14.6.16

Ramadhan Buffet at Neo Hotel Penang

Hello u olls,


Okay hari ini akak nak share dengan u olls pengalaman mai makan bukak posa kat Hotel NEO+ Penang.  Kepada u olls yang tak tau,  Hotel NEO+ Penang adalah hotel yang dulunya adalah Hotel Grand Continental yang terletak dekat dengan GAMA.





Hotel NEO+ Penang adalah salah satu daripada chain hotel di bawah Archipelago International iaitu syarikat perhotelan terbesar dari  Indonesia yang mempunyai lebih kurang 110 buah hotel di seluruh dunia.  Antara brand hotel yang terdapat di bawah Archipelago International adalah NEO, Quest, Harper, Aston, Alana and Kamuela di sekitar Indonesia,  Filipina dan juga Malaysia.








Buffet dinner sempena Ramadhan yang diberi tajuk "Selera Nusantara" ditawarkan kepada semua pengunjung dari 9 Jun hingga 3 Julai 2016.  Menyajikan pelbagai masakan tradisi istimewa dari Malaysia dan Indonesia.  Pada pendapat peribadi I,  walaupun pilihan yang ditawarkan adalah sederhana dan tidaklah terlalu banyak berbanding dengan tempat yang I dah pi,  TAPI  I have to puji CHEF FAIZAL's punya masakan semua memang sedap dan ada rasa!!!

Comel dak akak ini?


So bagi I olls,  highlight yang harus dipuji adalah makanan kampungnya,  nasi putih,  ulam ulaman,  sambal belacan,  keropok dan ikan masin!  Sangat menariklah.  Bubur lambuk juga sangat sedap.  Akak sendiri bukanlah peminat bubur lambuk u olls,  tapi bila dah rasa bubur lambuk kat sini rasa macam ermmm sedapnya!!!  And paling meletops,  pada hari kedua Ramadhan,  pihak Hotel NEO+ Penang telah membuat aktiviti membagi bubur lambuk free kepada semua orang ramai yang lalu lalang kat depan hotel depa.  Kerlasss!!


Kakitangan Hotel Neo+ Penang sedang membagi bubur lambuk kepada orang ramai.


Okay dah-dah.  here are some of the information untuk BALIK KAMPUNG WITH HOTEL NEO+ PENANG’S SAJIAN SELERA NUSANTARA

  • Offer starts daripada 9 Jun hingga 3 Julai 2016 dari jam 7 petang hingga 10 malam.
  • Harga hanya RM55 net per person dan RM32 nett untuk kanak-kanak
  • Early bird promotion adalah RM48 nett per person atau RM25 nett untuk kanak-kanak
  • Untuk tempahan,  sila hubungi 04-2551000(ext 1103) atau emel kepada penanginfo@neohotels.com

Jom tingok gambar pulak!






APPETIZERS
Ulam-Ulam Melayu (Tomato,Timun, Petai, Ulam Raja, Daun Selom, Pucuk Paku, Kacang Botol, Terung, Bendi), Kerabu Pucuk Paku, Kerabu Manga Ala Thai, Acar Rampai, telur masin, ikan masin, bergedil ubi.







SALAD & DRESSING
Potato Salad, Sambal Belacan, Sambal Tempoyak, Sambal Budu, Cincaluk,  Sambal Mangga,  Sambal Kicap, Air Asam, Sambal Bawang.



Potato salad.

Kerabu mangga.

Sambal jeruk.

Pelbagai jenis sambal dan cicahan yang mengecurkan air liur u olls.


CHIPS, PICKLES &  NUT
Keropok Ikan, Keropok Udang, Papadam, Keropok Sayur, Jeruk Mangga, Jeruk Papaya, Jeruk Kelubi, Asam Boi, Kerepek Ubi, Kerepek Pisang, Tempeyek Kacang, Kuih Siput,  Maruku,Kacang Hijau Bersalut Tepung, Acar Limau & Jelatah



SOUP
Indonesia Soto Ayam with Condiments

Fun (my date for the day) sedang mengecheck sup soto dengan wajah yang mandom.  Sorry dia duk puasa.  So muka dia macam tak berapa bersemangat siki.




Soto ayam yang sedap.



RICE & NOODLE
Nasi Putih, Nasi Goreng Thai, Mee Mamak & Gulai Ayam Ubi Kentang

Mee Mamak -  siriesly Mee Mamak ni sedap!!!  Nampak simple jer tapi ada rasa.  

Gulai Ayam Ubi Kentang



MAIN DISH
Nasi Arab,  Gulai Ayam Ubi Kentang,  Sotong Masak Kicap,  Mutton Varuval,  Udang Masak Lemak,  Tofu In Egg Sauce & Sayur Goreng Istimewa

Nasi Arab


Sotong Masak Kicap


Mutton Varuval



Udang Masak Lemak



Tofu In Egg Sauce


Sayur Goreng Istimewa



Indonesian Corner
Opor Ayam & Sambal Goreng Kentang


Sambal Goreng Kentang



ACTION STALL
Ikan Bakar (Pari, Kembung, Talapia & Sardine)  Chicken & Beef Satay with Condiments,  Cicah bersama Air Assam & Otak-Otak






CAVERY STATION
Roasted Whole Lamb with Black pepper & mint sauce









NOODLE STALL
Penang Laksa with Condiments


ABC & CENDOL STALL
Shaved ice with Assorted Syrup & Condiments


AVAILABLE DAILY
Bubur Lambuk With Condiments





DESSERT
Bubur Kacang Hijau, Bubur Cha Cha, Kuih Keria, Lepat Ubi, Kuih Seri Muka, Kuih Ketayap,Kuih Lapis, Crème Brulee, Black Forest Cake, White Lady Cake, Dates












ASSORTED JELLY/ PUDDING
Honeydew, Mango, Coconut


FRIED DESSERT STALL
Pisang Goreng, Keledek Goreng


ICE CREAM STATION
3 Types of Ice Cream


FRESH FRUITS COUNTER
Assorted Sliced Fruits



DRINKS STATION
Teh Tarik,  Lychee Assam Boi,  Air Soya,  Air Cincau & Air Chrysanthemum Tea

Lychee Assam Boii depa memang ohsem!!!!


Kepada u olls yang nak buat buka posa dengan kawan office,  family,  why not try kat sini.  Harga berpatutan,  ruang yang selesa,  senang nak pi and paling penting makanan kat sini not bad ya. Akhir kata,  terimalah gambar akak dengan General Manager Hotel Neo+ Penang iaitu Mr.  Melvin Ooi yang hemsem laksana.  Kalau u olls mai bukak posa kat sini,  untung sabut timbul ya?  Tup tup kalau Mr.  Melvin lalu sebelah,  bolehlah ambil gambar dengan beliau.

Mr.  Melvin Ooi and akak.  Kerlass....


Untuk sebarang info,  sila hubungi  :

Hotel NEO+ Penang by ASTON
68, Jalan Gurdwara,
10300 Georgetown, Penang, Malaysia
Tel: 604-2551000 ext 1121
Fax: 604-2631003
Mobile: 016 - 4152778
Email: penanginfo@neohotels.com
Website: Penang.Neohotels.com
HOTEL NEO+ PENANG

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...