CHECK THIS OUT!!

NS Romancinta Empire - Butik Pengantin & Wedding Planner Penang

Hello u olls semua, Hari ini akak nak cerita kat u olls semua mengenai satu butik pelamin yang turut menyediakan khidmat wedding p...

23.3.16

Ulasan Karpet Merah Majlis Anugerah Oscar 2016

Hello people of the ponen planet,

AARGGHHSSS stressnya nak buat ulasan untuk red carpet Oscar ni u olls.  Tensyen sebab actually tak tau nak carut apa sebab kebanyakan depa depa ni semua play safe dan kalau tak play safe pun,  depa play kerlas dan pakaian depa cantek terletak sesuai dengan taste bangsawan akak.

Tapi sebagai menepati juga tradisi blog akak yang sendu ini akak tetap akan membuat ulasan red carpet untuk majlis Oscar yang berlangsung baru-baru ini.


But before kita selak-selak sapa pakai baju paling cantek,  akak nak share dengan you olls semua beberapa highlight masa majlis Academy Awards ke 88 yang dipersembahkan oleh Academy of Motion Picture Arts and Sciences pada 28 Feb 2016 yang lalu :

1. ALL BLACK JOKES
Apabila kontroversi tentang pencalonan Oscar untuk tahun ini yang tidak mempunyai kepelbagaian warna kulit / kaum,  sampai ada artist yang boikot tak mau pi Oscar dan hashtag #OscarsSoWhite
menjadi trending,  pengacara Chris Rock mengambil keputusan untuk menulis semula monolog pembuka majlis yang hampir 90 % mengutuk dan mencarut semua orang tentang isu ini.  Memang betul punya punya lawak babi dia carut semua orang.  Kalau aku jadi Jada Pinket Smith versi Melayu mesti aku dah buat press conference untuk saman malu kat Chris Rock.  Sebab C.R ada menyebut ""Jada boycotting the Oscars is like me boycotting Rihanna's panties. I wasn't invited," HAHAHAHA babi sedais kat kepala.


2. Chris Rock Rocks!!
Secara keseluruhan aku rasa Chris Rock telah menjalankan tugasnya dengan baik.  Kalau nak banding dengan Neil Patrick Harris  masa jadi host untuk tahun 2015,  aku rasa Chris Rock lagi lawak,  selamba,  tapi tetap mempunyai karisma dan keyakinan di atas pentas.  Apa pun,  tahniah kepada penulis skrip untuk EMCEE sebab Chris Rock memang lawak babi betui.  Dia paksa Leonardo DiCaprio beli biskut anak dia...akak translate pi bahasa Penang "Wehs Leo hang jangan duk kedekut hang beli cepat biskut anak aku...hang style dapat bayaran 30 juta..." HAHAHAH


3. Mad Max: Fury Road
Aku tak pernah dengar pun pasai filem ni sebelum ni tapi out of 10 nominations dia menang 6 kategori.  Aku nak kena tengok filem ni.


4. King Leo Wins
Alhamdulillah selepas 5 kali dicalonkan dalam kategori yang sama dalam majlis yang sama,  akhirnya dia menang best actor.  Memang King Leo broke the internet la. (Tapi kalau dia kalah pun dia akan broke the internet).


5. Spotlight menang best picture!
Filem ini adalah berdasarkan kisah benar tentang integrity kewartawanan yang menyiasat tentang kes rogol dan liwat terhadap kanak-kanak oleh paderi gereja.  Memang pen adalah lebih tajam daripada pedang dan jika digunakan dengan betul,  inilah kebaikannya.  Aku akan tonton dan review film ni soon!

6.  Sexual Confirmation Surgery
Masa Julianne Moore duk umum calon-calon untuk pelakon lelaki terbaik,  and masa dia nak bagitau pasai nama Eddie Redmayne yang berlakon cerita The Danish Girl,  dia ada sebut SEXUAL CONFIRMATION SURGERY instead of SRS (sexual reassignment surgery) yang kita dah commonly pakai.  Interesting.  Confirmation sounds lebih meyakinkan!


Okay,  jom tengok review fesyen pulak!!





(akak susun secara random ya you ollls.  Pompuan-pompuan, laki-laki then couples)

Cate Blanchett in Armani
I bubuh gambar ni first sebab for me ini adalah baju yang paling lawa sekali.  Nak ikutkan design ini adalah simple dan biasa ditengok.  Dress dan pelekat dengan bunga-bunga.  Tapi mungkin sebab si pemakai ada aura tersendiri so aku rasa macam dress ini lengkap dan perfect.



Rooney Mara in Givenchy Haute Couture by Riccardo Tischi
Sangat suka dress ni.  Tapi tak semua orang pakai akan elok.  Walaupun cut out kat perut tu nampak pelik macam kotak tisu,  tapi akak rasa dress ini adalah menarik.  Akak nak buat selai macam ni untuk Raya tahun ni.  Ampa semua jangan duk tiru.




