18.9.16

Pembekal Kambing & Lembu untuk Ibadah Qurban & Akikah Pulau Pinang

Assalamualaikum semua !!

Kepada semua umat Islam di seluruh Pulau Pinang dan kawasan yang sewaktu dengannya yang sedang mencari pembekal kambing atau lembu untuk tujuan ibadah qurban,  akikah,  nazar ataupun untuk tujuan kenduri doa selamat,  bolehlah hubungi kami.

Kami menyediakan kibas,  kambing biri - biri,  boer serta lembu dari baka terbaik dan pada harga yang berpatutan.  Selain membekalkan haiwan ternakan hidup untuk tujuan qurban dan akikah,  kami juga menyediakan khidmat penyembelihan serta siap panggang / masak mengikut permintaan pelanggan.  Semuanya pada harga yang boleh dibincangkan.

Untuk pengetahuan semua,  kambing & lembu dipelihara dalam kandang persendirian yang bersih terletak di kawasan Gelugor,  Penang.  Kandang dibersihkan setiap hari manakala,  kambing - kambing pulak dimandikan setiap dua minggu.  Menurut Mantaro juga,  kambing dan lembu berkenaan dibeli daripada penternak kambing tempatan dan ada pulak yang di bawa daripada Burma ataupun Thailand.

Hubungi  :
Pembekal Kambing & Lembu untuk Ibadah Qurban & Akikah Pulau Pinang
Mantaro Resdong's
+60 17-457 1837
Facebook :  Mantaro Resdong's

Dalam gambar adalah Mantaro Resdong's yang hemsem.




Man dan kambing biri biri :)
Man dengan kambing versi boer pulaks.  Sorry kalau mak salah.  :)


Simpanan untuk Ibadah Qurban 1438 Hijrah
Bagi persiapan untuk tahun depan,  kalau ada sesiapa yang berniat nak masuk panggu untuk ibadah qurban tapi takut duit tak cukup last minit.  Apa kata,  kita main kut.

==========================================

Sebulan RM 60 ( untuk seekor lembu) 

Sebulan RM 75 ( untuk seekor kambing )

==========================================

1 panggu lembu RM 600 

1 ekor kambing RM 750 

==========================================

Kutipan akan bermula pada 1 Oktober 2016.  Main selama 10 bulan sahaja.  Lembu dan kambing akan dibeli sebulan awal dan akan dibela oleh saya.    Insyaallah Qurban akan diadakan pada hari raya Haji kedua tahun hadapan bersamaan 1438 hijrah.  Berminat boleh bagi nama dan berapa panggu kepada saya secepat mungkin dengan Whatsapp kepada saya di Mantaro Resdong's
+60 17-457 1837








Untuk pengetahuan semua,  kambing & lembu dipelihara dalam kandang persendirian yang bersih terletak di kawasan Gelugor,  Penang.  Kandang dibersihkan setiap hari manakala,  kambing - kambing pulak dimandikan setiap dua minggu.  Menurut Mantaro juga,  kambing dan lembu berkenaan dibeli daripada penternak kambing tempatan dan ada pulak yang di bawa daripada Burma ataupun Thailand.


Hubungi  :
Pembekal Kambing & Lembu untuk Ibadah Qurban & Akikah Pulau Pinang
Mantaro Resdong's
+60 17-457 1837
Facebook :  Mantaro Resdong's


Kandang yang bersih menghasilkan kambing kambing yang sihat.

Kandang kambing milik Man dan keluarga.

Mantaro sedang memandikan kambingnya :)


Hubungi  :
Pembekal Kambing & Lembu untuk Ibadah Qurban & Akikah Pulau Pinang
Mantaro Resdong's
+60 17-457 1837
Facebook :  Mantaro Resdong's

3 comments:

  1. jumie, hg tulih sebulan RM60 utk seekor lembu?? seekor? salah kot? sepanggu ja kot kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes kakak, RM 60 sebulan untuk satu panggu / ekor lembu. Satu panggu RM600. Ada tulis kot bawah. Saya pun tak berani ubah sangat this is given by Mr. Mantaro. Kak nanti boleh contact dia....very good boy. Honest business person.

      Delete
    2. ok ok... nnt i contact dia... tgh plan nak buat aqiqah jugak ni... tq si cantik manis...

      Delete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...