Featured Post

#PrayforPenang

26.7.16

Jumie on Smule


Hello u olls,

Akak telah berjinak-jinakkan diri dengan applikasi karaoke Smule yang sangat popular di sana sini sekarang ni.  Actually dah lama akak download aplikasi ni,  rasanya since tahun lalu,  tapi time tu tak berapa popular sangat.  Thanks to Taufiq Helios yang meng-invite akak.

Tapi bila nak nyanyi kat rumah sahaja,  suami aku selalu marah dan kata,  "Hang ni selalu memekak....malu la...."

So akak pun memendamkan perasaan penyanyian akak.  Then sekarang,  Smule dah semakin popular,  thanks to talented Malaysian singer like Khai Bahar dan lain-lain.  So secara tiba-tiba before raya hari tu,  En Khafi pun tanya,  "Hang tak mau ka nyanyi Smule?  Buat video macam Khai Bahar...aku selalu dengar dia nyanyi...best...."






Haruslah suami I olls kena maki semula kan?  "Hang yang dulu tak bagi aku nyanyi!! Dulu aku duk feeling nyanyi hang kata aku bising,"

"Halaaa...hang nyanyi punya kuat...orang semua boleh dengar,"

"Habis tu?  Hang ingat nak menyanyi macam mana?  Dalam selimut bisik-bisik?  Menyanyi memang la kena kuat,"

So lepas kami lawan-lawan maki,  maka start daripada situ secara rasminya En.  Khafi meredha-kan akak menyanyi di Smule.  Siap  rekemen kat aku lagu apa untuk prektis nyanyi.  "Hang cari dulu lagu kat Youtube,  hang prektis nyanyi dulu...lepas tu baru la hang record,"

Haaaaaaaaa kerlasss laki aku.  Apa pun,  aku nak ucapkan terima kasih kat Khai Bahar.  Sebab hang la suami aku meluluskan aku menyanyi.  Kat Smule pun Smule la...ahahaha

So kepada u olls semua,  ampa yang ada Membership VIP ampa mai la follow aku and invite aku nyanyi dengan aku.  Nama Smule aku adalah <  JumieSamsudin >.  Ampa cari okay.  Sebab aku tak dak membership VIP lagi.


Jangan lupa follow akak ya....


Okay dah...tak mau cakap banyak-banyak,  ampa mai tengok aku punya video nyanyi kat Smule yang aku baru share kat Facebook.  Muah!!

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...