live show. Tapi takpalah,  mak layan ja la feeling sorang-sorang kat sini.  American Music Awards kali ini berlangsung pada Ahad,  22 November 2015 yang lalu di Microsoft Theater,  Los Angeles, California.


Anugerah kali ini dihost oleh marhayam besar meletops tak lain tak bukan Kak JLopezlina Barakbah yang dikatakan mengenakan hampir 10 pasang dresses sepanjang majlis anugerah ini.  Sekarang ni,  pakaian yang dipakai oleh host memang menjadi perhatian dan bualan pengikut fesyen ya.  Tapi orang cantek macam Kak JLO ni,  letak guni gula dengan kain riben pun dah elok nampak haute couture macam mana ka.


Performances semua mak dah tengok sikit-sikit kat Youtube.  Tapi tak puasla.  Katanya,  Celine Dion buat penampilan meletops menyanyi lagu ala-ala khas untuk orang Paris yang kena serang dengan pengganas.  Majlis anugerah kat Malaysia ada buat untuk Palestin,  Rohingya ke?  Mak rasa kita kena selalu buat la.  Jangan ada terlepas.


Di red carpet,  nama-nama besar like Beyonce,  Rihanna,  Taylor Swift and Lady Gaga takdak!  Bohsan u olls.


Takpalah,  jom kita tengok baju baju yang retis Merika ni pakai.


Jennifer Lopez’s Ten Costume Changes At The 2015 American Music Awards



Michael Cinco Spring 2016
Dress ini mendapat voting paling tinggi dalam website REDCARPETDRESS.  Aku suka dress ini sebab somehow JLO kalau pakai baju ala-ala princess macam ni sangat cantek sekali.  Mungkin sebab badan penari dia yang cantek.  Untuk pengetahuan ampa,  pereka pakaian ini Michael Cinco adalah pereka Filipina yang dulu pernah buat baju untuk majlis perkahwinan Marian Rivera dan Dingdong Dantes.  Haruslah va va voom.  Cuma aku harap baju yang meleps ini dipadankan dengan rambut yang lebih made up.







Michael Costello Spring 2016
Meletops!  Warna yang sangat sesuai untuk penampilan atas pentas.  Nothing to carut.



Zuhair Murad Spring 2016
WOwww nampak bentuk tetek u olls.  Colour baju ni agak kusam untuk wanita kulit caremal macam JLO.  Tapi baju ini something yang cantek.




Dsquared2
Kak JLO mengenakan custom bodysuit ini ketika persembahan pembukaan dimana dia mempersembahkan tarian untuk lagu-lagu yang dicalonkan dalam anugerah ini.  Sangat tribally seksi.




Zuhair Murad Fall 2015 
Pasaipa Zuhair Murad duk bagi Kak JLO baju semua yang nampak bentuk tetek?




Balmain Spring 2016 
The first time aku tengok baju ni,  satu nama aku teringat.  KIM KARDASHIAN.  And bila tengok adalah milik Balmain memang sahla.  Mak ayam tu kan suka pakai Balmain.  Nothing to carut here.  Mak suka JLO pakai Balmain ni.




Zuhair Murad Fall 2015
If i were to pick baju mana paling aku tak suka untuk semua baju-baju yang Kak Jlo pakai,  aku akan pilih baju ini.  Again,  nampak tetek (kerja Zuhair ni lagi).  Bentuk dan warna baju ini agak merepek dan tidak mencantekkan bentuk badan JLO yang meletops ini.  Nampak macam amik kain renda and katop ja atas badan Kak Jlo.




Julien Macdonald Fall 2015
Baju ini kalau dipakai 2-3 tahun lepas akan nampak meletops.  Nice,  tapi its something yang kita dah pernah tengok banyak kali.



Charbel Zoe Couture gown
Baju ni overrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr........drapping kat bawah melimpah-limpah.  Pastu lilit lilit badan nampak macam over sangat.  But i like the colour,  lembut dan jarang di pakai atas red carpet.  Its's veery the JLO.



