UK Clark Sales

24.1.17

Ulasan 74th Annual Golden Globe Awards 2017

Hello u olls semua,


Majlis anugerah Annual Golden Globe Awards yang ke 74 telah berlangsung pada 8 Januari 2017 di The Beverly Hilton, Beverly Hills, California. U olls tengok ke show ni? Akak tak tengok pun, record pun tak. Rasa macam bohsan ja tengok awards-awards depa ni, ramai muka tak kenal pastu nanti depa duk buat lawak-lawak ackward semua. Bohsan u olls.


Kepada sapa yang tak tau, Golden Globe Awards adalah majlis dimana depa akan bagi anugerah pencapaian terbaik untuk rancangan TV. Movie pun depa bagi anugerah juga, tapi of course orang akan bagi tumpuan kepada para pemenang dari rancangan-rancangan TV.

Event kali ini dipengacarakan oleh Jimmy Fallon dan ramai kata macam tak baguih saja dia ni.


Event kali ini dipengacarakan oleh Jimmy Fallon dan ramai kata macam tak baguih saja dia ni. Habis show, akak just baca highlights and tengok sisipan video kat Youtube sahaja. Tengok part highlights cukup. Okay here are the recap:



Kemunculan Brad Pitt
Selepas berita perceraian pasangan Brad Pitt dan Angelina Jolie pada tahun lalu, ini adalah penampilan pertama Abang Brad di khalayak ramai. Surely he skipped the red carpet. Bila dia muncul di pentas, semua orang duk tepuk kuat kat dia. Brad Pitt nampak super elok walaupun pada usia 52 tahun, nampak slim, kulit tanned!! (This year, 2017 dia akan jadi 53 tapi birthday dia Disember). Steadylah Abang Brad....


Merembesss..............




click read more


Kemenangan besar La La Land

WOW! Sebelum ni duk baca jugak review pasai movie ini tapi tak berkesempatan untuk tengok movie ini lagi. Akak baru tau yang movie ini diarahkan oleh pengarah yang sama dengan filem yang menang banyak anugerah beberapa tahun lalu iaitu Whiplash. Lepas filem ni menang besar, akak pun check it out runut bunyi untuk filem ini. Oh my god, akak duk jatuh hati teruk kat lagu City of Stars yang dinyanyikan oleh Ryan Gosling dan Emma Stones. Lagu berentak jazz ini memang memikat, akak dah hasut kawan office akak iaitu Qamariah untuk suka lagu ini juga (kami dorang suka muzik and menyanyi and dulu sama - sama pernah join USM Jazz Band pastu quit and never to return again, AHAHAHAHA). Qamariah siap ajar aku buat playlist dalam Youtube and biaq dia ulang automatically tak berhenti. WAAAA..........bestlahhhhhhh. Ampa pi dengar lagu tu. Mesti ampa pun akan syiok juga.

The La La Land



Meryl Streep Kena Kutuk
Masa Mak Tok Meryl Streep terima anugerah Cecil B. DeMille, sebagai anugerah khas atas pencapaian yang dicapainya sepanjang kerjayanya sebagai seorang pelakon, dia macam duk buat lah political statement mengatakan, depa-depa semua para pelakon di Hollywood adalah anak-anak kelahiran luar Amerika Syarikat. Dia sebut satu-satu nama pelakon dan bandar dan negara tempat mereka dilahirkan. Bila mai mentioned nama Natalie Portman dia sebut kata minah tu dilahirkan di Jerusalem sahaja, instead of kata Israel. So ramai yang kritik Mak Tok Meryl mengatakan dia ni macam tak akui Israel sebagai sebuah negara dan tak sokong apa pergolakan yang sedang berlaku di wilayah itu. Hek eleh.....INI SEMUA POYO !!!!!

Mak Tok Meryl memberikan ucapan.



