CHECK THIS OUT!!

NS Romancinta Empire - Butik Pengantin & Wedding Planner Penang

Hello u olls semua, Hari ini akak nak cerita kat u olls semua mengenai satu butik pelamin yang turut menyediakan khidmat wedding p...

13.3.16

Review Produk Kecantikan : Glowra Overnight Brightening Mask

Hello u olls,

For many years,  ive been searching the best night cream yang terbaik untuk i olls yang mempunyai kulit sensitif.  Tapi masih tidak berhasil.  Kulit I olls adalah berminyak dan kalau salah produk boleh menyebabkan jerawat,  and jerawat is ugly.   Alhamdulillah,  a few years back i olls berkenalan dengan satu serum yang bagus untuk hapuskan all my masalah jerawat.  But that's it,  I olls masih belum jumpa night cream yang betul betul sesuai dengan kulit muka I olls.

Before this i ols ada pakai beberapa produk lain tapi masalahnya hasilnya,  disebakan cream itu terlalu 'creamy' menyebabkan I sendiri boleh rasa like my skin tak boleh nak bernafas dan secara tak pasal-pasal duk berpeluh kat seluruh muka walaupun pada malam buta.  Menyebabkan I akan rasa tak selesa dan pi basuh buang semua night cream mak nena itu.

Itu adalah ketidak selesaan,  and if let it sampai pagi hasilnya,  yes....jerawat berupa nanah kecil pada certain area.  Ewwww.  Ini adalah kerana kulit tak bernapas dan hasilnya kulit kita macam tersumbat macam mana ka.

Soooo alkisahnya,  setelah beberapa tahun masih tak berjumpa night cream yang terpaling sesuai untuk kulit I olls ini.




Click read more



Glowra Overnight Brightening Mask

So one day,  i olls diperkenalkan oleh seorang rakan Facebook untuk mencuba produk yang dihasilkan oleh beliau sendiri bertajuk Glowra Overnight Brightening Mask.  Bila kita tengok tajuk mask,  mesti duk ingat macam pakai mask la kan?  Yes,  ianya adalah mask yang bertindak sebagai night cream!

The first night I dapat this produk,  packaging very the nice and class.  Dalam bentuk tube 30 ml,  tidak terlalu besar dan tidak terlalu kecik.  Dalam pikiran aku,  kalau nak bawak pi mana-mana travel senang masuk dalam toiletries bag.

So i pun bukak dia punya cream kat dalam....well!!  Its not cream.  Its gel! Warna separa clear.  Macam aloe vera gitu.  Bau...macam citrus + timun.  Fresh bau dia.

Cara pakai,  lepas wajah kita dibersihkan,  pakai toner,  so sapulah gel ni ke seluruh muka dan leher.  Biarkan.  Pakai every night!!  Tetapi setelah kulit menunjukkan kesan yang baik,  kita boleh jarakkan pemakaian kepada 3-4 kali seminggu.




Kesannya
First night lepas pakai,  pagi tu basuh muka.  I thought akan rasa macam kulit akan terus rasa licin,  sebab itu adalah perasaan I yang pernah try produk yang bersifat mengelupas (memutihkan).  But not this produk,  dalam hati aku rasa macam syukur!!!  Aku tak suka produk yang mengelupas kulit secara mendadak.

Masuk hari ke tiga- kelima,  setiap pagi bila basuh muka aku tak rasa pun sangat kulit aku ni jadi licin semacam.  BUT!!  Bila aku tengok muka aku kat cermin selepas dibersihkan setiap pagi siriesly aku perasan major improvement.

Kulit aku lebih cerah (secara sihat!!),  because aku suka colour kulit aku dan aku tak mau nak jadi kuputeh-kuputeh,  tapi this produk membuatkan kulit tanned aku ni bersinar sedikit.  Kedua,  aku perasan kulit aku jadi lebih halus dan licin.  So setelah pakai pelembab dan make up,  aku nampak make up yang aku pakai nampak lebih cantek!!!

Lepas dua tiga hari tu,  kawan-kawan aku mula duk tanya,  WEHHH JUMIE AWAT MUKA HANG MACAM GEBU SEMACAM?  Aku pun senyum senyum gatai.

