Jom Try Diameida Fabulous Mascara

5.7.16

Iklan Raya 2016

Hello semua,

Iklan rasa adalah salah satu madah seni yang menjadi pengerat rakyat Malaysia tak kira apa kaum pun mesej yang disampaikan selalunya bukan sahaja mengimbau kenangan malah memberikan banyak pengajaran untuk saling mengingati dan menghormati satu sama lain.

Sejak zaman kegemilangan Allahyarham Yasmin Ahmad,  beliau telah berjaya membuktikan madah seni dalam iklan raya sebagai sesuai yang penting.

Kini bukan sahaja badan-badan korporat berlumba-lumba untuk menyajikan iklan raya yang menarik malah rumah produksi jugak willingly untuk buat macam-macam iklan raya untuk diletakkan dalam Youtube.

Jom kita tengok iklan-iklan yang sempat akak kumpulkan this year.

Kalau ada yang terlepas,  ampa share link di ruang komen okay!

ps/  my personal favorite adalah MAXIS and MAS.





TNB


Kit Kat Rubbies





TM


Petronas

MAS




MYDIN





Alliance Insurance



Maghfirah Pustaka



Samsung



MYNIC Loop



Imigresen




TV3




Bina Darulaman




Astro Gempak




Maxis



RHB



EcoWorld



Sun Life Malaysia




SP Setia




HotFM




Bank Rakyat



No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...