Featured Post

#PrayforPenang

18.1.17

Victoria Secret Fashion Show 2016 Part I


Hello u olls semua,


Of courselah akak wajib membuat ulasan Victoria Secret Fashion Show untuk tahun 2016 yang menjadi aktiviti tetap dalam kalendar para zornen di seantero dunia bila tiba hujung tahun.  Hala u olls,  kalau kat negara orang putih,  bulan dua belas setiap tahun adalah bulan yang penting sebab bulan tu depa akan beraya iaitu raya Krismas.  Masa Krismas,  depa akan shopping kuat sebab nak beli hadiah apa semua.  Sebab tu,  kalau hangpa perasan,  rakaman Victoria Secret Fashion Show selalunya dibuat pada beberapa minggu sebelum hari raya Krismas.


Kali ini,  event Victoria Secret Fashion Show telah berlangsung di Grand Palais,  Paris.  Kerlas depa pi Eropah pulak.  Grand Palais merupakan sebuah lokasi paling terulung untuk penggemar fesyen kelas tinggi di mana ramai pereka fesyen ternama buat fashion show depa kat situ.


Grand Palais,  Paris menjadi merah jambu sempena VSFS 2016.


Tapi secara keseluruhannya,  bagi akak,  VSFS kali ini juga tidaklah begitu menarik. Like my review untuk VSFS tahun 2015,  tak best juga!  Same old,  same old.  Ramai lagi muka pepek-pepek tua yang masih beraksi sebagai Victoria Angels,  macam Alessandra Ambrosio and Adriana Lima yang masing-masing dah 35 tahun. Nahariam!! Bila hangpa nak sedaq diri?  Memanglah depa hot,  tapi duk tiap tiap tahun duk keluaq muka depa ja,  rimaih aku aih.  Awat dah takdak muka lain dah ka? Tahun depan kalau depa duk keluaq jugak kat VSFS 2017,  aku ti baling kasut terompah kat TV!!


Macam Adriana Lima tu dia dah 17 tahun dah duk jadi Victoria Angels,  first time dia naik pentas VSFS adalah pada tahun 1999.  Alessandra Ambrosio pula,  dia pertama kali naik pentas peragaan VSFS pada tahun 2000,  bermakna dia pun dah 16 jadi Victoria Angels.  Butoh betui.


Ramai lagi muka pepek-pepek tua yang masih beraksi sebagai Victoria Angels,  macam Alessandra Ambrosio and Adriana Lima yang masing-masing dah 35 tahun.


Nasib baiklah tahun ni depa jadi amik Kendall Jenner,  at least akak rasa macam okay fine...ada jugaklah pepek-pepek baru yang masuk kan? Gigi Hadid pun mai lagi sekali and this time bersama adik dia Bella Hadid,  tapi haram Bella Hadid tu takdak la sempoi mana pun.  Aku rasa muka dia macam kuda sikit.


Gigi Hadid and Kendell Jenner.

click read more



Depa perkenalkan 6 tema untuk peragaan coli dan seluar kecil jenama istimewa ini iaitu Road Ahead,
Mountain Romance, Pink Nation, Secret Angel, Dark Angel dan Bright Night Angel.  Dengar senarai tema pun dah bohsan.  Apa beza Secret Angel and Dark Angel?  Road Ahead and Mountain Romance?  Tajuk tema pun style tak jelas,  sebab itu lah depa punya seni rekaan sayap pun sangat bohsan!  Macam akak yang saban tahun menunggu dan menanti VSFS ni,  akak rasa macam "Eh...macam pernah tengok sayap ni", "Eh sayap ni macam guna semula ka?" "Eh,  sayap ni bukan pernah pakai ka?"


Contohnya,  ampa perati tengok seni rekaan kasut dan sayap untuk tema Mountain Romance.  Lebih kurang samaaaa macam tema Boho Psychedelic untuk tahun 2015.  At this point,  aku macam terpikiaq jugak,  adakah seni rekaan aksesori yang digayakan untuk VSFS ini diasaskan daripada fanstasi-fantasi seks lelaki gersang semata?  Yang terbayang perempuan-perempuan pakai coli, dengan kasut but tinggi yang saban tahun masih sama gayanya,  warnanya,  bentuknya?  Kalau betul jangkaan aku,  aku tak terkejut.


