Anaqah Organic CHIA SEED [ Agen De Secret Beauty 016-418 9079 ]













Nak Beli?
Whatsapp : 016-418 9079 
Facebook Messenger : @desecretDLDR
Follow Facebook: De secret Beauty



click read more

Ulasan Fesyen Sempena AJL 31

Hello u olls semua,

Kalian mungkin sudah baca komen-komen akak dalam artikel Ulasan AJL 31 yang lalu.  Jadi hari ini akak nak share dengan you olls semua pendapat akak tentang fesyen yang dikenakan oleh para retis sepanjang majlis AJL 31 yang lalu.

TV3 adalah amat sangkak tahun ini,  gambar semua susah nak dapat.  So akak terpaksa curi beberapa gambar dari Beautifulnara dan of course akak curi daripada Instagram milik artist itu sendiri.

Terima kasih jugak kepada beberapa pembaca blog akak yang telah PM akak secara personal dan berkongsi beberapa gambar yang akak akan masukkan dalam ulasan kali ini.

Ya,  mulai tahun 2017 akak akan kembali membuat ulasan fesyen untuk majlis-majlis anugerah yang berlaku di arena seni tanah air setelah beberapa tahun akak tidak membuatnya kerana sentap dengan tanggapan bahawa orang yang tak ada knowledge fashion macam akak tidak selayaknya membuat ulasan fesyen.  Apa yang menyedarkan akak adalah apabila seorang kawan pondan akak telah memberi tamparan hebat kepada akak sambil berkata "Eh nok?  Saper yang cakap ko tak layak buat komen tentang ulasan fesyen sebab ko takder degree in fashion?  Sekarang ko pergi cakap kat pondan tu,  dia tu takder kelayakan chef kan?  Lain kali kalau dia gi makan mana-mana,  makanan tu tak sedap,  takpayah feeling nak komen sebab dia bukan chef!"

SNAP!!

So let's start our first MALAYSIAN CELEBRITY fashion review di mana akak telah susun mengikut artist-artist berkenaan.


Wanita

Siti Nordiana in Lumiere Concept Malacca
Beliau adalah seorang pompuan yang tinggi langsing tetapi baju ini tidak menampakkan kelangsingan beliau.  Macam-macam sedang berlaku kat baju ini,  kain gaun yang kembang,  riben kat pinggang,  bahagian atas baju yang mempunyai bercorak.  Warna pun gelap tak sesuai untuk beliau.  Sayang.






Haiza in Shanell Harun
Gambar ini diambil dari angle yang salah.  Mungkin dari posisi yang berbeza dress ini akan nampak lebih gemilang.  Tetapi my comment is,  untuk wanita genit ini,  sila buang selendang menjurai itu.



click read more


Solekan Kesan Khas untuk Akim Ahmad & The Majistret sempena AJL 31

Ketika persembahan Akim & The Majistret semasa AJL31,  depa semua disolek menjadi watak-watak jahat dalam kartun Batman.  Siapakah yang bertanggungjawab ke atas solekan ini?  Mereka adalah satu team jurusolek kesan khas yang menggelarkan diri depa sebagai FX.CAT.


Sayangnya,  semasa pementasa itu,  camera focus tidak begitu memberi 'pengiktirafan' kepada usaha keras untuk menyiapkan solekan kesan khas ini.  Nasib ada media sosial,  kita masih boleh tengok hasil solekan berkarakter ini.



as Bane



as Two Face



click read more

Ulasan Anugerah Juara Lagu 31

Hello u olls,

Ahad lalu seperti yang kita semua tahu telah berlangsungnya,  AJL 31 di mana 12 buah lagu yang selama ini mencatat rekod yang baik dalam rancangan Muzik Muzik dipertandingan diperingkat akhir untuk merebut gelaran juara.  

So apa pendapat kalian semua mengenai keseluruhan AJL 31 kali ini?

Harap kalian semua bergembira dan pastinya,  akak nak ucapkan terima kasih kepada dua tiga follower baru di Facebook dan Twitter yang baru duk follow akak sebab akak up hapdet banyak pasai AJL 31 pada malam itu.  Terima kasih na.  Okay sekarang akak nak share dengan you olls,  ulasan ikhlas akak sempena AJL31 untuk tatapan kalian semua.


