1.12.16

Moisturizer Gel By Ulfa Beauty ( Mia Isma 019-5253783)



Hello u olls,

Semua orang pun pasti tahu kebaikan dan kelebihan timun.  Selain sedap untuk dimakan malah khasiat timun yang menyejukkan memang sejak dulu digunakan untuk diletakkan pada wajah.  Kalau dulu-dulu kita nak kena blend la,  apa la semua untuk buat ala-ala masker timun,  haaa hari ini akak nak share dengan u olls satu produk jenis gel yang berasaskan timun yang serbaguna dan bagus untuk kulit !

Moisturizer Gel By Ulfa Beauty ialah sejenis gel rawatan kulit. berwarna putih jernih. 100% natural dan bebas kimia. Produk ini mengandungi bahan tumbuhan semulajadi seperti ektrak timun (cucumber) yang sangat bagus untuk merawat dan mencantikkan kulit. terdiri daripada 95% ektrak timun dan 5% air. Ianya sesuai untuk semua jenis kulit termasuk alergik. sejuk dan lembap. Malah boleh dipakai ke seluruh badan termasuk rambut dan bibir. Produk ini juga selamat untuk bayi.




Kebaikan Moisturizer Gel By Ulfa Beauty 
  • Mengurangkan masalah kulit kering
  • Menghilangkan masalah kulit kusam
  • Mengurangkan eyebag bawah mata
  • Melembap dan meganjalkan kulit
  • Menghilangkan masalah kulit tidak sekata
  • Merawat kulit sensitif
  • Mengecilkan liang pori terbuka
  • Mengecut dan menghilangkan jerawat
  • Menghilangkan garis halus bawah mata
  • Memudarkan parut jerawat
  • Mengurangkan masalah kulit berminyak 
  • Merawat eczema
  • Merawat ruam pada kulit
  • Bantu mencerahkan wajah
  • Bantu menegangkan wajah
  • Menyerap lebihan minyak di wajah
  • Menjadikan wajah lebih muda dari usia
Bantu menhilangkan bekas jerawat sekaligus mencerahkan wajah 

Juga sesuai untuk merawat luka pada dalam mulut (ulser) dan merawat bibir yang kering dan luka.


click read more


Merawat kulit yang terkena panas.

Testimoni dari pengguna yang memakai produk ini setelah digigit serangga beracun charlie.





Kelebihan Moisturizer Gel By Ulfa Beauty 
  • Tidak melekit dan berminyak
  • Pakai pada waktu siang sebelum apply foundation untuk make up tahan lama dan muka glowing
  • Isian 50 ml tahan 2 bulan penggunaan (bergantung kepada penggunaan)
  • Tekstur yang ringan dan mudah meresap
  • Menjadikan wajah lebih lembut dan sehalus bayi seawal 3 minggu penggunaan
  • Sesuai digunakan untk bayi yang mengalami ruam / eczema
  • Harga paling murah dipasaran berbading skincare lain yang natural dan bebas bahan kimia berbahaya
  • 100% chemical free.


Sesuai digunakan untk bayi yang mengalami ruam / eczema


Testimoni dari seorang ibu yang berpuas hati dengan produk.

Mengecut dan menghilangkan jerawat


Memudarkan parut jerawat

Juga digunakan untuk melebatkan bulu mata.

Sebagai facial prep before make up !!

Juga sesuai untuk melembatkan rambut yang kering dan mengerbang.







Cara Pemakaian
Selepas cuci muka, ambil sedikit Moisturizer Gel By Ulfa Beauty dan sapu rata ke seluruh muka dan leher dan ratakan sehingga gel meresap ke dalam kulit. Kemudian boleh pakai krim siang / malam. Pakai siang dan malam selepas cuci muka. Boleh pakai sekerap mungkin sebab tiada bahan kimia.



My Testimony
Akak dah cuba produk ini.  Gel ini mempunyai tekstur yang berair,  warna clear dan senang meresap pada kulit.  Paling best bila apply lepas dah basuh muka,  sembahyang zohor,  pastu hang bubuh ni kat muka.  Siries best wehs sebab sejuk !!

Walaupun senang meresap dan clear warnanya,  tapi bila hang basuh muka hang balik after applying this gel to your skin,  hang boleh rasa macam satu selaput keluar dari kulit hang.  Ini bermakna,  gel ini stay and protects and at the same time nourishing your skin sepanjang pemakaian.

Sayangnya,  gel ini takdak SPF,  so akak cadang kalau hangpa nak pakai on daily basis kat muka,  make sure you olls pakai juga pelindung UV sebagai tambahan.

Selainnya,  aku sangat suka produk ini. Tube yang kecik ni juga memudahkan hang bawa ke mana-mana.



Dalam gambar ni hangpa boleh tengok gel tu akak letak kat tangan.  Warna jernih,  lepas saput kat kulit tangan terus ia meresap.


TIPS HOMEMADE SCRUB MENGGUNAKAN MOISTURIZER GEL BY ULFAA BEAUTY by Kak Umi (FB)

Bahan-bahan

Moisturizer Gel by Ulfaa Beauty
Beras / Beras Pulut


Caranya
1) Ambil beras dan goreng atas kuali tanpa minyak (sangar) dengan api yang perlahan. Sangar hingga beras keperangan. Angkat dan sejukkan.

2) Apabila beras dah sejuk, kisar beras tersebut dengan pengisar kering.

3) Campurkan beras yang telah dikisar dengan Moisturizer Gel. Adalah lebih best kalau MGbUB disimpan dalam peti ais.

4) Gunakan campuran ini untuk scrub seluruh wajah, leher dan juga tangan.

5) Biarlan scrub berkenaan selama 20 minit dan bilas dengan air.

Kak Umi.


TIPS HOMEMADE FACIAL MASK MENGGUNAKAN MOISTURIZER GEL BY ULFAA BEAUTY  by MISS K

Bahan-bahan
Moisturizer Gel By Ulfa Beauty
Madu

Caranya
1)  Campurkan Moisturizer Gel By Ulfa Beauty dengan madu, sapu dekat muka. biar 1 jam, lepas tu cuci.



Harga
Satu tube RM20
Posting:  RM8


How to Order
1)  Jika berminat,  Whatsapp ke 0195253783 (Mia Isma)
2)  Proses pembayaran secara online ke butiran akaun yang akan diberikan melalui Whatsapp
3)  Pengeposan akan dilakukan selepas menerima bukti pembayaran (capture / printscreen resit)
4) Barang akan sampai dalam masa 2-5 hari
5)  Ready stock.


Social Media
Follow us on Facebook  :   https://www.facebook.com/leaixoraoutlet/
Follow us on Instagram  :  https://www.instagram.com/lea_ixoraoutlet/

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...