 Lady Gaga in Brandon Maxwell
Walaupun tetek Lady Gaga nampak macam penyek tapi aku tetap suka dress + jumpsuit ni sebab dia macam alien yang elegen.




Jennifer Lawrence in Dior
Rambut itu dan dress ini membuatkan JLaw nampak plain.  Sekian.



Saoirse Ronan in Calvin Klein Collection 
Aku minat pompuan ni sejak dia berlakon The Lovely Bones.  Memang dia pandai berlakon.  Lani dia dah 21 tahun.  Dress ini simple dan adalah satu pilihan yang matang untuk beliau.  She still looks youthful tapi siries sebab warna itu.




Kate Winslet in Ralph Lauren
Kerlassss baju ni dalam gambar nampak macam plastik.  Cantek.  Kalau tengko dalam TV nampak macam biasa ja.  Tapi pompuan ni style yakin dengan diri dia.  So dia pakai apa pun nampak elok.  Masa dia step on the stage untuk sampaikan anugerah dia relaks ja pakai spek mata besar.  Cool gila!



Naomi Watts in Giorgio Armani PrivĂ© 
Dia ni tiru fesyen artist Malaysia ka? Dengan kaler maler dengan rantai Habib semua...



Charlize Theron in Dior 
Aku suka dress ni sebab sesuai kat tubuh badan deni yang langsung tidak manusia (sebab perfect sangat).  Walaupun muka beliau dah nampak pecah lobs (dah nampak ketara kesan 'penambahbaikan') sikit,  tapi masa dia berdiri sebelah Emily Blunt masa bagi anugerah,  E.B terus nampak macam taik sebab sebab deni cantek sangat.  Dalam Fashion Police,  aku tak paham pasaipa Tim Gunn kata baju ni tak elok.



Brie Larson in Gucci
Dress ni nampak biasa tapi masa atas stage time dia amik anugerah,  cantek sangat dress ni duk flow flow macam mana ka.  Inilah kelebihan couture atau adibusana,  dia bukan sahaja cantek pada ketika dalam gambar tetapi rekaan juga menitik berat macam mana ianya terbentuk ketika pakaian ini bergerak masa dipakai.



Margot Robbie in Tom Ford 
Deni jadi patung Oscar.



Rachel McAdams in August Getty Atelier
Versi baju kak Angelina Jolie tunjuk paha.




Julianne Moore in Chanel Couture
Nice.  Nothing to say.




 
Olivia Munn in Stella McCartney 
Ramai yang kutuk beliau kerana perubahan mukanya yang ketara.  Depa tuduh kata dia pi buat something kat muka dia.  Tapi aku percaya dengan kenyataan dia iaitu dia kata muka dia berubah sebab lani dia duk menjalani latihan senaman yang ekstrem untuk upcoming role dalam movie yang dia akan berlakon.  Oh yes,  baju ni simple ja.




Olivia Wilde in Valentino Haute Couture 
Choker itu terlalu over dan bahagian cleavage baju ni.  Over jugak.  




Priyanka Chopra in Zuhair Murad 
Pilihan selamat untuk penampilan pertama Priyanka Chopra ke Oscar.  Pertama kan?




Charlotte Rampling in Armani
Penampilan makcik ini harus diteladani oleh makcik-makcik artist kat Malaysia bila nak pi majlis Anugerah.



Whoopi Goldberg in The Danes of New York 
Apa pun dia pakai,   aku just nak tegur satu benda ja.................."PI LUKIH KENING!!!!!"





Kerry Washington in Atelier Versace 
Deni dari dulu suka pakai baju pelik.  Sekian.




Sophie Turner in Galvan 
Para peminat GoT mesti terinzal tengok deni.




Alicia Vikander in custom Louis Vuitton
Sangat sukaaaaaaaaaaaaaa dress ini.  Playful and yet very the elegen.  Suka.  Warna dia sesuai untuk wanita kulit tanned ni.



Heidi Klum in Marchesa
Heidi Klum dan baju buruk tidak dapat dipisahkan.  Orang lain pun pakai Marchesa juga,  tapi aku tak tau pasai deni pakai Marchesa number yang paling huduh sekali.  Padahal hang kawan baik dengan Georgina Chapman.



Maria Menounos in custom Christian Siriano
Nice and elegen.



Louise Roe in Christian Siriano
Walaupun ropol-ropol ini sudah outdated tapi takpala.



Amy Poehler in Andrew Gn
Kain langsir sapa la dia amik ni.



Giuliana Rancic in Georges Chakra
Aku tau dia sakit.  Tapi boleh dak hang pakai baju yang tutup lengan dan badan hang ni.  Aku jadi seriau.  No offense ya semua orang yang kurus kedekiang,  as much as i dont like to see pompuan gemok ketiak berlapis duk feeling pakai baju sleeveless,  same goes untuk orang kurus kedekiang juga.



Tracey E. Edmonds in Lorena Sarbu
Nice.



Reese Witherspoon in Oscar de la Renta 
Pilihan yang bosan.