Tengoklah mutu gambar rasmi yang direlease oleh TV3 untuk pengumuman juara ke media sosial.  SEDIH KAN? Macam amik dengan handphone Lenovo sahaja.


No Budget
Nahariam betui starting pun depa pakai video montaj sendu yang akak amik dalam Youtube tu.  Takdak pun montaj special asing untuk pembukaan majlis utama.  TV3 memang sah-sah dah takdak duit,  takdak sapa pun nak sponsor depa buat event ni.  Semua sponsor hebat lebih suka untuk memilih Astro sebagai media utama mereka.


Tetapi ini bukan alasan untuk mereka memberikan persembahan yang 'lousy' untuk para peminat muzik di negara ini yang sentiasa menantikan persembahan terbaik untuk majlis ini.


Like I said dalam ulasan sebelum ini,  hangpa tengok la pun cara TV3 handle event ini,  Facebook page yang percuma tu pun depa tak mampu nak update.  Alah, setakat rekaan grafik simple-simple dengan segala gambar artist-artist semua pun tak boleh ka?  Ataupun hangpa duk update kat Twitter saja?  Ehk??? Awat Facebook,  Insta dan segala maknena lain?


Click read more

Ulasan Fesyen 2017 Golden Globe Awards Part 3





Giuliana Rancic in Rai Zakhem
Siriesly dress ini sangat smart!! Dia punya motif pnya tu bukan lace tapi macam corak melekat meghelit lembut macam mana ka.  Potongan kemas yang dilengkapkan dengan tali pinggang warna emas pun sempurna.  Tapi lawaknya,  Giuliana Rancic ni kuruih gila dan dia nampak macam praying mantis.



click read more


Ulasan Fesyen 2017 Golden Globe Awards Part 2




Thandie Newton in Monse
Tak suka dress ini nampak macam dia duk jahit manik labuci kot bawah,  pastu sekerat jalan dia tak larat,  dia pun kata........sorrry nyah mak tak larat,  let's stop and buat bagi nampak dress ni ada labuci takat ni saja...baru nampak macam api - api sikit.







Sienna Miller in In Michael Kors
Kak Siena,  lani dah tahun 2017 orang dah tak pakai dah dress cut out macam ni.







Gwendoline Christie in Vivienne Westwood
Tak sangka Vivienne Westwood boleh buat dress yang tidak liar begini.  Akak suka Gwen wanita agam ni dressing macam ni.  Kerlas tau dia.  Gergasi cantek sangat.




click read more


Ulasan Fesyen 2017 Golden Globe Awards Part 1

Hello u olls,


Seperti dijanjikan jom kita tengok fesyen para bintang-bintang yang telah memeriahkan arena karpet merah sempena 2017 Golden Globe Awards.


Akak telah bahagikan semua gambar-gambar they olls ni semua kepada empat bahagian, make sure u olls click dan tengok semua empat bahagian ya.


Sekian, bye bye.








Lily Collins in Zuhair Murad (Autumn/Winter 2016 Couture)
OOOOHHH aku sangat suka dress ini.  Lace-lace bunga yang sarat tetapi disusun dengan sempurna.  Karya couture yang lama kita tak tengok di karpet merah.  Warna ini golongan pengusaha butik pengantin panggil sebagai PINK MASAM.
Sangat suka juga gubahan rambut ala-ala kusut manja dan olesan gincu merah yang membuatkan Lily Collins nampak lebih comel.



click read more

Ulasan 74th Annual Golden Globe Awards 2017

Hello u olls semua,


Majlis anugerah Annual Golden Globe Awards yang ke 74 telah berlangsung pada 8 Januari 2017 di The Beverly Hilton, Beverly Hills, California. U olls tengok ke show ni? Akak tak tengok pun, record pun tak. Rasa macam bohsan ja tengok awards-awards depa ni, ramai muka tak kenal pastu nanti depa duk buat lawak-lawak ackward semua. Bohsan u olls.


