Jom Try Diameida Fabulous Mascara

9.12.15

Ilustrasi "Love Is In The Small Things" by Philippa Rice

Hello u olls,

Hari ni i olls nak share satu lukisan kartun oleh Phillipa Rice.  Dia ni pelukis kartun yang siap buat buku semua.  Pastu baru-baru ni dia ada buat satu buku tajuk Soppy: A Love Story,  menceritakan tentang kisah cinta dia dan pasangan dalam bentuk lukisan.  Bibit-bibit cerita dalam buku tu,  aku nak share kat bawah ni.  Sapa-sapa yang single dan duk feeling sedih takdak couple,  jangan duk baca post ni.  Nanti ampa akan sedih....

Kepada yang dah couple,  aku harap ampa tengok benda ni and start untuk appreciate pasangan ampa.  Yes,  kadang-kadang hidup ni bukan sentiasa happy dan bahagia,  tapi ingatlah semua benda benda susah yang ampa dah lalui bersama and kalau dah susah sangat nak cari kenangan indah ampa bersama,  harap catatan kecik ini boleh membantu ampa untuk mengingat balik kenangan indah bersama.  Sayangilah hubungan yang dah ampa bina ni and usahalah sekuat mungkin untuk jaga hubungan itu.

ps/  catatan besaq oleh Philippa.  Catatan kecik oleh aku.


Sometimes, love can be found in the simplest things, like spending a blissful morning in the kitchen
Aku dengan Khafi jarang duduk bersama didapur bukan sahaja pagi atau bila bila masa pun sebab dua ekor gajah tidak akan muat duduk di sebuah dapur.



You can be in the same room without having to do everything together
Yang ni pun kami jarang buat.  Tak tau pasaipa.....Selalu Khafi akan blah and duduk jauh - jauh dari aku.  Sebab aku bising and suka kacau dia.



It is hugging each other accidentally while sleeping
Selalu Khafi kalau terpeluk aku malam-malam aku akan kata "Tepi tepi tangan...panaih...."  - Khafi cerita kat aku.



Even the most mundane tasks are more fun when you do them together
Khafi paling bara kalau dia duk mandi,  tiba-tiba aku masuk and kencing kat tepi.  HAHAHA...



Even shopping for food can be exciting
Khafi paling bara kalau shopping dengan aku,  sebab bila kat isle yang jual toileteris contohnya,  aku akan cakap kuat-kuat bagi orang dengar"Abang.......hang kena beli nila...baru ketiak hang tak busuk,"  Pastu Khafi akan blah terus.



True love means putting everything aside just to hug
:)



The biggest dilemma is often what to eat for dinner
HAHAHAHA kami memang penyokong kuat Dominos Pizza. 1 1300-888-333





Even if you’re feeling a bit blue, there’s always someone that will hold your hand
:)



Love is about the little things
Khafi kalau dapat kad jemputan kawen dia akan selalu merungut "Awat orang selalu tulih Jumie & Khafi...bukan Khafi & Jumie,"  aku akan gelak kot tepi.



Happiness is when both of you read in bed after an exceptionally tiring day
We read MASTIKA together.  Some people say its kampung reading...but its okay.  We love being the kampung people.



Building IKEA furniture is like playing with LEGO when it’s just the two of you
Kami tak pernah beli IKEA bersama.  Tapi kalau beli penyidai kain kat kedai besi ka apa ka,  aku akan tidur,  esok pagi aku bangun dah siap!  Khafi akan buat time aku tidoq sebab dia tak boleh buat kerja dengan aku.  Sebab aku bising and cepat naik angin.  HAHAHAH



Sometimes, you have to ask hard questions
Khafi pulak akan kata "Hang ni..............semua T Shirt aku hang duk pakai,"




Cooking together often becomes the most challenging and the most fun task
Memang paling challenging sebab apa sahaja aku buat, Khafi akan complain!!  Memang kalau dia masuk dapur aku akan perambat dia duduk jauh-jauh.  And kalau nak rasa masakan Khafi...senang ja.........aku kata "Tak larat..........." dan Khafi pun akan masak la....NAGET GORENG SPECIAL....



Even the tiniest problems matter to your loved one
Kalau aku buat macam ni...mampuih Khafi akan maki aku.  



It’s having those long talks in bed about everything and anything
Kami selalu buat lagu ni....................tak mandi satu hari...hahahaha



It’s when you know your favorite cuddling positions
Susah la aih dua-dua ekoq kami nak duduk atas satu sofa....dua-dua style size gajah.



It’s having a favorite cafe, where only you two matter
:) Kakak Tomyam Shell...



The cold autumn wind can’t touch you because your heart always stays warm
Kerlas noks...Penang takdak Autumn...



Love means knowing when you need to say sorry



There is nothing more comfortable than falling asleep on your loved one’s lap



It is about exploring new things, even if it’s just your neighborhood park
For us,  round island malam-malam.  From Batu Feringghi to Balik Pulau.



It’s knowing that it’s not always rainbows and butterflies, it’s compromise that moves us along
Yessss....ini sama dengan aku.... :) Philippa jom gimme five!




As long as both of you are headed the same way…



…Everything will be just fine




If you like these heartwarming images, you can find her book on Amazon

Sumber : 9GAG

Inilah Philippa Rice,  pelukis cerita meletops ni. Comels beliau ni.  Macam lukisan dia.

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...