Charbel Zoe Couture gown
Baju ini menjadi spekulasi kerana semua orang mempertikai Kak JLO pakai panties atau tidak.  Sebab kalau dia tak pakai maka depa kata,  boleh la tengok va-je-je Kak JLO kat bahagian tengah renda yang seolah-olah ada lubang kat tengah tu.  Apa pendapat ampa?  Dress ini sangat over sebenarnya.  To start with something classy macam Micheal Cinco number yang mula-mula tu,  and then compare to this,  rasanya macam Kak Jlo tak mengekalkan momentum classy seksi tu.  



Baju retis-retis lain
Baju-baju kat bawah I olls susun ikut colour na :)



Gwen Stefani In Yousef Al-Jasmi
Baju ini bertajuk "uniform pengambil madu lebah yang telah di-avant-garde".  Siriesly buruk wehs.  Kalau bagi dia topi penutup kepala tu,  memang selamat dah dia nak pi amik madu lebah.  Untuk wanita yang sekarang ni dalam process nak mendapatkan status "KAK J" (Baca kes laki dia cheating dengan baby sitter depa),  patutnya she came out with comething yang lebih sausy.  Ini macam baju berkabung ja.




Gwen Stefani In Jean Paul Gaultier Couture
Thank god mak ayam ni tukar baju masa buat persembahan.  JP Gaultier kot,  you can never go wrong with that.  I love this dress dan gaya rambut ke belakang macam tu.  Nampak macam Rita Ora pun ada dah.



Celine Dion In Elie Saab Couture
Kak Celine muncul dengan gaun kembang dengan potongan sederhana dan corak-corak bunga pada bahagian gaun.  Something yang simple tetapi sesuai untuk persembahan kesedihan mereka untuk Paris.




Ciara In Reem Acra
Dress ini meletops.  Nothing to carut.




Ellie Goulding in Alexandre Vauthier Fall 2015 Couture
Baju ni membuatkan Ellie nampak murah.  Perasan dak potongan skirt dia ala-ala carik bulu ayam tu.  I dont like.  Selekeh.  Dah la dia tak buat apa-apa effort untuk rambut dan make up.








Kendall Jenner in Oriett Domenech Spring 2016
Kita start dengan anak dara Kaitlyn+Kris yang pertama iaitu Kendall.  Baju ni kot depan nampak macam one seksi LBD tapi kot belakang,  sangat cheapskate bentuknya.  Tali bulu tu nampak murah!  Yang sedihnya u olls,  she is not top rating model yang dah buat banyak catwalk untuk fashion designer ternama,  but why baju dia macam kampung.  Tyra Banks and Miss J mesti setuju gila dengan apa yanga ku kata ni.





Kylie Jenner in Bryan Hearns
Baju deni lagi tak elok nampak macam princess Xena punya costume.  Sila bagi dia tombak atau pegang.  Dia nak naik kuda pi fight dah!




Anna Kendrick in Christopher Kane Fall 2015
Boringnya outfit ni.  At least kalau baju dah simple,  pakaila kasut yang tak boring macam tu!



Chloe Moretz in Saint Laurent
Deni nampak macam budak-budak duk main make -make up kat bilik mak dia.  Dia pakai baju tidoq mak dia and pakai kasut tinggi.  Tengok la dia mana ada tetek?



Meghan Trainor in Michael Costello
Simple sangat la kak Meghan.  Pakai la baju meriah sikit.  Hang popular kot lani.




Serayah McNeill in Vera Wang Spring 2016
Skirt dah meleps ala-ala ayam serama macam mana ka,  pastu pi pakai dengan sport bra warna hitam.  Tak elok teruih.




Alanis Morissette
Lamaaa tak tengok mak ayam ni.  Aku tak suka baju ni.  Dia nampak macam gemokkkkkkkkkkk gila. ps/  terkejut tengok Alanis Morissete ada tetek!




Tove Lo in Lamija Suljevic
Baju dia diperbuat daripada jaring yang orang duk buat reban ayam.  ps/  Dia tak pakai baju dalam wehssssssss..........




Christina Milian in LaQuan Smith
Over la mak ayam ni.....





Carrie Underwood in Yas Couture
Kat industri muzik Amerika,  deni kira tahap Siti Nordiana la.  Kam-kam gitu.  tengok baju dia.  Sangat the kam kam kan?