Kepada sapa yang tak tau, Golden Globe Awards adalah majlis dimana depa akan bagi anugerah pencapaian terbaik untuk rancangan TV. Movie pun depa bagi anugerah juga, tapi of course orang akan bagi tumpuan kepada para pemenang dari rancangan-rancangan TV.

Event kali ini dipengacarakan oleh Jimmy Fallon dan ramai kata macam tak baguih saja dia ni.


Event kali ini dipengacarakan oleh Jimmy Fallon dan ramai kata macam tak baguih saja dia ni. Habis show, akak just baca highlights and tengok sisipan video kat Youtube sahaja. Tengok part highlights cukup. Okay here are the recap:



Kemunculan Brad Pitt
Selepas berita perceraian pasangan Brad Pitt dan Angelina Jolie pada tahun lalu, ini adalah penampilan pertama Abang Brad di khalayak ramai. Surely he skipped the red carpet. Bila dia muncul di pentas, semua orang duk tepuk kuat kat dia. Brad Pitt nampak super elok walaupun pada usia 52 tahun, nampak slim, kulit tanned!! (This year, 2017 dia akan jadi 53 tapi birthday dia Disember). Steadylah Abang Brad....


Merembesss..............




click read more

Roti Canai Gemas Road by Laparpo

Sumber gambar Facebook @Penang Brotherhood



Hello u olls,

Hari ini akak nak share dengan you olls semua tentang sebuah laman Facebook bertajuk Laparpo yang diterbitkan oleh anak-anak Melayu Penang yang memaparkan video-video yang mengandungi maklumat serta ulasan tentang port-port makanan yang menjadi kegemaran para lokal di negeri Pulau Pinang.


Akak tak kenal admin page ini tetapi salah seorang hero yang akan muncul dalam video review ini semua tak lain tak bukan iaitu adik angkat Freddie Mercury iaitu Abu Mamu Raja Lawak.  Haaa……dia kira Maria Tunku Sabri dalam rancangan makanan Laparpo ni.





click read more

Ramalan untuk AJL 31 by Jumie Samsudin



Hello u olls semua,


Sorrylah u olls sebab akak memang terlepas jauh ke belakang sampai pada hari AJL 31 akan bermula barulah akak nak keluarkan artikel pasai ulasan ramalan akak tentang siapa yang akan menang pada tahun ini.


First of all,  akak nak mintak maaf sebab terlewat ini tetapi akak tak mau mengaku salah akak!! Sebab nak habaq sat pasaipa lani TV3 dan kawasan yang sama waktu dengannya,  dah kurang bagi promosi dan war-warnkan AJL ini melalui laman sosial dan melalui internet secara lebih berleluasa?  Awat bajet hangpa semua lari pi mana?  Duk pi review pasai IMDB apa semua hangpa boleh pi buat sungguh-sungguh,  hey awat?  Pembangunan muzik tempatan tak cukup penting ka?


Sapa setuju dengan akak sila angkat tangan!!  Akak punya tak tau apa-apa pasai AJL sampai akak diberitahu oleh anak ayam akak iaitu Yuss Zulk detu pun celaka puki,  dah last minit baru nak peringat.  Awat sebulan awal tu tak remind siap siap kat aku?


Dahlah aku tak tengok TV Malaysia,  TV 3 ka,  Astro Ria apatah lagi.  Bukan sebab kekwat,  lani akak kan duduk serumah dengan mak bapak akak,  so TV kat ruang tamu depa kongker,  orang tua-tua tau lah,  24 jam duk tengok 'bata berita' saja.  Tak habis-habis tengok berita.  Aku sampai rasa naik rimaih.




Hanya ada video promo ni sahaja tu pun nak kena karau-karau baru jumpa.  Takdak pun sampai jadi viral kat laman sosial?  Awat ampa cikai sangat ka?  Bayaq pi la laman-laman media sosial yang tengah hangat lagi macam Siakap Keli ka,  Amran Fans ka,  Jumie Samsudin ka,  sapa-sapa la bayaq pi la depa seringgit dua,  pastu suruh depa review masuk blog dan bubuh kat laman sosial depa awai-awai bagi orang lagi hangat nak bercakap pasai AJL.


