UK Clark Sales

24.1.17

Ulasan Fesyen 2017 Golden Globe Awards Part 1

Hello u olls,


Seperti dijanjikan jom kita tengok fesyen para bintang-bintang yang telah memeriahkan arena karpet merah sempena 2017 Golden Globe Awards.


Akak telah bahagikan semua gambar-gambar they olls ni semua kepada empat bahagian, make sure u olls click dan tengok semua empat bahagian ya.


Sekian, bye bye.








Lily Collins in Zuhair Murad (Autumn/Winter 2016 Couture)
OOOOHHH aku sangat suka dress ini.  Lace-lace bunga yang sarat tetapi disusun dengan sempurna.  Karya couture yang lama kita tak tengok di karpet merah.  Warna ini golongan pengusaha butik pengantin panggil sebagai PINK MASAM.
Sangat suka juga gubahan rambut ala-ala kusut manja dan olesan gincu merah yang membuatkan Lily Collins nampak lebih comel.



click read more




Felicity Jones in Gucci
Siriesly,  dress ini adalah lawak.  Dia macam nak bubuh ribbon apa semua macam mana ka,  tapi kain tak cukup,  so dia lukih ja dengan pen marker macam ribbon rambut ramba kat baju tu.






Zoe Saldana in Gucci
Dress ini nampak macam kain murah-murah.  Tak elok u olls.  Macam kostume perempuan-perempuan menari flamengko yang oversize untuk Zoe.




Emma Stone in Valentino Couture
Ramai yang puji dress ini,  well!  Memang dress ini meleps,  compliment badan dia yang kuruih kedekiang,  warna dia pun cantik,  and corak bintang itu sesesuai dengan karakter Emma Stone yang remaja dan fun.  Masa Ryan Seacrest tanya kat pompuan ini masa kat karpet merah "So tell me about the dress?"  "Well,  it's a dress and have stars on it."  Bak kata Manyara Sarafina "Pompuan ni memang stone...."  HAHAHA puki tau pompuan ni.  






Angela Bassett in Christian Siriano
Dress ini cantek,  potongan yang menarik tetapi tak sesuai untuk marhayam kertu ini.  Ms.  Basset tidak perlu potongan yang sensasi,  dia perlu sesuatu yang lebih kemas dan sesuai dengan status marhayamnya.  Malah warna dress ini jugak macam kusam untuk beliau.  Dress ini sesuai untuk pompuan-pompuan model tinggi lampai kuruih kedekiang macam mana ka.








Carrie Underwood
Siriesly ramai yang kutuk dress ini.  Kesian kat Carrie Underwood.  Depa duk kata ropol-ropol kat dress ini macam aising kek.  Akak rasa dress ini takdak la buruk sangat.  Tapi yalah mengikut concept rekaan fesyen yang baik,  dress itu patut compliment badan kita bukan sebaliknya.  If you see this dress,  duk nampak ropol tu dulu sebelum nampak Ms.  Carrie.  Lagi kesian,  pencipta baju ini seolah-olah dah kautim dengan pihak media jangan habaq dia adalah pencipta baju tu.  Mungkin malu sebab bad review.  Akak cari mana-mana website pun,  Google sehabis boleh,  takdak pun mana-mana yang tulis dress itu dibuat oleh siapa.






Annette Bening in Pamella Roland
Siriesly akak sangat suka dress ini.  Miss Annete nampak sangat elegen.  Akak rasa nak buat dress macam ni satu untuk hari raya 2017.





Karrueche Tran in In Dolce & Gabbana
Gila dress ni pelik kot.  Macam dua bahagian yang dicantum.  Warna pun pelik.  sapa pompuan ni?  Berani nya duk pakai baju nampak mor-mor kat red carpet.
(mor mor tu maksudnya murahan la u olls).







Lola Kirke in Andrew Gn
Dress yang comels.  Potongan yang ringkas,  warna yang lembut dan dihiasi sulaman tekat di bahagian tetek.  Akak juga suka solekan dan gaya rambut yang santai.  Subang dia pun cantek.  CUMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAa u olls....perasan tak dia tak cukur bulu ketiak?  Ni akak dah zoom kat hangpa!  Musibat deni awat duk tiru Julia Robert?  Tapi akak rasa tak berapa teruk sangat bulu ketiak dia.  tahun 1999.  Hangpa pi Google.







