Jom Try Diameida Fabulous Mascara

10.12.15

25 Jenama Pewangi Wanita Terkenal Tahun 2015 oleh Heavy.Com

Hello u olls,

Saja nak share dengan ampa list yang telah dikeluarkan oleh Heavy.Com berkenaan dengan 25 jenama pewangi wanita terkenal yang menjadi pilihan dan pembelian tertinggi dalam Amazon.com.

Aku sangat suka perfume.  Tapi bukan jenis pengumpul botol-botol perfume sampai berlambak-lambak.  Bak kata Regina Ibrahim,  "Pengumpul habuk"

Pendekatan aku adalah,  beli sebotol and habis sahaja aku akan beli yang baru.  And sejak dulu lagi,  aku tak pernah beli perfume yang sama sebanyak dua kali.  Aku style akan tukar-tukar and beli yang baru.  Tapi so far,  dalam banyak-banyak my forever favorite will be Tommy Girl.

Perfume mempunyai identiti dan karakter tersendiri.  Macam magic wand dalam cerita Harry Potter,  magic wand aku tak semestinya sesuai dan kena dengan hang.  Maksudnya,  kalau aku pakai perfume tu wangi,  tak semestinya hang pakai akan wangi jugak.  Adalah amat penting untuk kita mendapat dan menjumpai perfume yang betul betul kena dengan kimia pada badan dan menjadikan wangian itu meletops dengan bau badan kita.

Tapi untuk sesetengah orang,  depa suka beli perfume sebab botol!  Janji botol tu cantek depa nak beli.  Ada pulak,  orang yang beli perfume sebab itu adalah perfume yang dicipta oleh artist kesukaan depa.

Okay dah jom kita tengok apakah perfume yang menjadi top 25 dalam list ini!



Lovely by Sarah Jessica Parker
Aku dah order dah benda ni dengan Emridzal.  Semoga mendapat :)



Oh, Lola! by Marc Jacobs

Versace Bright Crystal by Gianni Versace



Emporio Armani by Giorgio Armani



Vera Wang Princess by Vera Wang



Ralph Lauren Romance Eau de Parfum



Jimmy Choo Women Eau De Parfum





Calvin Klein Euphoria Eau de Parfum




Fancy by Jessica Simpson



Michael Kors Very Hollywood Eau De Parfum




Issey Miyake Eau de Toilette



Kenzo Flower Eau de Parfum By Kenzo



Angel by Thierry Mugler Eau De Parfum



Beyoncé Heat by Beyoncé Eau De Parfum



Organza by Givenchy Eau De Parfum



Hypnotic Poison by Christian Dior



Samsara by Guerlain Eau De Parfum



Jean Paul Gaultier Classique




Lancome La Vie Est Belle L’Eau de Parfum



Happy Heart Parfum by Clinique




Philosophy Sea of Love Eau de Toilette




Heaven by Gap Eau De Toilette



Tom Ford Black Orchid Eau De Parfum



Bvlgari Omnia Coral Eau De Toilette




Dolce & Gabbana Light Blue



Asas  :  http://heavy.com/

2 comments:

  1. sis, clinique happy heart tu bkn dh lama keluar ke? tp masih in di thn 2015 ya....

    ReplyDelete
  2. saya dulu suka pakai Davidoff Cool Water Game for Women..mmg kene sesgt laa ngan kimia badan ku..but now..dah xdak di pasaran..sadis!

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...