Jangan duk bagi alasan takdak duit.  Ada banyak cara lagi nak bagi benda ni semua berjalan elok!


So kesimpulannya aku tak tengok TV so aku rasa banyak tertinggal.  And come on, sapa lani tengok TV?  Orang lagi banyak habiskan masa main internet daripada tengok TV?  Betul kan?  Pasaipa takdak pun kempen-kempen melalui internet tentang AJL?  Sebagai bukti mai hangpa tengok sendiri laman Facebook rasmi untuk Anugerah Juara Lagu dan juga AJL 31,  dua dua page macam siye style tak update apa-apa pun.  Aku rasa,  page Persatuan Teater Resdong's kami lagi updated dari depa.  Show teater kami bulan 2,  tiap-tiap hari keluar posting,  event created,  ada video promo,  video slideshow pembeli tiket,  ada buletin!! 


BUTOH LAH TV3 sebab tak mampu nak menggunakan platform internet untuk menghangatkan AJL untuk tahun ini.  Zaman dah berubah u olls,  takkan u olls nak promote AJL pakai telegram pulak kan?  


Siries mak memang pereng sebab rasa macam left out gila,  sepatutnya at this time mak dah confirm tau dah,  dengar semua lagu-lagu yang nak masuk and of course sebagai tradisi akak akan buat pot luck party di rumah dengan menjemput anak-anak ayam akak datang ke rumah dan kami akan menonton AJL beramai-ramai.


Tapi tak mengapalah,   dah lepas.  Lani kita tengok ke hadapan sahaja.  Here are ulasan ramalan we olls tentang finalis AJL 31.  Bicara hari ini adalah berdasarkan perkongsian akak dan anak ayam akak Yuss Zulk.  Yuss Zulk adalah seorang peminat dan pengikut seni pop tanah di tanah air dan akak memang selalu merujuk kepada kepakaran beliau untuk mendapatkan latar belakang tentang sesuatu cerita seni secara cepat dan ringkas melalui beliau.  

Ulasan akak pulak,  mungkin ada banyak yang akak terpaksa tinggal kosong sebab HARI INI ADALAH PERTAMA kali akak mendengar lagu lagu ini dan akak rasa macam tak adil kalau akak bagi judgment begitu sahaja.

click read more

Senarai Lagu Finalis Anugerah Juara Lagu (AJL 31)



Sebanyak 12 buah lagu telah diumumkan layak ke Anugerah Juara Lagu 31 setelah berentap di pentas Separuh Akhir Muzik Muzik 31. Kesemua lagu Separuh Akhir Muzik Muzik 31 dinilai oleh barisan juri professional iaitu Johan Nawawi, Habsah Hassan, Azlan Abu Hassan, Edrie Hashim, Yassin Sulaiman, AG Coco dan Azlan Typewriter dan Datuk Ramli MS selaku ketua juri. Kebanyakan lagu yang layak pada AJL 31 kali ini adalah lagu popular dan bakal memperlihatkan kemunculan bekas pemenang Vokal Terbaik AJL terdahulu iaitu Dayang Nurfaizah, Hafiz Suip, Black dan Misha Omar. Antara wajah baru yang bersaing di pentas AJL seperti Aiman Tino, Sufian Suhaimi, Elizabeth Tan, Syamsul Yusof dan kumpulan Projector Band.


Malam kemuncak AJL 31 bertemakan Cerita Dalam Lagu bakal berlangsung di Dewan Merdeka, Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), Kuala Lumpur pada 22 Januari 2017, bermula pukul 9 malam dan akan disiarkan di TV3 serta portal tonton.com.my. AJL 31 bakal menyaksikan gabungan empat pengacara iaitu Farah Fauzana, Fizi Hot FM, Awal Ashaari dan Sarimah Ibrahim. Berikut senarai 12 lagu layak ke AJL 31 mengikut giliran persembahan pada malam kemuncak AJL31.


click read more to watch video clip of each songs

Victoria Secret Fashion Show 2016 Part V (Fantasy Bra.)