Andrew Garfield Kissed Ryan Reynolds
Masa Ryan Gosling menang anugerah pelakon lelaki terbaik untuk filem La La Land, kita boleh nampak kat background, bahagian penonton, pelakon watak Marvell, Spiderman iaitu Andrew Garfield cium mulut dengan Ryan Reynolds yang melakonkan watak Marvell iaitu Deadpool. Kot sebelah boleh nampak juga bini Ryan Reynolds iaitu Blake Lively style duk gelak teruk tengok laki dia duk comolot. The reason depa cium mulut adalah kerana, Andrew Garfield bagitau, dia cium Reynolds sebab nak pujuk kawan dia tu sebab dia tak menang. Ryan Reynolds turut dicalonkan dalam anugerah Pelakon Lelaki Terbaik untuk Kategori Filem melalui lakonannya dalam filem Deadpool. Siriesly wehs best gila kot dia berlakon cerita tu. Style lawak macam puki skrip depa tulis.





Game of Throne Tak Menang
Tahun 2016, GoT telah memberikan pelbagai persembahan dalam episod TV yang sangat epik. Tetapi untuk majlis anugerah ini, depa tak menang apa-apa. Ini adalah kerana, Emmy Awards mempunyai tradisi untuk mengiktiraf rancangan TV yang baharu untuk diberikan anugerah. Maka dengan ini depa bukan sahaja akan mengangkat muka-muka baru malah memberikan kick-off-start kepada rancangan TV yang baru nak mula, so bila awal-awal dah menang anugerah, barulah lepas tu lebih banyak fans yang akan join in dan follow show tersebut.


Sekian sahaja ulasan akak,  stay tune untuk esok kerana esok akak dah autopublished untuk semua review red carpet para pelakon ke anugerah ini.





Senarai Pemenang Anugerah Golden Globe 2017

Kategori Filem

Best Performance by an Actress in a Motion Picture Drama
Amy Adams (Arrival)
Jessica Chastain (Miss Sloane)
Ruth Negga (Loving)
Natalie Portman (Jackie)
Isabelle Huppert (Elle) - WINNER


Best Performance by an Actor in a Motion Picture Drama
Casey Affleck (Manchester By The Sea) - WINNER
Joel Edgerton (Loving)
Andrew Garfield (Hacksaw Ridge)
Viggo Mortensen (Captain Fantastic)
Denzel Washington (Fences)


Best Performance by an Actor in a Motion Picture Musical or Comedy
Colin Farrell (The Lobster)
Ryan Gosling (La La Land) - WINNER
Hugh Grant (Florence Foster Jenkins)
Jonah Hill (War Dogs)
Ryan Reynolds (Deadpool)


Best Performance by an Actress in a Motion Picture Musical or Comedy
Annette Bening (20th Century Women)
Lily Collins (Rules Don't Apply)
Hailee Steinfeld (The Edge of Seventeen)
Emma Stone (La La Land) - WINNER
Meryl Streep (Florence Foster Jenkins)



Best Screenplay Motion Picture
La La Land - WINNER
Nocturnal Animals
Moonlight
Manchester By The Sea
Hell or High Water



Best Original Song Motion Picture
“Can’t Stop The Feeling,” Trolls
“City of Stars,” La La Land - WINNER
“Faith,” Sing
“Gold,” SIng
“How Far I’ll Go,” Moana



Best Motion Picture - Drama
Hacksaw Ridge
Hell or High Water
Lion
Manchester By The Sea
Moonlight - WINNER


Best Motion Picture - Musical or Comedy
20th Century Women
Deadpool
Sing Street
Florence Foster Jenkins
La La Land - WINNER


Best Motion Picture - Animated
Kubo and the Two Strings
Moana
My Life as a Zucchini
Sing
Zootopia - WINNER


Best Motion Picture - Foreign Language
Divines
Elle - WINNER
Neruda
The Salesman
Toni Erdmann



Best Performance by an Actress in a Supporting Role in any Motion Picture
Viola Davis (Fences) - WINNER
Naomie Harris (Moonlight)
Nicole Kidman (Lion)
Octavia Spencer (Hidden Figures)
Michelle Williams (Manchester by the Sea)



Best Performance by an Actor in a Supporting Role in any Motion Picture
Jeff Bridges (To Hell and High Water)
Simon Helberg (Florence Foster Jenkins)
Dev Patel (Lion)
Aaron Taylor-Johnson (Nocturnal Animals) - WINNER
Mahershala Ali (Moonlight)



