16.6.16

Dr. Revady Yang Cute

Hello u olls,


Hari ini akak nak ajak u olls semua untuk follow instagram kawan akak yang bernama Dr.  Revady.  Seingat I olls lah,  masa form 2 dulu kami satu kelas.  Dari dulu lagi,  Dr.  Revady seorang yang manis dan kemas orangnya.  Wanita berdarah campuran India dan Cina ini sangatlah menyukai kerja-kerja seni sejak di sekolah lagi,  not like dia suka duk pi menyanyi ka apa semua macam I,  tetapi whenever kami dapat kerja kursus,  kena siapkan folio dan sebagainya,  akak sangat suka tengok dia buat kerja kerana kerjanya selalu kemas dan cantek sekali.  Akak memang selalu nak tengok dia hias folio dia macam mana and tanya macam-macam pasai pen macam-macam colour yang dia miliki.

Time goes by,  sekarang beliau bertugas sebagai seorang doktor di Klinik Medisquare di Jln Yap Kwan Seng Kuala Lumpur dan pada masa yang sama beliau membantu suaminya di Klinik AR Medicare at Salak South.  Mereka berdua mempunyai seorang anak perempuan yang comel.






So walaupun dah bergelar isteri dan ibu,  Dr.  Revady tetap stay comel dan manis  macam time kat sekolah dulu.  Akak selalu  stalk FB dan Instagram beliau dan suka sekali melihat dia punya posting #ootd (outfit of the day).  Dia always tampil classy,  chic dan trendy kerana pilihan fesyennya always polos,  bersih dan comel sangat.  Tak kisahlah dalam pakaian modern ataupun tradisi.  Katanya,  dia memilih Victoria Beckham and Miraduma sebagai fesyen ikon pilihan.  Tapi  bagi akak,  dia adalah fesyen ikon yang harus dicontohi oleh wanita bekerjaya,  ibu dan isteri macam kita.  





Akak macam kagum juga tengok dia punya baju semua macam elok-elok ikut size badannya.  I wonder la,  mak ayam ni pi tempah ka semua baju dia?  Customized gitu?  Tapi Dr.  Revady kata,  dia usually shop at Pop,  Jaya One, Isetan and random boutiques at Kuchai Lama Entrepreneurs Park  sebab ada banyak boutique kat situ.  Kerlassss!!

















Bercakap pasai suami beliau,  she said,  sebenarnya husband dia sangatlah supportive gila dengan minat dia ni.  And selalunya husband dia yang akan tolong dia ambil gambar meletops-meletops ni semua untuk letak dalam Instagram.  COOL!!!! Kalau laki aku,  mampuih aku akan kena maki dah.  "Hang awat duk feeling?"





Okay,  jom ramai-ramai kita follow Instagram beliau  :  @revady_n

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...