Jasmine Tookes dipilih sebagai Victoria Angels yang akan mengenakan Fantasy Bra bernilai USD 2.4 juta


Jasmine Tookes dipilih sebagai Victoria Angels yang akan mengenakan Fantasy Bra bernilai USD 2.4 juta iaitu sebuah coli yang bertatahkan batu permata zamrud dan berlian.  Lebih kurang 9000 butir batu-batu permata dengan berat lebih kurang 450 karat telah digunakan untuk melengkapkan karya ini.    Seni reka Bright Night Fantasy Bra hasil karya Eddie Borgo.



10 tahun yang lalu Selita Ebanks,  model kulit hitam telah dipilih untuk menggayakan Fantasy Bra untuk VSFS 2007.



Okay satu lagi benda yang aku macam pelik untuk VSFS kali ini,  kemunculan Fantasy Bra yang selalunya dijadikan tonjolan utama bagi seluruh upacara sehingga saban tahun setiap kemunculan Fantasy Bra akan dijadikan satu ritual penting dengan kejutan dan efek khas. 



Tidak tahun ini,  Fantasy Bra yang digayakan oleh Jasmine Tookes keluar begitu sahaja seiring dengan Victoria Angels yang lain.  I'm a bit disappointed by that.



10 tahun yang lalu Selita Ebanks,  model kulit hitam telah dipilih untuk menggayakan Fantasy Bra untuk VSFS 2007


click read more

Positive Penang [ Where positive Penangites unite ]



Salam u olls semua,


Akak & kawan baru buat FB Group baru bertajuk Positive Penang dengan hasrat hendak kumpul dan kongsi berita dan informasi terkini di sekitar Penang tercinta tanpa sebarang anasir politik atau idea radikal. Its all about positivity!!


Jom ramai-ramai join group baru ini.


Kalau ada sapa-sapa info nak share dengan kami yang menunjukkan ke-positiviti-an di Pulau Pinang, contohnya tolong menolong sesama jiran tetangga, aktiviti sukarela atau apa sahaja aktiviti kemanusiaan yang melangkau jarak kaum dan agama yang memisahkan kita selama ini, PLEASE SHARE with us.

click read more

[Video Promo] Lawak Resdong's 2 - Kalau Dah Jodoh....



KALAU DAH JODOH...

+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_

PERSATUAN TEATER RESDONG'S PULAU PINANG
dengan bangganya mempersembahkan:

Lawak Resdong's 2 KEPALA TIMUN

Bila? Kat Mana?
11 Februari 2017 (Sabtu)
Auditorium Dewan Budaya, USM
8.30 malam

Penampilan istimewa oleh:
Daniel Juara Lawak Solo 1
Fikry Lawak Solo 1
Mamak Puteh
Abu Mamu
Jonn Ekzos
Apit Bintang Mencari Bintang
serta ramai lagi

Harga Tiket
RM25.00

Anda boleh mendapatkan tiket anda dengan segera pada TEAM PRODUKSI kami seperti berikut:
LANUN RESDONGS 012 561 8434
FAIRUL NIEZAM 012 432 3275


Boleh whatsapp, call, SMS atau PM depa kat Facebook!
Kalau PM kat Facebook Page kami, jangan lupa bagi NAMA, NO HP, JUMLAH TIKET dan LOKASI ANDA.

PERINGATAN MESRA
  • Tiket adalah terhad sebab kami buat show 1 malam saja!
  • First come first serve
  • Boleh booking, tapi kalau booking bersama bayaran lagi kami suka!

Link facebook event: https://goo.gl/DG2Sh4

#lawakresdongs2 #kepalatimun #teaterpulaupinang #seniteater#teaterkomedi #resdongs #teaterresdongs #resdongsmeletop #abangviral#padahbergurau

Victoria Secret Fashion Show 2016 Part IV (Bright Night Angel & Pink Nation)

Bright Night Angel

Sesuai dengan tajuknya, BRIGHT NIGHT, segmen ini menampilkan para Victoria Angel dengan gaya yang lebih bersinar. Jigna di sana sini, menghelit ghelap! Jigna dalam bahasa Keling bermaksud glitter la u olls.

