UK Clark Sales

8.6.16

Ulasan Fesyen MET Gala 2016 Part II

Hello u olls semua,

Haaa nenjiaaa...sorry sangat-sangat kat ampa sebab lambat sangat membuat review untuk majlis fesyen yang terulung di dunia ini iaitu MET Gala 2016 yang telah diadakan di Metropolitan Museum of Art,  New York City pada 2 Mei yang lalu.  Event kali ini bertemakan "Manus X Machina : Fashion in an Age of Technology".

Bila dengar ja topik ini,  kita pastinya terus ternampak tema-tema futuristic,  sains dan teknologi,  pakaian zaman akan datang,  robot,  artificial intelligence kan?  Tapi tak semestinya u olls,  a famous fashion designer once said,  fashion comes and go but style stays forever.  So tak semestinya bila kita kena cakap pasai sains teknologi ni kita kena pikiaq idea yang merapu rapan dan langsung tak kena dengan style.  Sebab tu kalau tengok kadang-kadang filem futuristik yang duk buat pakaian pelik-pelik,  lepas 15 tahun tengok filem tu,  rasa macam nak bunuh diri tengok baju futuristik tu semua.

Tapi dalam pertujukan fesyen ini bagi akak yang paling penting adalah bagaimana kemajuan sains dan teknologi telah mempengaruhi gaya rekaan fesyen dari semasa ke semasa.  Pereka fesyen dan selebriti itu sendiri bersama-sama menggembeling idea dan pendapat.

Jom tengok macam mana depa interprate "Manus X Machina : Fashion in an Age of Technology" atas red carpet ini.





Bohsan
Ini adalah kategori yang akak khaskan untuk they olls they olls yang langsung persetankan tema yang diberikan,  tidak mahu mencuba dan say "Fuck the theme, akak feeling nak cantek"

Ashley And Mary-Kate Olsen
Depa ni sedia dari dulu suka pakai baju tok depa oversize dan colour macam kucing kesayangan mati.  And depa nampak sangat tua lani!!




Hailey Baldwin in Tommy Hilfiger
Bohsan.


Naomi Campbell in Cavalli Couture
Bila pun macam ni saja la gaya dia.


Chloe Grace Moretz in Coach
Bohsan jugak.  Tapi baguih juga dia pakai something labuh dan formal.




Kylie Jenner in Balmain
Bohsan la duk pakai Balmain ni nampak macam biasa ja.


Rachel Mcadams In A Valentino Haute Couture Dress
Nampak macam kain ni murah sangat.



Jennifer Hudson in H&M
Sesuai dengan jenama H&M,  hina dan murah.  Akak selalu kata macam tu kat kawan-kawan yang feeling duk pakai H&M dan duk rasa depa meletops dah.  Ampa pasan kat dress ni bahagian bawah tetek macam tak elok,  dia macam bengkok dan kembong kan?



Anna Ewers in Boss
Nothing to carut.  Next.


Naomi Watts in Burberry
Ni pun satu lagi puki duk feeling cantek.



Rose Byrne In Ralph Lauren Collection
Next


Emma Roberts In Tory Burch
Pilihan dress yang pelik.



Amber Heard in Ralph Lauren
Bohsan.

Amy Schumer in Alexander Wang
Bohsan kuasa dua.


Mindy Kaling in Tory Burch
Aku sedih la deni punya kesan botox dan injeksyen tambahan kat muka makin pecah lobs.




Jessica Chastain in Prada
Orang suruh pakai tema sains teknologi,  dia pakai tema "Pakaian dari cadar katil anda"



Ciara in H&M
Another creation by Hina dan Murah.  Rambut tu apa tu?? Colour apa tu?  Boleh buat gosok periuk ka?




Dakota Fanning in Nina Ricci
Kerlas dia ada baju tidur yang glam dan boleh dipakai ke red carpet.  Why not?



Sienna Miller in Gucci
Dress berkemban ni orang dah pakai lama dah.



Hailee Steinfeld in H&M
Feeling cantek.  Haram J.  Takdak effort nak ikut tema langsung.


Emma Stone in Prada
Kak Emma,  tema "Grecian Goddess" kami tak pernah buat lagi.


Katie Holmes
Bohsan.


Emily Blunt in Michael Kors Collection
Bohsan juga.

Lily-Rose Depp in Chanel
Anak Johny Depp ni u olls.  Tetek kecik,  papan lapis duk dabik dada apa tak tau.




Joan Smalls in Balmain
Satu lagi kemerepekan Balmain yang memurahkan gaya seorang model.  Nampak macam penari Las Vegas saja.


Florence Welch in Gucci
Deni pakai kertas balut hadiah ja buat dress.





Try So Hard
Kategori ini adalah kepada mereka yang semestinya telah membuat usaha yang kuat untuk tampil meletops di red carpet dalam tema ini.  Namun akibat kerana mereka terlalu mencuba,  sampai akak rasa,  kalau depa tak cuba langsung lagi mulia.