Hailee Steinfeld in Zuhair Murad Spring 2016
Tak suka langsung baju dia kali ni.  Dia nampak macam gemok.  Make up dia pun tak kemas,  kening dia dan eyeshadow dah macam nak bersatu.  Rambut dia macam tak siap elok. Ksut dia tak sesuai dengan baju ni.  NEXT!




Hannah Davis in Naeem Khan
Deni pun kalau bagi topeng kepala tu,  dia boleh pi kutip lebah dengan Gwen Stefani.




Giuliana Rancic in Gabriela Cadena
Suka!!!!!  Corak pada dress ini sangat cantek dan membuatkan Giuliana nampak lebih gemok.




Rebel Wilson in Eloquii
Kerlassss wrap dress ni memang di buat dengan cantek.  Rebel nampak macam seorang makhluk asing yang cantek.  Aku suka clutch dia bawak tu.  rambut and make up,  very the menganjing Adele.




Alicia Silverstone in Christian Siriano
Koleksi meletops dari CS.





Bailee Madison in House of CB
Aku duk pikiak deni muka macam aku kenai,  sekali aku Google deni style pelakon dari kecik-kecik.  Paling terkenal dia berlakon jadi anak Jennifer Aniston dalam filem Just Go With It dengan Adam Sandler.  Gilaaaa dah besarrrrr deni.  And dia cantek!






Zendaya Coleman In Emanuel Ungaro
Aku tak suka baju dia macam plastik mak kita duk buat lapek meja tu.  Tapi aku sukaaaaaaaaaaa kasut dia!  Love the colour of her shoes,  rasa macam chewing gum!!




Nicki Minaj in Michael Costello
Pelik la tengok pelekat-pelekat emas kat baju tu.




Ariana Grande in Giambattista Valli Fall 2015 Couture
Dah tak pakai skirt pendek ala-ala cheerleader and but tinggi pelacur 90an.  Dia pakai baju merepek ni pulaks.




Selena Gomez In Givenchy
Ramai yang puji baju ni.  Something new la untuk red carpet.  Tapi aku tak paham apa benda kat bahagian lengan tu,  macam tali perut alien sahaja.  But i love the hair do,  the simple make up and of course the kasut.





Jenny McCarthy
Baru bulan November,  deni dah pakai dah baju bini Santa Klaus siap-siap.




Nina Dobrev In Zuhair Murad

Aku tak paham jacket baju ni.



Gigi Hadid in Bao Tranchi ‘Ethereal Choker’
Deni seorang lagi model yang berpakaian sampah.  Sila pi belajar jadi classy top model macam Noami Cambell.




Ashley Benson in Max Azria Atelier
Love the colour of the suit.  Potongan pun simple.




Z LaLa
Deni mai buat promosi sempena Pesta Pulau Pinang.  Nak haram style tak elok.  Ps/  Dont Google her.  Deni patut remain unknown sahaja. 




Demi Lovato in Lorena Sarbu Fall 2015
Memang la nampak style tapi dia nampak tua.




Julianne Hough in Naeem Khan Spring 2016
Something yang baru,  fresh dan meriah di red carpet.  Aku suka!





One Direction's Harry in Gucci
Aku selalu tak buat fesyen red carpet lelaki sebab baju depa lebih kurang semua sama ja and boring.  Tapi aku nak review pasai deni.  Siriessssss lawak wehs dia pakai suit bunga-bunga Gucci colour dusty pink ni.  Dengan seluar bell bottom sedikit senteng,  nampak macam back from the 70s.  Tapi aku bagi pujian kat dia sebab effort yang dia buat!




Justin Bieber
Deni memang poser.  Pakai T Shirt Nirvana nak bagi nampak cool.  Tapi aku suka kasut dia.  Nampak macam nak pi taici.





Sumber  :
Redcarpet-fashionawards.com

3 comments:

  1. suka baju selena gomez dgn harry style! hehehe

    ReplyDelete
  2. Eh budak yang berlakon jadi anak Rachel dalam friends tu betul2 anak Jennifer Aniston ker? Ingat tak scene dia pregnant katanya betul2 pregnant.

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...