UK Clark Sales

21.3.16

All I Ask by Adele

Since pes taim akak tengok dia perform nyanyi lagu ni time Grammy Awards walaupun microphone terjatuh macam mana ka and dia ada masalah untuk hayati lagu tu and nyanyi dengan betul,  tapi akak memang tau lagu ni memang best menusuk kalbu dan akak satu hari nak nyanyi jugak lagu ni.

Masa performance kat Grammy Awards,  Adele mengakui dalam temubual bersama Ellen Degeneres yang dia off-pitch sedikit tapi dia kata dengan relaksnya (akak translate dalam Bahasa Nyah),  "Biasalah nyah,  mak kalau emosi mak akan off pitch sikit,"  kerlass statement dia.  Apa pun confident!!

And seterusnya dalam Ellen Degeneres show,  dia nyanyi balik lagu ni dengan lebih elok.




So since daripada persembahan itu akak memang duk pi kongsi link lagu ni kat kawan-kawan akak,  ada jugak kawan akak yang telan Marvalon terlebih macam mana ka.  Lepaih akak share link ni kat depa,  depa style menangih teruih dengar lagu ni sebab baca lirik dia sekali.  Aiiiiiyoooo...

Untuk pengetahuan ampa,  lani Kak Edeh dan Abang Manap dah berpindah dan duduk dengan akak dan Khafi di Kampung Baru Ayer Itam.  Ini adalah kerana rumah depa di Kebun Lama tidak lama lagi akan dipecahkan untuk projek membesarkan sungai.  Seronok u olls ada kawan kat rumah.  Dan yang paling utama,  mak i rajin masak....soooooooooooooooooooooo kami pun rajin la makan.  Ampa semua jangan jeles.

So lani since depa dua dah ada rumah dengan we olls,  bila hari hujung minggu petang-petang akak duduk kat tingkat atas rumah akak,  sambil lipat kain,  akak pun akan feeling la nyanyi lagu lagu ni kot Youtube kan.  Pastu bila akak turun bawah,  tengok mak akak duk tidur depan TV.

"Mak mesti tidur lena sebab Jumie nyanyi sedap...."  konfident dak pertanyaan akak?

"Erm...sedaplaa...dah macam gereja dahh..." kata mak akak.  Memang sejak dulu pun masa akak muda jelita akak memang feeling nyanyi lagu mat salleh saja kat rumah.  Beyonce,  Mariah Carey,  Whitney Houston tak hengat semua...so bagi depa apa pun akak nyanyi.  Depa dengar sama ja...yaitu lagu gereja.

Takpalah Kak Edeh...apa pun,  akak nak share video nyanyian Adele ni bertajuk All I Ask...nanti akak feeling akak record video akak nyanyi lagu ni and share dengan ampa.  Yes,  akak sampai nyanyi lagu ni.  Alhamdulillah.  Tunggu na.....






Lyric All I Ask
Adele All I Ask is track no. 10 from the album “25”. "All I Ask" was co-written and co-produced by Bruno Mars, Philip Lawrence and Christopher “Brody” Brown.  From the album 25.

I will leave my heart at the door
I won't say a word...
They've all been said before, you know
So why don't we just play pretend
Like we're not scared of what is coming next or scared of having nothing left!

Look, don't get me wrong
I know there is no tomorrow
All I ask is...

If this is my last night with you
Hold me like I'm more than just a friend
Give me a memory I can use
Take me by the hand while we do what lovers do
It matters how this ends
'Cause what if I never love again?






I don't need your honesty
It's already in your eyes and I'm sure my eyes, they speak for me
No one knows me like you do
And since you're the only one that matters
Tell me who do I run to?

Look, don't get me wrong!
I know there is no tomorrow
All I ask is

If this is my last night with you
Hold me like I'm more than just a friend
Give me a memory I can use
Take me by the hand while we do what lovers do
It matters how this ends
Cause what if I never love again?

Let this be our lesson in love
Let this be the way we remember us
I don't wanna be cruel or vicious
And I ain't asking for forgiveness
All I ask is...

If this is my last night with you
Hold me like I'm more than just a friend
Give me a memory I can use
Take me by the hand while we do what lovers do
It matters how this ends

'Cause what if I never love again?

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com