Best Director Motion Picture
Damien Chazelle (La La Land) - WINNER
Tom Ford (Nocturnal Animals)
Mel Gibson (Hacksaw Ridge)
Barry Jenkins (Moonlight)
Kenneth Lonergan (Manchester By The Sea)



Best Original Score Motion Picture
Moonlight
La La Land - WINNER
Arrival
Lion
Hidden Figures


Kategori Televisyen


Best Performance by an Actress in a Limited Series or Motion Picture Made for Television
Sarah Paulson, The People v. O.J. Simpson: American Crime Story (FX) - WINNER
Felicity Huffman, American Crime (ABC)
Kerry Washington, Confirmation (HBO)
Riley Keough, The Girlfriend Experience (Starz)
Charlotte Rampling, London Spy (BBC America)




Best Performance by an Actor in a Limited Series or Motion Picture Made for Television
Courtney B. Vance, The People v. O.J. Simpson: American Crime Story (FX)
Riz Ahmed, The Night Of (HBO)
John Turturro, The Night Of (HBO)
Tom Hiddleston, The Night Manager (AMC) - WINNER
Bryan Cranston, All the Way (HBO)




Best Performance by an Actress in a Television Series – Drama
Winona Ryder, Stranger Things (Netflix)
Claire Foy, The Crown (Netflix) - WINNER
Evan Rachel Wood, Westworld (HBO)
Caitriona Balfe, Outlander (Starz)
Keri Russell, The Americans (FX)




Best Performance by an Actor in a Television Series – Drama
Rami Malek, Mr. Robot (USA)
Matthew Rhys, The Americans (FX)
Bob Odenkirk, Better Call Saul (AMC)
Billy Bob Thornton, Goliath (Amazon) - WINNER
Liev Schreiber, Ray Donovan (Showtime)




Best Performance by an Actor in a Television Series – Musical or Comedy
Donald Glover, Atlanta (FX) - WINNER
Gael Garcia Bernal, Mozart in the Jungle (Amazon)
Anthony Anderson, Black-ish (ABC)
Jeffrey Tambor, Transparent (Amazon)
Nick Nolte, Graves (Epix)




Best Performance by an Actress in a Television Series – Musical or Comedy
Julia Louis-Dreyfuss, Veep (HBO)
Issa Rae, Insecure (HBO)
Rachel Bloom, Crazy Ex-Girlfriend (CW)
Gina Rodriguez, Jane the Virgin (CW)Tracee Ellis Ross, Black-ish (ABC) - WINNER
Sarah Jessica Parker, Divorce (HBO




Best Performance by an Actress in a Supporting Role in a Series, Limited Series or Motion Picture made for Television
Olivia Colman, The Night Manager (AMC) - WINNER
Chrissy Metz, This Is Us (NBC)
Lena Headey, Game of Thrones (HBO)
Mandy Moore, This Is Us (NBC)
Thandie Newton, Westworld (HBO)




Best Performance by an Actor in a Supporting Role in a Series, Limited Series or Motion Picture made for Television
Sterling K. Brown, The People v. O.J. Simpson: American Crime Story (FX)
John Travolta, The People v. O.J. Simpson: American Crime Story (FX)
Hugh Laurie, The Night Manager (AMC) - WINNER
John Lithgow, The Crown (Netflix)
Christian Slater, Mr. Robot (USA)




Best Television Limited Series or Motion Picture Made for Television
The People v. O.J. Simpson: American Crime Story (FX) - WINNER
The Night Manager (AMC)
The Night Of (HBO)
The Dresser (Starz)
American Crime (ABC)




Best Television Series - Musical or Comedy
Transparent (Amazon)
Atlanta (FX) - WINNER
Veep (HBO)
Black-ish (ABC)
Mozart in the Jungle (Amazon)




Best Television Series - Drama
Game of Thrones (HBO)
Stranger Things (Netflix)
The Crown (Netflix) - WINNER
Westworld (HBO)
This Is Us (NBC)


2 comments:

  1. Hi Kak Janz

    Golden Globe dgn Emmy tak sama. TQ

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com