Featured Post

#PrayforPenang

29.6.16

Suprise untuk Tauke A Ghaffoor Martabak Original !!




Hello u olls,

Ini bukan kali pertama I olls menggunakan khidmat suprise Quinsmate.  This time untuk our bestfriend Nizal Ashriff tauke A Ghaffoor Martabak Original,  restoran nasi tomato dan martabak yang popular meletops di Penang ni.

Nak dijadikan cerita,  hari Sabtu 25 Jun adalah birthday beliau.  Kami semua kawan-kawan pun pakatlah share-share duit and hubungai Quinsmate untuk arrange bunga,  belon,  kad and cokelat untuk beliau.  Harga yang diquote oleh pihak Quinsmate adalah RM250 termasuk dengan kos penghantaran sekali.

Memang puas hati sebab nenjia belon punya banyak,  bunga disusun kemas dan cantek and nenjiaaaaaaa cokelat punya banyak just like kami idamkan.

So sejak 12am pada 25 Jun tu,  kami semua pun sengap lah dalam WhatsApp group Anak Ayam JS as if macam semua lupa la birthday dia.  Tapi ada la sorang ni nama Aci Puteh,  tiba-tiba dia pi mesej dulu kata "Happy birthday Nizal..." hahahah nakhariam la deni duk cari perhatian murahan.  Aku pun buat buat la berlakon.  "Laaa hari ni birthday Nizal ka????? Laaa aku lupaa...." hahaha.  Berlakon u olls.

Tapi sepuluh kali punya duk tanya kat Nizal...."Hang ada kedai ka?  Hang tak pi mana ka??"  HAHAHA bukan apa sebab takut satgi jadi macam kes aku dulu.  Nak suprised tapi aku takdak!!




Sampai masa dan ketikanya,  wakil Quinsmate pun sampai la kat restoran A Ghaffor untuk mengseprais Nizal.  Setibanya mereka di depan kedai dengan belon and bunga semua sambil menyanyikan lagu Happy Birthday membuatkan staff restoran dan beberapa pelanggan pun bersama menyanyikan lagu tu.  HAHAH yang tu kami tak plan tapi siries sporting la semua orang yang tolong menyanyi tu.







Antara ucapan dalam kad ini :


Dear Nizal,
Terima kasih kerana sudi menjadi kawan kami di susah dan senang. Kami doakan agar tercapai semua impian dan cita-cita yang diimpikan especially dalam bidang perniagaan yang diceburi. Kami tau Allah akan kurniakan doa kami ini kerana Dia tau hang adalah manusia yang tidak akan lupakan orang yang susah bila hang senang nanti.






Alhamdulillah,  Nizal memang happy sangat especially lepas baca ucapan khas yang kami karang khas untuk dia dalam kad tu.  Tak boleh tunjuk ucapan tu dalam blog sebab rahasia.  HAHAHAHAH.....

Okay jom tengok gambar masa suprise tu semua.

Kalau ampa nak buat suprise jugak macam ni,  ampa boleh contact depa.  Ada juga contoh pakej harga yang sedia ada,  atau kalau ampa ada bajet tertentu,  ampa boleh bincang dengan depa jugak.


QuinsMate
Since 2013 🎈We help you to make your surprise more awesome!!🎈 Where Divas Know The Best👑 Whatsapp
👧Intan : +6012-4576672 

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...