Aku rasa yang menjadikan persembahan VSFS ni meletops tahun ini adalah persembahan-persembahan mantap terutama sekali Bruno Mars yang sangat amazing dan of course,  mak ayam besar kita,  Lady Gaga.  Walaupun dalam persembahan nyanyian lagu Million Reasons,  pergerakan Lady Gaga bersama Victoria Angels agak kekok tapi bagi aku,  DIA ADALAH MAIN ATTRACTION UNTUK FASHION SHOW ITU.


Aku lagi tertumpu nak tengok Lady Gaga,  yang makin cantik sebab dia dah tak pakai make up merapu-rapu macam dulu,  baju dia pun kerlas,  lagu dia sedap,  suara dia sedap,  nyanyian dia pun power.  Victoria Angels terus jatuh standard jadi penari latar sahaja untuk persembahan Lady Gaga.  Lagi meletops untuk nyanyian lagu kedua,  Lady Gaga ketwok keluar pentas dengan SAYAP sendiri!  Gila meraung para penonton kat tepi.


Bila penyanyi yang buat persembahan menjadi main attraction to the show,  something is wrong people!


Okay sekian sahaja ulasan ringkas akak tentang VSFS 2016 secara menyeluruh,  ampa jangan terlepas untuk tengok posting-posting lain yang memaparkan semua gambar-gambar semasa VSFS yang akak telah susun mengikut tema.



Lady Gaga


Baju Lady Gaga by  Azzedine Alaia.






Kerlasss mak ayam!


Bruno Mars

The amazing Bruno Mars.


Tapi satu benda kita tak boleh sangkal tentang Bruno Mars adalah dia seorang yang pendek.  Bila dia duduk sebelah models yang tinggi menggalah sudah tentu dia akan nampak lagi kerdil.  Tapi kalau ampa tengok rakaman VSFS,  depa edit supaya angel di mana Bruno Mars berdiri seiring dengan model langsung tidak kelihatan.



The Weeknd
Tahun ini adalah tahun kedua The Weeknd buat persembahan untuk VSFS.  Aku rasa dia memang sesuai buat perform sebab lagu lagu The Weeknd sangatlah seksi.  Aku paling suka lagu Starboy.  Aiiyo seksi sangat.

Denilah Bella Hadid,  and The Weeknd adalah X BF dia.  Lani The Weeknd duk couple dengan Selena Gomez.


Closing

Haram The Weeknd duk tengok tetek detu.

Bila penyanyi yang buat persembahan menjadi main attraction to the show, something is wrong people!


Victoria's Secret Trivia
  • There is no Victoria, and she doesn’t have any secrets. Founder Roy Raymond picked the brand’s name in 1977, simply by deciding that he wanted to mimic the look of a Victorian boudoir in his first shop. His idea was to create a store in which men didn’t feel embarrassed when buying underwear for their wives.
  • The first Victoria’s Secret Fashion Show was in 1995 at the Plaza Hotel in New York.
  • Naomi Campbell, Stephanie Seymour and Helena Christensen walked in the second show, at the same venue in 1996, thus starting the brand’s association with supermodels.
  • Claudia Schiffer modelled the brand’s first Fantasy Bra in 1996, with a price tag of $1 million.
  • The most expensive Fantasy Bra ever was modelled by Gisele B√ľndchen in 2005 and was composed of 2,900 pave diamonds, 22 rubies, and a 101-carat diamond centerpiece set in white gold. It cost $12.5 million.
  • 2016’s Paris-based show is the second time that the brand has held its extravaganza outside of the US, the first time being at London’s Earl’s Court in 2014.
  • There are now Victoria’s Secret Angels from every continent, except for Antarctica.
  • In 2003, Heidi Klum sported the biggest wings in the brand’s history, standing 12 feet high.
  • Victoria’s Secret’s revenue for the fiscal year ended January 31st 2015 was $7.2 billion, boasting a $1.2 billion profit.
Sumber:  Dailymail.co.uk

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...