UK Clark Sales

26.2.16

Ulasan Red Carpet Grammy 2016

Hello u olls,

Red carpet untuk Grammy Awards 2016 kali ini adalah langsung tidak best.  Siriesly.  Majlis yang berlangsung pada 15 February yang lalu menjadi hambar maybe because takdak banyak artist hot hot dan fashionista yang attend the red carpet like Rihanna,  Katy Perry,  Beyonce dan lain-lain and Lady Gaga ada pun tapi pakai baju tak best langsung.
Tapi takpalah,  jom kita tengok apa ja baju yang depa pakai untuk red carpet Grammy 2016 ini.









Adele in Givenchy
Siriesly dress ini nampak sangatlah comfortable.  Aku perasan Adele dia ni jenis yang pentingkan keselesaan berbanding trend.  Dia punya bentuk dress lebih kurang sama semuanya.  Cuma kadang-kadang dia tukar warna dan juga jenis tekstil.  Walaupun nak ikutkan sekarang ni Adele tidaklah seagam dahulu.  



Tove Lo
Deni lupa pakai dress betui dia.  Dia just pakai baju dalam dengan kain simis ja.  Ini adalah pilihan fesyen yang pelik.  



Anna Kendrick in Emanuel Ungaro
Potongan klasik.  Love it.  Nothing to carut.






Jazmine Sullivan in Michael Costello
Dress elok!  Tapi sayangnya dia pi straighten rambut dia.  Kalau rambut dia kepok kepok laksana i rasa dia akan nampak lagi diva.



Zendaya Coleman in DSquared2
Deni nampak macam katun anime Jepun tetapi watak lelaki.




Mya
Kerlasss dress ni.  Simple ja.  Nothing to carut.



Kendrick Lamar and Whitney Alford
Sangat suka jumpsuit yang dipakai oleh Whitney.  Sangat seksi dan unik.  I dah try google sehabis boleh untuk mendapatkan nama pereka jumpsuit ini namun maaf tidak berjaya.  Sangat suka apabila beliau menggandingkan jumpsuit ini dengan simple stiletto dan stail rambut yang kemas.  




Demi Lavato in Norisol Ferrari
Pompuan ni macam masih mencari-cari apakah identiti gaya fesyen dia.  Kerapkali berubah.  Ini nak feeling macam mak-mak pulak.  




Carrie Underwood in Nicolas Jebran 
Potongan classic.  Nothing to carut.




Alessandra Ambrosio in Versace
Sangat suka kasut itu!!!!!!!!!!!!!




Janelle Monae in Jean Paul Gaultier
Baguih baju ni.  Multi tasking.  Skirt dia boleh buat untuk hidang ayaq at the same time boleh buat meja laptop.  Haa...kerlasss....



Skylar Grey
Akak rasa dia ni pakai lace Armani ciplak ni.  Sebab nampak sangat tak cantek.  




Zuri Hall 
Hello....Kelly Rowland dah lama dah pakai dress ni.  hang baru nak pakai balik.  Next.





Bella Hadid in Alexandre Vauthier Paris
Pondan sangat Bella Hadid ni.  Aiiiyooo.  




Meghan Trainor in Michael Costello 
Dress cantek.  Michael Costello product Project Runaway dah ada style dia tersendiri.  Tapi mak tak suka make up Meghan.  Macam lupa pakai lipstick macam mana ka?





Ciara in Alexandre Vauthier
Baju deni paling tak masuk akai.  Nampak macam dia amik kain belen-belen buat baju kurung pastu dia katop pi la buang sebahagian daripada badan dia.  Pastu buat ala-ala macam hot.  Tak elok aih.  Aku rasa dulu aku jahit baju kat patung Barbie aku guna kain belen mak aku bagi lagi elok.



Vanessa Lachey
Pompuan ni meletops lani.  Tapi skirt ni,  disebabkan dia buat effeck lace tu,  akak rasa terlalu singkat,  kalau effect lace tu dilabuhkan sikit nampak macam lebih appropriate.  Ni salah silang panggung boleh nampak faraj.  





Taylor Swift in Atelier Versace
Ramai yang kutuk kata dress ni tak elok.  Tapi siriesly akak rasa akak suka dress ni sebab nampak macam lain daripada yang lain dan still fun.  I love the colour and macam mana ka effect terbelah kat depan boleh nampak suaq dalam.  HAHAHA.  Bayangkan retis Malaysia buat macam ni......kena kecam u olls.  




Selena Gomez in Calvin Klein
Goooooooorrrrrrjeeeeeeeeessssssss.  Beliau nampak dewasa.




Vanessa Simmons
Nampak macam kain selimut aku ja.  


Lianne La Havas 
Ni pulak nampak macam kain tingkap.



Cam by Georges Chakra
Ini membuktikan bahawa walaupun skirt anda sudah ropol-ropol,  anda tidak semestinya membuat rambut yang beropol jugak.  Rambut dia buruk.  


Angelique Kidjo
Piala tu bukan sebahagian daripada costume dia.  Dia sahaja bubuh atas kepala.  Sangat suka keaslian corak pada baju ini.  Sangat etnik.





Tori Kelly in Gauri And Nainika
Gorrrrrrrrrjeeeeeeeeeeesss..aku suka dress ni.  Yes,  dress ni lagi elok daripada dress tayang suaq dalam yang dipakai oleh Taylor Swift.



