UK Clark Sales

6.10.16

Fazura Nyanyi Syiok Sendiri



Pagi tadi akak terkejut beruk apabila DJ kat Fly FM memperkatakan tentang kehuduhan suara Fazura menyanyi opening untuk Usher masa konsert khas sempena Sepang F1 event.  Nahariam teruk sangatkah dia nyanyi,  sampai Fly Fm yang selalunya cerita pasai artist artist Mat Salleh ni nak mengata pasai artist Malaysia ?


So akak pun masuk kerja,  sampai dah balik petang,  akak lupa langsung pasai Kak Faz ni.  Sampailah malam tengah tulis blog,  mak kita Mama Regina PM kita "Dah tengok nyanyian Fazura


Akak cepat-cepat tengok video tersebut di Youtube.


Mai tengok kaih !!









Aiiiyoooooooooooooooooooo noks.  Dah tau suara tahap tahap lipas jerit bila kena spray dengan Ridsect hang tetap ada hati nak nyanyi lagu Sia kan ?  Hang tau kan Sia ni suara dia tahap meletops mengalahkan Beyonce.  Sia adalah antara penyanyi wanita zaman kita yang akak respect mutu suaranya.  Kalau dengar lagu lagu dia,  sangat emosi dan penuh dengan perasaan.  Walaupun lagu itu,  lagu pasai pi menari disco walaupun takdak duit macam lagu Cheap Thrills.


Akak sendiri pernah nyanyi lagu Sia,  Titanium kat satu event sukan di USM.  Siriesly 3 kali kot akak terkincit dan video tu akhirnya akak selit belakang belakang dalam Facebook akak.  Malu okay nak tengok balik.


Mak terkejut tahap gorilla apabila dia memilih lagu ini ya.  And then lagu kedua tu lagu apa ?  Mak tak boleh dengar tak boleh faham.  


Ulasan akak tentang nyanyian Fazura :


1) nyanyian hang sangatlah takdak kesungguhan....aku rasa kalau aku jerit maki hamun kat anak -anak ayam aku lebih penuh emosi dalam suara aku tu berbanding nyanyian beliau.  Duk dengar macam eee eee eee...apa tu ?


2)  Sebutan tak jelas.  Takdak penegasan.  Hang sebut semua duk lebih slang sahaja.  Tapi tak membawa maksud pun apa yang hang sebut dalam nyanyian hang. At times,  sebutan dia macam tersalah lirik dan tenggelam.


And of courselah orang pereng dan kutuk hang sekarang dalam laman sosial.  Sapa suruh hang berani mati feeling buat persembahan macam ni.  Yes,  make up hang lawa,  you image consultant sangat bagus,  PR team hang pun baguih cari job meletops sampai mampu perform kat F1 show,  tapi pasaipa hang tak mampu nak pi vocal class dan mintak cikgu vocal hang suggest lagu yang sesuai sikit dengan suara hang ?


Pastu lani hang nak marah pulak bila orang kutuk hang ?  And berani pulak nak bandingkan diri hang dengan Adele dan Beyonce?  Hang mimpi apa ni Kak Non ?  Memang haruslah kami tak boleh nak bandingkan diri hang dengan Beyonce ataupun Adele,  tapi hang pun janganlah duk feeling nyanyi lagu Sia !!  Sudah sudah la.  Hang stick sahaja sebagai pelakon.  Aku suka lakonan hang dalam drama bersiri Tahajjud Cinta dulu kerlasss sangat.


Peminat dah tegur tu jangan la duk bitter pulak.  Silap hari bulan orang terus tak ingat hang dah.  Pikiaq habis habis dah lepas ni nak buat apa pun walaupun nama hang dah cukup meletops.


By the way,  mak tau,  mak kutuk maki hamun Kak Faz ni mesti nanti ramai yang akan back up Kak Faz kau kau terutama sekali adik-adik dan juga zornen yang duk berasa feeling dengan memuji dan memback- up Kak Faz,  secara serta merta Kak Faz akan angkat hang jadi BFF dia.  Kepala butoh.  



Kawan-kawan macam ni memang normal dan kemestian dalam corak hidup di kotaraya Kuala Lumpur.  Propa semua.  Kami orang Penang tak reti la nak propa propa,  puji depan depan,  sugar coated everything.  Kami orang Penang,  artist lalu depan kami kat Nasi Kandar Berator kami buat tak tau.  Yang duk berlari feeling nak amik gambar dengan artist tu selalunya mesti orang Sungai Petani dan kawasan yang sama waktu dengannya sahaja.  Orang Penang tak dak la hadap nak pi brush brush bahu dengan artist ni semua.  Take it or leave it ya.



So kepada kak pon kak pon dan adik adik yang nak memuji Kak Faz,  sedia ! Orang macam hangpa ni la yang sebenarnya membunuh kerjaya artist tu sendiri.  Elok elok dia pelakon dan model sabun wangi,  hangpa nak suruh dia menyanyi pula kan?



Akhir kata,  mai follow akak nyanyi kat Smule lagi baguih. AHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHA  



6 comments:

  1. entah la Faz...high level confidence diri anda tak kena tempat nak show off. secondly, management event F1 concert ni pikiaq apa dok jemput Faz nyanyi ni? based on what?
    apapun iols dah agak kureng minat dgn Faz ni sejak kes KimK dia ...so pathetic and sad and stupid. kbai

    ReplyDelete
  2. Iols dulu boleh kata peminat tegar si faz ni. Masa dia follow kat Twitter, teruih rasa macam nak buat kenduri pisang kat masjid. Tapi lately dok tengok dia ni makin lama makin meluat. Menyanyi flat kalah dada pompuan tak dak tetek. Sepang tak dak bajet kot nak panggil PENYANYI. Ni bukan sesi karok dik non boleh melalak syok sendiri

    ReplyDelete
  3. Oh my gosh Jumie suara you memang tahap A++++ la!!! Love it so much!!!!!😍😍😍 I nak smule karaoke dengan you pun I rasa intimidatedπŸ˜‚πŸ˜‚

    ReplyDelete
  4. Bahahahahahhahaa.... thank you jumie tlg carut...
    sora serupa sora aku nyanyi kt rumah... (╥ ﹏ ╥)

    ReplyDelete
  5. Sora aku hat mcm katak ni lagi sedap kak oiii...
    Minat ja faz ni...tpi jadi pelakon dah laaa oii

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com