Maisie Williams
Dress ini membuatkan  beliau nampak tua dan tak comels.  Maisie ni ala-ala pompuan rock sikit.  I rasa macam pelik dia pakai dress ladies macam ni. And clutch bag tu,  rasa macam tak sesuai la.





Natalie Portman in Prada
Dress ini macam jubah Muslimah yang duk jual kat online Malaysia.  Keraih,  colour pun pelik,  rambut pun macam over mak rasa,  pastu tiba-tiba subang gantung macam mana ka.  Pelik u olls.







Reese Witherspoon in Atleier Versace
Simple fun and sexy.  Akak suka.








Viola Davis in Michael Kors
Gilaaaa meletopssss warna dress ini.  Viola Davis memang confident strong woman.  Akak suka.









Emily Ratajkowski in In Reem Acra
Merepek la baju deni macam kain ikat-ikat dengan besi macam mana ka.  Pastu akak terjumpa dress yang bawah ni,  shot nampak panties.  Aiyoo !







Kerry Washington In Dolce & Gabbana
Deni dari dulu baju memang pelik.  Ni baju apa tak tau tiba-tiba nampak macam zaman Saloma.  Di dont want to say anything.






Sophie Turner in Louis Vuitton
Akak cuba memahami bentuk dress ini.  Tapi masih tak dapat nak faham.  Fesyen orang-orang muda kot.





Janelle Monae In Armani Privé
Walaupun maybe bagi sesetengah orang u olls akan kata dress ini sarat dan merepek,  tapi memikirkan personaliti Janelle Monae dan konsep muzik yang dibawanya,  akak rasa akak boleh faham dress ini.  Akak rasa dia buat banyak effort untuk membina 'look' ini.  Jangan kecam akak sebab somehow akak suka dress ini.







Heidi Klum in J. Mendel
Heidi Klum ni pun dari dulu selalu pakai baju merepek dan sapa pun tak akan faham.





Julia Louis-Dreyfus in Georges Chakra
Not badlah baju ini.  Elegen.  







Kelly Preston in Christian Siriano
Dress ini pun okay.  Walaupun dia ala-ala dress kena Clorox turun colour.  Tapi okay.  








Anna Kendrick in Vionnet
Baju ini lawak,  tetek Anna nampak macam satu naik kot ataih satu naik kot bawah.  AHAHAHAHAHAH.






Keri Russell in J. Mendel
Dress ini macam okay,  tetapi actually for me macam tak sesuai untuk red carpet sebab dia macam animal printed yang terlalu banyak pastu ropol-ropol pulak.  Pastu perlu ka ada chocker tu.  Akak rasa macam tak kena gaya semuanya.








Jeannie Mai
Baju ini tak elok nampak macam kain dia selalu digunakan untuk buat uniform askar yang kerja nak sembunyi dalam selut kat paya.  Masuk dalam selut confirm tak nampak.  







Naomi Campbell in Atelier Versace
Haraaaaammmmmmmmmmm elooookkkkk dress mak ayam kita pakai.  Akak sukalah !!











Hailee Steinfeld in Vera Wang
Omaigod dress ini sangat cantek.  Sweet sebab diperbuat daripada kain organza macam mana ka,  colour pun sangat lembut.  Tapi hangpa tengok potongan kat bahagian tetek baju ini,  aiiiyoooo sooo seksi okay.  Boleh nampak bentuk payu dia. Kerlasss !!!







Amanda Peet In Bottega Veneta
Simpleh jah....nothing to carut.







Chrissy Metz in Nathan Paul
Sepatutnya mak ayam ini akan pakai dress daripada Christian Siriano tapi at last dia tukar pakai dress baldu ini.  Bagi akak ini adalah pilihan yang lebih baik daripada dresses yang direka oleh Christian Siriano untuk Chrissy Metz.  Dress ini bagi akak telah berjaya membuatkan badan beliau nampak macam tersusun sikit.  Bukan mudah untuk mendapatkan potongan yang sesuai bagi tubuh badan yang agam seperti ini.  

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com