Untuk persembahan ini mereka diiringi oleh nyanyian Bruno Mars dengan lagunya yang kini semakin hit iaitu "24K Magic".  Bila depa sebut kata Bruno Mars akan perform untuk VSFS,  one thing aku duk concern adalah ketinggian Bruno Mars.  Kalau ampa perasan,  Bruno Mars ni macam pendek-pendek tau.  Tengok lengan,  tangan,  kaki dia,  dia macam pende untuk seorang lelaki.  HAHAHAh siye aku duk diskriminate bentuk badan dia.

Dalam beberapa gambar yang dirakam oleh jurugambar,  memang nampak bukti perbezaan ketara antara ketinggian Bruno Mars dengan para Victoria Angels.  Tapi of course,  untuk video persembahan yang ditayangkan dalam TV,  depa dah edit buang semua shots itu.

My favorite Victoria Angels for this segment will definitely Irina Shayk yang masa ketika dia duk berjalan atas runaway ni,  dia sedang mengandung u olls!  Dia sedang mengandung anak Bradley Cooper !  Kerlasss mengandung duk cantik elok macam mana ka catwalk pakai seluar and baju dalam sahaja.  Aku yang tak mengandung ni pun jalan dari bilik office nak pi pantry duk bebai macam siye.

Okay satu lagi benda yang aku macam pelik untuk VSFS kali ini,  kemunculan Fantasy Bra yang selalunya dijadikan tonjolan utama bagi seluruh upacara sehingga saban tahun setiap kemunculan Fantasy Bra akan dijadikan satu ritual penting dengan kejutan dan efek khas. 

Tidak tahun ini,  Fantasy Bra yang digayakan oleh Jasmine Tookes keluar begitu sahaja seiring dengan Victoria Angels yang lain.  I'm a bit disappointed by that.



Stella Maxwell





Siye depa ni takdak pungkoq.  Penyek.  





Georgia Fowler





click read more


Victoria Secret Fashion Show 2016 Part III ( Secret Angel & Dark Angel )

Secret Angel
Secret Angel ni apa?  Kalau tengok pada rekaan buit,  trench coat,  maybe depa-depa ni dibayangkan sebagai pompuan perisik.  Gitu!!  Persembahan The Weeknd dengan lagu "Starboy" menjadi selingan untuk segmen ini.

Angels paling aku suka ialah Georgia Fowler pendatang baru yang berada di pentas VSFS untuk pertama kali dari New Zealand.  Tengok dia kat dalam gambar kat bawah ni mungkin nampak biasa,  tapi kalau ampa tengok dia dalam video,  dia nampak macam sangat fun masa catwalk ni!  And,  muka dia macam Elizabeth Hurley.  



Adriana Lima




Valery Kaufman





Bella Hadid







Jourdana Phillips





click read more


Victoria Secret Fashion Show 2016 Part II (Road Ahead & Mountain Romance)

Road Ahead
Tema ini adalah tema pembukaan untuk VSFS 2016.  Para Victoria Angels diiringi rentak muzik lagu Animal oleh Kesha,  Uptight from Stevie Wonder dan Vertigo from U2.  Bila kita baca tajuk Road Ahead,  mesti kita nampak macam satu perjalanan yang penuh dengan cabaran dan warna-warni seorang pengembara.  Rupanya Road Ahead adalah tajuk tema yang dipilih untuk menggambarkan seni reka dalam perspektif budaya Cina.  Apakah?  So bila cakap China,  sudah pasti akan muncul unsur-unsur haiwan mistikal naga,  tanglung,  seni ukiran yang selalu kita tengok pada hiasan seni bina Cina.  Keseluruhannya,  aku suka tema budaya Cina,  tetapi tema Road Ahead ni macam tak jelaslah.  Macam carca marba.

Angels yang paling aku suka untuk segmen ini adalah Maria Borges and kostum paling aku suka sekali adalah skirt yang dipakai oleh Barbara Fialho.

Elsa Hosk

Kerlass depa jadi tarian naga.




Taylor Hill







click read more

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...