15.9.16

Smule Makcik Microphone


Hello u olls,

Yeaaah !! Akak buat video Smule lagi.  Memang baguih lah Apps ni,  akak rasa lani lebih yakin nak menyanyi sebab dengan adanya apps ni secara tak langsung akak boleh prektis melalak.

So far akak dah rakam beberapa video,  ada yang akak just saved kat account Smule akak jer sebab main main u olls.  Ada yang akak rasa okay,  tidak memalukan diri sendiri dan maruah suami,  akak share lah kat Facebook. 

Antaranya yang akak rakam hampir sebulan lalu,  akak buat aksi makcik microphone.  HAHAHAH.  Memang cibai akak menganjingkan satu pompuan ni yang akak duet secara random dalam Smule Apps.  Akak kan macam pompuan-pompuan dintis,  tak mampu nak beli membership VIP Smule,  bukan tak mampu u olls,  actually akak takdak credit card,  and secondly,  akak pakai U Mobile,  kalau pakai Digi depa kata,  just top up pun dah boleh beli membership VIP.

Tapi lantaklah,  disebabkan akak membership biasa,  so akak kalau nak nyanyi kenalah tumpang nyanyi berdasarkan invitation daripada rakan yang akak follow ataupun mana mana random people yang share depa punya invitation to all.  

So it happens that akak teringin nak nyanyi lagu favorite akak iaitu Kisah Hati by Alyah.  Akak pun jumpa la video pompuan ni suara dia okay jugak.  Akak selalu pilih suara orang yang sedap ya,  kalau suara tak best,  akak takdak semangat nak duet.  HAHAHAH siries.  So pompuan ni rakam video dia siap dengan microphone ada penapis suara semua u olls.  Aiiiyooo ver ver ni.

Akak ni takdak perkakas tu semua,  so akak buat macam mana?  Akak pun carilah bunga telur pelastik yang macam ada tangkai sikit,  so akak pun ver ver lekat depan muka akak and jadikan akak punya microphone tipu tipu ni.  Akak pun siap buat muka feeling feeling menghayati lagu gitu......haruslah u olls.

Okaylah,  here goes akak share beberapa video.






Akak tak mampu nak beli membership VIP Smule, apatah lagi untuk membeli microphone canggih untuk rakaman. Oleh itu, akak pakai kaki bunga telur sebagai microphone. Semoga abang Remy Ishak akan menjaga Kisah Hati akak. #Sing on #SingKaraoke by #Smule #malaysiasmule #microphoneonly





Sudah Ku Tahu by Project Band adalah lagu kegemaran En Khafi. Lagu ini memang sedap, ala ala layan rock tangkap leleh era 90 an. Disebabkan akak tidak mempunyai account VIP so akak tumpang-tumpang nyanyi jer dengan orang. So don't ask me who this guy in this video, I just happened to meet him here on Smule. So enjoy !! #smulekaraoke #smulemalaysia #malaysiasmule #smule #sudahkutahu






Sebelum tidoq, jemputlah mendengar nyanyian lagu Kak Toni Braxton yang bertajuk "Sampai nya hati malaikat ni patahkan hati mak" #howcouldanangelbreakmyheart #tonibraxton #wanitaagam #Sing on #SingKaraoke by #Smule

2 comments:

  1. takyah mic sangat...dahtau sore hang mmg meletops ok jumie!

    ReplyDelete
  2. hmph.
    hang pakai bunga teloq pun caiyaq aihhhh dengaq sora.
    pakai mic canggih pun potong stim aku.

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...