Madonna in Givenchy
Rosnah Mat Aris menangis tengok idola dia ni.  Tak tau nak kata apa,  ramai yang suka ikon ini kerana keberanian dia dalam evolusi personal style dia.  Akak lebih suka gaya lady-lady rock chic + British royal yang sering dia apply dalam gayanya masa dia kawen dengan Guy Ritchie dulu.  Lani duk mai macam mana dah ni.  Akak tak boleh nak kawal dah.



Zoe Kravitz in Valentino Haute Couture
Akak tak kisah kalau u olls nak feeling pakai costume kupu kupu,  tapi unless costume bersayap itu boleh membuatkan u olls terbang,  then barulah akak approve untuk dikatakan sesuai dengan tema.



Nicki Minaj in Moschino
Muntah darah sat tengok deni.


Kris Jenner in Balmain
Nasib baik Kaitlyn Jenner tak mai MET GALA.  Kalau dia mai,  deni akan lagi malu teruk sebab mak rasa ponen baru nak came out tu mesti lagi meletops bergaya dari dia ni.  




Demi Lovato in Moschino
Dress ni nampak macam murah sangat.  Aa semua corak api api naga ni?  Pelik la gold campur dengan silver.  Kita nak buat baju,  bukan gelang Habib.






Katy Perry in Prada
Akak rasa Katy Perry nak tiru dan cuba ulang ke-epik-kan dress Rihanna last year yang kuning meletop sampai memerlukan 47 orang angkat dress dia time dia berjalan.  Dress ni nampak murah,  costume-my dan paling sedih Katy Perry sendiri nampak tenggelam dalam dress ni.




Lady Gaga in Versace
Semalam dia mabuk-mabuk lepas show,  terus tidur,  lena mampuih,  tiba-tiba bangun nak kena pi MET GALA dah.  Teruih dia tambah lipstick merah,  tak dan sikat rambut,  teruih mai.  




Flawless
Perbezaan depa ni dengan kategori Bohsan adalah walaupun mereka try to play safe,  tapi depa tetap nampak cantek meletops dan akak sangat suka.



Kate Hudson in Atelier Versace
Akak rasa dress ini tidak dibuat dengan secara sambil lewa.  Boleh nampak details dress ini sangat khas untuk tema ini.  Colour putih memang sesuai dengan Kate Hudson. Sejak dulu lagi.  Akak tak akan rasa bosan melihat pompuan ini bergaya dalam rona putih selamanya.




Kate Upton in Topshop
Wanita yang mempunyai payu dara paling ikonik untuk millenia ini tampil bak patung Barbie dengan dress ini.  



Ivanka Trump In Ralph Lauren 
Dress jumpsuit ini sangat kerlasssssssssssss.....she looks so good in this colour.

Naomie Harris in Rosie Assoulin
Akak nak tempah ni satu untuk hari raya tahun ni.  Ampa jangan tiru.

Nina Dobrev in Marchesa
Dah lama tak tengok gaun Marchesa yang meletops.

Doutzen Kroes in Balmain
Antara gaun Balmain yang cantek dan kerlas.  Pandai Kroes pilih.



Karlie Kloss In Custom Brandon Maxwell
Sesetengah supermodel dressing macam kampung.  Tapi nasib baik pompuan ni ada taste.  Dia nampak mahal.  Potongan ini kita biasa tengok tapi ini first time akak rasa tengok Karlie Kloss nampak sangat woman.  Awat dia tak jalan sekali dengan T-Swift? Ampa dah gadoh ka?



Kesimpulan
Designer terbaik akak berikan kepada Zac Posen.  Walaupun dia buat dress untuk satu retis ja tapi dia punya creation memang meletops dan sangat lain daripada yang lain.  Im sure creation itu akan menjadi inspirasi kepada gaya fesyen akan datang,  di red carpet,  filem dan persembahan pentas malah untuk kenduri kahwin.  Yelah noks....pakai dress kawen kain LED,  tiba-tiba dewan takdak elektrik,  sekali nenjia....u olls punya dress bergemerlapan.

Designer paling tahi dan banyak menyebabkan disaster ada MET Gala tahun ini akak berikan kepada Balmain.  Akak harap pereka dalam rumah fesyen ini diikat dan direjam dengan batu sampai mati agar mereka tidak lagi menghasilkan fesyen huduh kepada manusia-manusia takdak taste seperti keluarga Kardashian.

Retis paling menonjol tahun ini akak terpaksa berikan kepada Mak Tok Madonna.  Walaupun dia kertu dan sangat merepek tapi kita tak boleh tak suka dia.

Retis yang paling tidak menonjol dan langsung tidak memorable malam ini akak bagi kepada Kim -Kardashian.  She's been wearing the same old Balmain-type rug for too long.  Sila tukar gaya ya Kak Kim.

Perkara yang paling akak sedih sekali adalah WHY RIHANNA TIADA DALAM RED CARPET INI?????


See Ulasan Fesyen MET Gala 2016 Part I

Sumber  :  ELLE.com & VOUGE

2 comments:

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com