CHECK THIS OUT!!

NS Romancinta Empire - Butik Pengantin & Wedding Planner Penang

Hello u olls semua, Hari ini akak nak cerita kat u olls semua mengenai satu butik pelamin yang turut menyediakan khidmat wedding p...

8.3.16

Birthday Dinner Party Arafat #afat27th

Hello u olls,

Akak lama tidak dijemput ke dinner party.  And untuk tahun 2016 ni pun,  akak tak buat lagi event dinner party kat rumah.  So baru-baru ini sebagai sort of pembuka tahun 2016,  akak telah dijemput oleh my fellow anak ayams a.k.a childhood friend / family friend akak iaitu Arafat Md Esah ke majlis hari jadi beliau ke 27.

Majlis bertemakan dinner dalam taman ini diadakan di sebuah butik hotel yang terletak di tengah Little India,  Penang.  Akak selalu ja lalu lalang dan bershopping di sekeliling kawasan hotel tu,  tapi tak pernah pun nak masuk nak makan apatah lagi menginap di hotel itu.  Well u olls...hang masuk Little India,  hang nak makan ka kat butik hotel sedangkan di sekeliling tu penuh dengan bau bauan enak daripada kedai-kedai makan India aunthentic yang menusuk kalbu.

Tapi,  Arafat a.k.a Afat telah menemui tempat ajaib ini.  Selepas mencari tempat yang sesuai sekian lamanya,  dia masuk ke butik hotel ini dan mendapati yang hotel ini mempunyai sort of secret garden di celah-celah dua bangunan khazanah yang bersejarah ini.  So segala urusan tempahan dan segalanya diuruskan dengan baik dengan pihak hotel dan voilla....maka pada minggu lalu berlangsunglah majlis hari jadi untuk Afat yang dihadiri oleh teman-teman istimewa dalam hidup Afat.  





Thank you so much Afat sebab sudi menyenaraikan aku dalam teman-teman istemewa hang.

Tempat ni memang best!!  Terperosok,  rahsia,  cantek,  ekslusif dan yang penting....klassssssssssssssss sangat. Ditambah dengan decoration dan detailing yang hang personally buat sendiri aku rasa memang kagum sekali.  I really enjoy being at the dinner party.  The fact that you made this dinner party a bit exclusive membuatkan aku sebagai kawan rasa dihargai.  






Kepada u olls yang memang tengah merancang nak buat dinner party jugak,  maybe u olls boleh mai and check out tempat ni juga.  Here are the details  :

Ren I Tang Heritage Inn
82-A Lebuh Penang (Penang Street)
10200 George Town UNESCO World Heritage Site | Penang | Malaysia
Tel: +6 04 250 8383 | Fax: +6 04 250 8381 | Email: info@renitang.com | Website: www.renitang.com


Click read more for pictures




Saja nak layur gambar-gambar aku lagi.  K bye!!







Decorations
Segala butiran untuk decoration adalah daripada idea dan aturan Afat sendiri.  (DIA SURUH TULIS MACAM NI...CAM BABI JA DUK BUAT BEST)












The Food








The Finale








The Secret Garden






The guests




No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...