Kesimpulannya,  im just loving this produk.  Setiap malam,  because of this produk aku jadi rajin dan eksaited nak pakai cream malam di wajah.  Sebab aku tau this produk sangat bagus untuk kulit aku dan untuk jangka masa panjang akan memberikan 1001 manfaat baik untuk kesihatan kulit aku.


Gambar Bukti
HUHUHU.  Rasa segan nak tayang muka sendiri.  Tetapi sebagai lambang kecantikan,  aku lani rasa lebih yakin nak selfie sebab siriesly aku sendiri dapat rasa kulit aku makin cantek saban hari since pakai produk ni.  Ampa tengok la sendiri gambar-gambar kat bawah.  All this pictures,  hanya pakai handphone pekak aku sahaja.  Definitely NO FILTER and aku tak pakai apps 360 ya!  Sumpah lillahi.


 



About This Product

  • Pupur berbentuk cream atau gel yg disapu nipis ke permukaan kulit dan dibiarkan semalaman tanpa perlu dibilas atau dikupas.
  • Apa beza sleeping mask dgn krim malam?  Krim malam berfungsi menghidrat dan membekalkan nutrien bergantung samada ia direka untuk anti penuaan, mencerahkan dan sebagainya.  Manakala sleeping mask mempunyai fungsi yang sama tetapi 8x LEBIH EFISYEN kerana ia mempunyai kemampuan untuk bertindak seperti serum - meresap hingga lapisan epidermis paling dalam, memperbaiki dan memperbaharui sel2 .
  • Ketika lapisan dalam dirawat, lapisan luar kulit diberikan lembapan dan kemudiannya semua aktiviti ini dikunci oleh lapisan sleeping mask ini.
  • Aroma segar dari GOBM juga memberi kesan terapi yang menggalakkan tidur nyenyak mencapai tahap delta.
  • Gunakan sekurang-kurangnya 3 kali seminggu sebelum tidur pada kulit yang telah dibersihkan. Sapu dan biarkan semalaman. (Akak pakai tiap-tiap malam u olls....because i know i need this.  nanti perlahan-lahan akak akan jarakkan penggunaan)
  • Dijamin 100% bebas dari plumbum, merkuri, hidrokuinon dan segala bahan kimia terlarang.

  • Formulasi Glowra adalah hasil daripada penyelidikan selama bertahun2. Diluluskan oleh KKM dah sudah terbukti memberi kesan ajaib ke atas ribuan wanita.

Bahan-bahan Semulajadi Mewah dalam Glowra Overnight Brightening Mask (GOBM)
Diperkaya dengan bahan- bahan aktif semulajadi mewah setara dengan produk designer termuka, Glowra Overnight Brightening Mask diformulasi untuk memperbaiki tekstur kulit, mengaktifkan penjanaan sel2 baru dan seterusnya menghalus serta mencerahkan kulit.

  • Ekstrak Limau – Tinggi dengan kandungan antioksida Vitamin C, limau mengurangkan bintik2 hitam, meratakan tona kulit dan menghapuskan jerawat serta white/blackheads.
  • Aloe Vera – Mudah diserap kulit. Khasiat semulajadi mampu membaikpulih kulit yang terdedah kepada cahaya matahari, jerawat dan mengecilkan liang2 roma.
  • Licorice Root – terkenal sebagai agen pemutih semulajadi yang paling berkesan. Digunakan sejak zaman Dinasti China, licorice mampu mencerahkan kulit, mengurangkan melasma dan menghilangkan jeragat.
  • Pophyridium Cruentum Extract – menghidrat kulit dan menghilangkan kedutan / tanda2 penuaan.
  • Vitamin E – Juga antioksida yg hebat, berperanan meneutralkan radikal2 bebas yg membuatkan kulit menjadi kusam.

Kepada yang berminat,  berikut adalah maklumat untuk dihubungi  :

Harga RM90 (tahan up to 1-2 months)
whatsapp 018 975 7759
Facebook : Glowra Overnight Brightening Mask



No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...