23.6.16

Happy Birthday Aaron Rizqy and Aadam Rizqy

Hello u olls,

Tudiaaaaaaaaaaaaaaaaaa punya duk busy habaq mai cerita-cerita bulan Mei semua aku tak dan nak hapdet kat ampa semua.  Walaupun bulan tu bulan busy,  tapi lani kan aku dah takdak buat kerja-kerja make up la,  teater la apa semua bagai,  so walaupun aku busy aku masih lagi sempat nak spend time dengan kawan-kawan dan keluarga.


Yang tua tua ni pun feeling nak pakai topeng.  Mak Zorro yang sebenarnya sorang  ja tak pakai topeng.


Sebagai contoh haaa...baru-baru ni kawan aku buat birthday untuk anak-anak lelaki dia.  Aaron Rizqy and Aadam Rizqy.  Ha baguih dua dua anak nama Rizqy memangla dua anak ni pembawa rezeki kat mak dia.  Walaupun macam-macam masalah yang datang menimpa,  mak dia steady and hots as always.  SEDIA!!  Dialah kawan ku,  Suzana Zulkifli yang cantek meletops staf kat PP Sains Kemasyarakatan.

Sempena birthday anak dia dorang akak pun menghazirkan diri dengan menjadi makcik tukang susun-susun dan hiasan.  Duduk tak duduk ya.  Majlis diadakan secara ringkas but meriah bersama keluarga dan kawan-kawan terdekat di kediaman Suzana suami dan anak beranak di Ayer Itam.  Asalnya nak buat kat swimming pool dengan tema picnic tapi disebabkan hujan dan langit pun duk mendung semacam maka akak menyarakan they olls buat kat dewan ja.




Okaylah!! Tak mau sembang banyak-banyak mai sini akak share jer gambar-gambar we olls,  gambar decoration yang dibuat oleh akak and Fansuri and of course all the cakes dan lain-lain.  Mana tau boleh jadi inspirasi kat hangpa kalau nak buat birthday kat anak-anak.


The Deco

Suzana have this brilliant idea.  Banner kat belakang tu dia pi buat khas kat kedai.  Dia just tulis PARTY TIME.  So dia kata,  dia boleh pakai bila bila pun kat mana pun.  So anak dia sampai umur 15 tahun pun boleh pakai lagi banner ni untuk buat birthday.  HAHAHA.   Nak bagi pinjam kat adik beradik pun boleh.




Nila dua decorator Aunty Mok and Abang Fan.





The Food




Kedua-dua kek untuk abang dan adik ni sangat yang comel dan meletops sekali.  Comei aku tengok Oggy and Cockroches tu.  Zoiii zoo zooii zo zoii zo zoii.....Ditempah khas dari baker popular Penang iaitu Melting Bites.  Ampa boleh check out Facebook depa kat sini  :  Melting Bites


Fruit tarts and pavlova jugak from Melting Bites




Tiga-tiga cupcakes yang comels dan bewarna warni dan unik ni adalah oleh kawan aku yang sangat talented iaitu Veena Ariffin pemilik online baker store Cake Buffet.  Sumpah cupcakes dia memang subhanallah sedap.  Hampa harus rasa.  Hangpa boleh follow Insta dia kat sini  :  @cake_buffet

Brownies ini pun adalah daripada @cake_buffet


Bila dah susun-susun makanan ni jadilah banyak!!



The Potong Kek


HAPPY FAMILY!!



Membuat aksi Otromen (disuruh oleh Aunty Mok)

Qisha and Mama dia Aniza Abd Malek

Lina Idros with her daughters

Mak Tok Zie with menantunya yang cantek macam anak Amy Search and cucu cucu yang comels.

Tersesat mak Qisha posing ni bila masa tak tau.


The Makcik yang Over over
Ni gambar mana yang terlebih-lebih ambil.  Bubuh ja laa....satgi tak bubuh kecik hati.


Qisha mata steam.  HAHAHAHAH

Masa ni depa dah makan gula punya banyak semua duk mai jadi sugar rush.

Mak Tok pun nak posinggggggggg

Maka dengan sekeping gambar posing oleh Mak Tok Zie cawangan Dam Mengkuang maka habislah cerita happy birthday ni.  Selamat berinspirasi!!

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...