Featured Post

#PrayforPenang

7.4.16

Perkahwinan Anak Jutawan Rusia Said Gutseriev & Khadija Uzhakhovs

Hello u olls,

Dulu dulu akak pernah la review kat blog akak pasai 5 perkahwinan termahal  di dunia.   That was like years ago.  Pastu ada la perkahwinan mahal di dunia yang berlaku kat Malaysia ni....tapi tak boleh diannounce la jumlah sebenar sebab satgi akak boleh kena tangkap and bubuh dalam tong dram and bubuh simen kot atas.  Habislah blog WANITA AGAM ni pun akan terus dikatop ampa tak boleh nak baca akak merepek dah.  HAHAHAH

So baru-baru ni dalam DailyMail UK akak baca pasai perkahwinan yang boleh dikatakan termahal buat masa ni dan jauh lebih mahal daripada perkahwinan yang akak review dulu-dulu tu.  Well...of course la jauh lebih mahal sebab lani semua barang mahal.  

Dikatakan jumlah perbelanjaan bagi keseluruhan wedding adalah RM 3.9 billion.


Nama Pengantin
Depa dorang yang berkahwin ni nama Said Gutseriev berusia 28 tahun dan Khadija Uzhakhovs,  20 tahun.  Said adalah seorang pelajar dalam bidang arkeologi dan geoloji daripada Oxford manakala Khadija pulak adalah pelajar doktor pergigian daripada Moscow university.  Said tu yang sebenarnya adalah orang kaya nak mampus daripada Russia iaitu Mikhael Gutseriev seorang taikun dalam bidang minyak dan media massa.  Khadija pulak adalah gadis biasa yang berasal daripada keluarga biasa-biasa juga.  Untung la u olls......tuah ayam nampak di kaki.  Tuah Khadija dapat laki anak jutawan.

Depa berdua adalah keluarga Muslim.  So masa Khadija nak kawen,  dikatakan dia dicheck habis ya untuk pastikan dia dara dan jenis pompuan pompuan low profile dan bukan nak kikis duit semata.


Said Gutseriev...bukan taste akak.


Khadija Uzhakhovs.....segak deni wehs.  Macam Manora yang kawen dengan anak raja Kelantan tu kan?


click read more


Wedding Dress
Apa yang paling menjadi bualan orang ramai of couse adalah the wedding dress.  Gaun perkahwinan adibusana (haute couture gown) adalah rekaan Elie Saab.  Selalunya untuk koleksi gaun perkahwinan rekaan Elie Saab adalah antara RM30 ribu hingga RM99 ribu.  Tetapi katanya untuk gaun perkahwinan Khadija,  dia buat sempoi punya dan berharga RM3.8 juta!!!

Adibusana ini diterbangkan khas dari Paris dengan berat lebih kurang 11 kilo.  Nakhariam punya berat.  Sampaikan dia perlukan pembantu untuk bergerak dalam gaun berat itu.  Tapi mak rasa,  kalau mak pakai baju tu....mak mampu bergerak tanpa bantuan sebab mak adalah wanita agam yang strong.  HAHAHAH

Yang sempoinya,  instead of pegang bunga tangan like most pengantin,  Khadija pakai tas tangan yang sedondon,  tiara bertatah batu berlian dan rantai berlian.  Katanya tiara dia sahaja berharga RM22 juta.  Nahariammmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.......















Decorations 
Perkahwinan maha dahsyat ini diadakan di sebuah restoran bertajuk Safisa di Moscow.  Semua tetamu dijemput dan dibawa ke lokasi dengan menaiki kereta Rolls-Royce.

Ampa boleh tengok nanti dalam gambar dekorasi depa macam mana.  Pada pendapat akak lebih kurang macam wedding mahal kat Malaysia tu jaaa.........

Untuk wedding gift,  semua tetamu dapat satu kotak warna emas dengan ukiran nama pengantin.  



Macam perkahwinan meletops kat Malaysia tu kan???????  Silap silap perkahwinan tu pun jumlah belanja lebih kurang ni pa.....



Rolls Royce duk beratoq.


Yang lelaki tu semua duk pakai pompom kat kepala pasai pa???




Kek Pengantin
Kek pengantin depa memang over.....sembilan tingkat!






Persembahan
Haaaa..............tau sapa perform kat depa punya wedding?  JENNIFER LOPEZ.  Gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa........tapi masa mak tengok video tu nampak macam lawak juga sebab tetamu tu semua mak rasa tak kenal pun JLO ni sapa sebab bila JLO tunjuk microphone suruh penonton nyanyi sekali...style takdak sapa pun nyanyi dengan dia.  Kak JLO pun nari punya la over dengan baju mandi lagu tu jaaa.....wedding kot!  Tapi tulaaa....dah depa suka nak buat macam mana.

Selain itu ada persembahan Enrique Iglesias dan Sting.

Depa katalah untuk wedding reception kat London soon,  depa akan jemput Elton John and sepupu akak Beyonce untuk perform.  Akak dah Whatsapp kat Kak Bee tapi haram sampai lani dia duk kata no komen.  Dia tau aku blogger...satgi aku duk pi jual information.  HAHAHAHA


Haters
Aku tengok kan....kat laman web Barat,  netizen depa semua style kutuk gila gila perkahwinan ni.  Depa kata....depa macam SICK sebab tengok jumlah duit yang dibelanjakan sebanyak-banyaknya untuk perkahwinan ni.  Well................apa yang aku nak balaih kat depa tu semua adalah FUCK YOU FAKE ORANG PUTIH.  Just because depa ni Muslim dan orang Russia...ampa kutuk la apa semua kata membaziaq duit untuk wedding.  Punya pasaila kat depa!!  Depa ada duit....depa nak buat apa pun punya pasai la kat depa.  Depa bukan pakai duit rakyat ka apa semua.   Cuba kalau wedding mahai ni adalah oleh artist kesayangan ampa seperti Kim Kardashian......mesti ampa langsung tak kutuk apa kan?  Butoh.  Ishhhh sayangnya orang putih tak paham bahasa Penang.  HAHAHAHA


Read more : Dailymail.co.uk

3 comments:

  1. Haha lawak baca last2 tu. Depa tu jeles la tu takdak duit banyak tu nak buat wedding mahal2. Kah kah..

    ReplyDelete
  2. omputih jeles sebab pengantin pempuan tu dara..hahahha. Tuelah benda yg diaorg tak boleh lawan..

    ReplyDelete
  3. hahahahahaa kak jumie series lawak tang kena simen dalam tong drum

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...