Jom Try Diameida Fabulous Mascara

7.12.15

Jom Support Miss Universe Malaysia

Official photo dalam website rasmi Miss Universer.  Make up adalah oleh my bestfriend Razzi Musa.  Kerlas noks!


Hello u olls,

Entah macam mana, this week baru aku tau pasai wakil Malaysia untuk pertandingan ratu cantik Miss Universe yang sedang berlangsung sekarang kat Planet Hollywood Las Vegas Resort & Casino. Pertandingan yang berlangsung dari 20 Disember 2015 disertai oleh 81 peserta daripada 81 negara.

Wakil untuk Negara Malaysia adalah Miss Vanessa Tevi Kumares,  23 tahun yang telah berjaya merangkul anugerah Miss Universe Malaysia adalah wakil daripada Negeri Sembilan dalam pertandingan yang berlangsung pada 18 April 2015 yang lalu.

Kalau bukan sebab baju National Costume untuk tahun ni yang dishare oleh Ezal dalam Whatsapp aku pun tak tau siapa wakil Miss Malaysia Universe kita. Siriesly, tahun ni takdak pun liputan, perkongsian di media cetak and media social tentang wakil dari Malaysia ni. Why noks?

Mak pun sembang-sembang, kisahnya ramai wartawan dan pihak media tak berapa nak support beliau kerana rupa wajah wakil Miss Malaysia Universe kita ni takdak langsung ala-ala perempuan Miss. Katanya juga, dalam laman social media pun, ramai haters yang mengutuk dan mengata Miss Malaysia Universe kita ni sebagai “Tak cantek” “Muka nyonya” “Muka tua” dan sebagainya.

Aiiiyoo nokss....kasihannya aku rasa. Kita sebagai rakyat Malaysia kenapa takdak semangat kesukanan dan semangat kenegaraan pun? Patutnya kita ni, kalau wakil kita gemok gedabai ala-ala muka down syndrome pun, kita harusnya sokong dan bagi full support sebab kalau bukan rakyat Malaysia sendiri yang bagi sokongan, takkan nak harap rakyat Timor Leste pulak yang bagi sokongan kat depa?


I don’t know la about politik dan kisah-kisah ‘cliche’ yang selalu menghiasi latar belakang pertandingan ratu cantek di mana-mana sahaja di dunia ini, malah pertandingan ratu cantek maknyah pun ada politiknya, tapi pasaipa kita semua nak kena feeling teruk-teruk sangat sampai nak jadi pembenci tegar, nak boikot dan tak mau bagi support langsung kat wakil pertandingan ratu cantek ni. Pertandingan ratu cantek ja punnnn!!! Bukan hantar wakil nak pergi perang dengan ISIS?


Vanessa was born and raised in a small town in Negeri Sembilan, Malaysia. She is of Malaysian Indian-Chinese parentage. She completed her studies in Britain, followed by an internship in the United States, and graduated with a degree in tourism management. Vanessa was a synchronized swimmer and badminton player during her school days. She is an adrenaline junkie who loves extreme sports including sky diving, bungee jumping, hiking and mountain climbing. When she is not doing sports, she loves to unwind over a cup of coffee with her friends and dreams of running her own cafĂ© someday. Vanessa prides herself in her warm personality, and ability to connect with people and make them feel at ease. Above all, Vanessa believes that her ultimate strength is her drive to achieve the highest in all that she does. Her personal mantra in life is, “If the plan doesn’t work, change the plan BUT never the goal.”


Okaylah, tak mau la cakap banyak-banyak lagi. Maila kita sama-sama memberi support dan kata semangat kepada wakil Miss Malaysia Universe kita iaitu Miss Vanessa. Akak sebagai lambang kecantikan memberikan sepenuh-penuh restu dan kata semangat kepada Miss agar beliau bisa memberikan majis di pentas pertandingan nanti.

Kalau u olls tak menang pun takpalah, at least jadilah wakil yang disenangi dan disukai oleh contestant dari Negara lain.


Official look on Miss Universe Malaysia Official page.











Let's support  :





Read more  :

2 comments:

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...