Elle Varner
Dress bentuk selungai macam ni tak sesuai untuk wanita agam.  U olls nampak flabby.  



Kacey Musgraves in Armani Prive
Nenjiaa deni la baguih,  last year masa Pesta Pulau Pinang dia angkut habis carpet bulu kat Pakistan pastu dia buat dress.  



Ariana Grande in Romona Keveza
Gorjesss dress.  Lebih elok daripada dia duk pakai skirt pendek ala-ala cheer leader dengan boot tinggi tu.  Serr.



Beyonce in Inbal Dror
Ni la dress longgar putih yang akak maksudkan tu.  Siriess tak cantek kan?  Kalau ampa tengok masa di berjalan menyampaikan hadiah tu lagi boleh nampak macam mana longgarnya dress ni.





Ellie Goulding in Stella McCartney
Hangpa teliti tengok dress ni,  potongan kain dan macam mana depa jahit dan cantum kain sampai tak nampak bekaih tu.  Gila patutnya dress depa beribu riban.  Tengoklah hasil kerja depa. Stella McCartney punya dress ni memang meletops.  Aku memang suka kerja sebab simple tapi still elegen.





Florence Welch of Florance + The Machine in Gucci 
Comei dress ni.  Inspirasi baju tidok nenek sapa tak tau.







Chrissy Teigen in Yousef Al-Jasmi 
Pandai pompuan ni cari dress yang still membuatkan dia elok walaupun tengah sarat mengandung.






Serayah McNeil in Vera Wang Collection
Sukaaaaaaaaaa dressss ni jugak.  Kalau tak salah colour dress ini adalah taupe (bunyi tup).  I olls ada satu tudung colour macam ni.  Cantek tau colour ni.




Kaley Cuoco in Naeem Khan
Cantekla...nothing tu carut.




Diana Gloster
Aiiiyoooo tiru dress Katy Perry ka???



Faith Evans
AHLI PETA..............sila baling cat merah kat pompuan ni dia pakai bulu binatang!!!




Giuliana Rancic in Jani Khosla
Aku tak dapat menghayati dress ini sebab terganggu dengan kekurusan perempuan ini yang melampau.  Harap tidak ada kipas angin Nasi Kandar Subaidah kat tepi red carpet ni sebab aku takut dia akan terbang.


Nicole Trunfio in Zuhair Murad
Bagi helmet kat dia,  dia boleh buat show loncat dalam gelung api menggunakan motorsikal.



 MERAPU
Ini adalah himpunan stail dan penampilan red carpet Grammy 2016 yang akak rasa sangatlah sedih.



Lady Gaga in Marc Jacobs
Akak tau perempuan ni suka meng-inovasikan penampilan beliau.  Tapi once dia dah turned menjadi lady-lady classy sejak kebelakangan ni so akak rasa macam tak kena pulak bila tengok dia berpakaian merepek.  Tapi before this ada sahaja gaya merepek dia yang akak rasa macam sesuai dengan jiwa seni akak yang melampau ni,  tapi this time sorry akak have to say NO.  Dress ni nampak macam ahli sihir nak buat aksi payung terjun.




Pharrell William and Helen Lasichnach
Depa dorang ni selalu selekeh semacam kalau mai event.  Bini dia ni tak tau nak make up ka?  Pastu Pharrell pi pakai tweed jacket Channel nenek mana la tu!!



Jes Brieden
Nak merapu sangat sampai nampak  macam sampah.  



Megan Nicole
Barbie aku dulu dulu pakai baju guna kain meghelit macam ni.



Z LaLa
Motttipppppppppppp pakai bra putih?????????????



Jacqueline Van Bierk
Burung gagak tengok deni burung gagak nanti mai dekat...dia kata...nenjia mak ayam aku.




Manika
Pompuan berpakaian murah ni adalah seorang penyanyi. Lepas bukak Wiki page dia, tertulis ""part Filipino, part Japanese, part Chinese, part Malaysian and part Spanish". Aiiyooo oleh kerana pilihan fesyen yang murah ni akak sebagai rakyat Malaysia rasa tempeliasnya.




Elle King in Christian Siriano
Seriau tengok dia pakai dress ni,  kalau terpijak renda ni boleh jatuh okay.




Diamond White
Hurm...................





Dencia
Sekali iras tengok macam Beyonce.  Kasut dia nampak macam lumut and binatang kat laut duk melekat kat batu-batu.  Geli kan?  Deni terlalu mencuba untuk mendapat perhatian ni.





Andra Day
Siriesly aku addicted dengan pompuan ni suara dia sedap.  Tapi dress ni membuatkan dia nampak tua dan gemok.




Joy Villa
Fesyen ini diberi nama tercekik tulang.  Merapu.  Merepek.  Siries.

Read more  :  DailyMail UK

4 comments:

  1. tudia mak aih..semua pakat nak tunjuk aset masing2.haha

    ReplyDelete
  2. Aku x paham motip hello kitty ngan lady gaga meniru warna bendera johor..hehehehe

    ReplyDelete
  3. Aku x paham motip hello kitty ngan lady gaga meniru warna bendera johor..hehehehe

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com