8.12.15

Jom Pi Pulau Songsong Yan, Kedah

Hello u olls,

Sempena cutic-cuti sekolah,  kalau ampa rasa nak ronda-ronda bawak anak-anak ekplorasi ke Pulau Songsong yang terletak di Yan,  Kedah.  Tapi kalau anak ampa kecik lagi,  depa tak galakkan lah.  Kalau anak ampa dah 12 tahun ke atas,  dikira remaja.  Boleh mai sini.

Dari Jeti Kuala Sungai Udang di Yan,  boleh naik boat ke Pulau Songsong ni dengan kadar bayaran RM 40 pergi dan balik.

Aktiviti yang ampa boleh buat kat sini adalah berkelah,  memancing dan berkhemah.  Tapi kat pulau ni takdak penghuni lagi,  takdak resort and kemudahan asas like elektrik.  Tapi ada telaga,  so kalau nak ke tandas pun kena amik air secara manual dari telaga.

Aku rasa nak share dengan ampa ni pun gambar dan pengalaman kawan aku Kak Mah mai ke sini.  Macam best jer!

Sapa-sapa berminat nak buat camping ka kat sini,  boleh baca kat sini  :  http://rozniaga.weebly.com/











Pulau SongsongPULAU SONGSONG DAERAH KUALA MUDA YANPERMATA KEDAH YANG MAMPU MENARIK MINAT PELANCONG DENGAN KEINDAHAN DASAR LAUTNYA....More video:>> http://bitly.com/Rozali-Ahmad.


Read more here  :  http://kasehselasih.blogspot.my

http://ww1.utusan.com.my/

1 comment:

  1. Subhanallah cantiknya kak. memang sesuai kalau nak camping, tapi kalau nak tidur berkhemah ke memang takut sikit tu nampaknya. tak de penghuni kan

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...