Emily Blunt in Prada
Dress mengandung yang simple tetapi elegen.  Pilihan yang baik.








Jennifer Garner in Atelier Versace 
Siriesly aku baru tau deni dah cerai dengan Ben Affleck.  WHATS THE HELL?  Anyway,  dress ni pilihan selamat.



Tina Fey in Versace 
Pompuan ni memang cantek dalam warna purple.  Dan beliau sangat lawak masa kat atas pentas.  Babi babi babi.





Chrissy Teigen in Marchesa
Contoh baju Marchesa yang cantek...........





Sofia Vergara in Marchesa 
Kak Copia pakai colour ni terus tenggelam..................




Isla Fisher in Marchesa
Pompuan cantek ini adalah isteri kepada Borat.  Haram J.  




Daisy Ridley in Chanel Couture
Simple sangat la.....



Patricia Arquette in Marina Rinaldi
Dress yang kerlas sangat sebab potongan dia perfect untuk wanita ini.





Mindy Kaling in Elizabeth Kennedy 
Walaupun aku tau reben tu dah dijahit elok ke dress (dan bukan diikat secara bersahaja)  tapi akak tengok saja dress ni terus akak rasa migrain sebab hang tau dak,  orang migrain ni dia boleh kena migrain untuk keadaan yang sangat pelik-pelik.  Kadang-kadang disebabkan pakaian yang tak selesa pun hang boleh jadi migrain. So sama la jugak apabila aku tengok dress ni.





Kelly Ripa in Dennis Basso
Nothing to carut.




Andra Day in SAFiYAA
Still pelik tapi better choice daripada green metalic dress masa Grammy.



Sarah Silverman in Zac Posen
Walaupun dia adalah pak lawak tapi dia punya dressing tidak perlu membuktikan yang dia paklawak.  Kita kat Malaysia,  just because hang adalah pak lawak...PAKAIAN hang pun LAWAK juga.



Jennifer Jason Leigh in Marchesa 
Ini juga contoh Marchesa yang cantek.





Leonardo DiCaprio in Armani
All hail the KING!!




Eddie Redmayne in Alexander McQueen
Deni adalah seorang lelaki kuruih yang pelik tapi bagi aku hemsem.




Sam Smith in Dunhill Tuxedos
Sapa setuju dengan aku kalau aku kata dia tak emsem bila kuruih macam ni!!!!! And aku dapat rasa yang dia struggle nak nyanyi masa Oscar sebab dia dah kuruih.  Before this,  dia punya pipe is different.  Lani dah lain.  Sebab tu most of the penyanyi meletops kalau boleh depa tak mau bagi kuruih sangat badan depa.




Jared Leto in Gucci
Baju ni pelik..........................macam pancaragam Mexico.




Orlando Jones in a metallic tux
While most men pakai the black tux,  deni sorang duk feeling pakai kaler matelic.  Kerlassss




Matt Damon and wife Luciana Barroso in Versace
Cantek bini depaaaaaaaa




Pharrell Williams, in a black tux, with wife Helen Lasichanh, in a black gown
Laki tak pakai stokin,  bini tak make up.  Erm.......Ni kalau mami-mami Penang tengok ni mampuih nanti kena kutuk menantu sapa ni tak tau nak jaga laki.



Sylvester Stallone in Yves Saint Laurent Couture with wife Jennifer Flavin in Saint Laurent
Semua nak feeling tunjuk pahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.  Tapi apa pun,  rambut bini dia lawa.




Kevin Hart in Dolce & Gabbana, with date Eniko Parrish, in a black gown
Walaupun beliau pendek tapi dia sangat yakin berdiri sebelah isteri dia.



Alejandro Gonzalez Inarritu in a black tuxedo and wife Maria Eladia in a white dress
Baju wife dia ni elok.  Ni la pengarah cerita The Revenant.




Tom Hardy, in a black tux, with wife Charlotte Riley, in a black gown.
Dress ni cantek.  Tak tau nak carut apa dah...HAHAHAHA




Christian Bale in a black suit and wife Sibi Blazic in a black dress
Aku berayaq tengok jantan elok muka macam nak gaduh macam ni.  Haram j.




J.K. Simmons, in a black suit, with his wife Michelle Schumacher, in a champagne gown
Dress ni sempoi sebab kain ni selalu mak kita buat sarung kushen kan?


Mark Ruffalo, in a blue-and-black tux, with wife Sunrise Coigney, in a black gown.
Pilihan dress yang pelik oleh isteri beliau.



Sumber  :  www.instyle.com

2 comments:

  1. mad max fury best! charlize theron n hero tu pn brlakon best, movie ni sequel mad max fury 70s klu x silap..

    ReplyDelete
  2. Mad Max mmgterbaik! walaupun reboot cite lama. Jalan crita semacam sikit watak pun semacam unik, but that is very mad max style! it's a reboot well done! Tgk dlm flight pun nak bergolak emosi!

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...