UK Clark Sales

7.6.16

Acar Ikan Masin Mak Umi by Shahreen Shariff



Orang kita kalau nak bersahur takdak benda masam-masam,  masin-masin,  pedaih-pedaih,  tak sah!!  Haaa...mai ini aci nak rekemen hangpa semua mai rasa Acar Ikan Masin Mak Umi yang di-produce oleh kawan aci nama dia Maini Shah Reen Shariff (owner The House of Bridal,  Penang).  

Aci dah rasa dah memang sedap.  Satu bekaih ni duk ada 150 gram harga RM10.00 sahaja.  

Paling sedap makan dengan nasi putih panaih-panaih dengan telur goreng.  Boleh jugak tuang tokyu sikit kot ataih.  Aci tak berapa suka makan tokyu sebab satgi kudis gigik nyamok semua nanti jadi parut hitam.  Tu petua kecantikan aci.



Makan dengan nasi kerak.  Suurrrr...


Sedap acar depa....

Rasa acar ni masam-masam masin.  Tak berapa pedaih sangat.  So kalau hangpa penakot pedaih tak berani nak makan macam sambal hitam Pahang tu,  ampa boleh pilih pekena acar ni.  Bau dia punyalah harum.  Sekali kena dengan nasi puteh panas,  tiga pinggan pun boleh ranap macam tu saja sambil tengok gambaq Hindu kat TV Astro.

Kalau sapa-sapa rajin,  aci nak bagi idea hangpa tumis acar ni buat nasi goreng.  Tambahlah isi ayam ka,  udang ka,  telur ka bagi lagi sedap.  

Lepas dah bukak makan,  make sure hangpa amik dengan camca sudu baru.  Jangan duk campur dengan bekaih air liur pulak satgi basi cepat.  Simpan dalam peti ais bagi lagi tahan lama.

ps/  write up di atas adalah berdasarkan cara mami Penang yang duduk tanjung (bandar) duk bercakap.  HAHAHA 

Sapa-sapa nak order,  sila hubungi  :

017-5925158 /016-4282051 (Shah Reen)
Follow Facebook  :  Shah Reen

Penghantaran ke seluruh Malaysia maksima 2 pack ke atas (harga adalah mengikut kadar yang telah ditentukan).Penghantaran ke seluruh Malaysia lebih daripada 5 pack tidak dikenakan charge!!





No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com