18.1.17

Victoria Secret Fashion Show 2016 Part II (Road Ahead & Mountain Romance)

Road Ahead
Tema ini adalah tema pembukaan untuk VSFS 2016.  Para Victoria Angels diiringi rentak muzik lagu Animal oleh Kesha,  Uptight from Stevie Wonder dan Vertigo from U2.  Bila kita baca tajuk Road Ahead,  mesti kita nampak macam satu perjalanan yang penuh dengan cabaran dan warna-warni seorang pengembara.  Rupanya Road Ahead adalah tajuk tema yang dipilih untuk menggambarkan seni reka dalam perspektif budaya Cina.  Apakah?  So bila cakap China,  sudah pasti akan muncul unsur-unsur haiwan mistikal naga,  tanglung,  seni ukiran yang selalu kita tengok pada hiasan seni bina Cina.  Keseluruhannya,  aku suka tema budaya Cina,  tetapi tema Road Ahead ni macam tak jelaslah.  Macam carca marba.

Angels yang paling aku suka untuk segmen ini adalah Maria Borges and kostum paling aku suka sekali adalah skirt yang dipakai oleh Barbara Fialho.

Elsa Hosk

Kerlass depa jadi tarian naga.
Taylor Hillclick read more
Lais Ribeiro

Adriana LimaMing Xi


Gigi Hadid


Maria BorgesAlessandra AmbrosioDevon Windsor


Joan Smalls


Liu Wen


Kendall JennerCindy Bruna


Jasmine Tookes

Daniela Braga

Martha Hunt 
Barbara Fialho

Video The Victoria's Secret Fashion Show 2016 - The Road Ahead (Opening)

Mountain Romance
Untuk tema ini, kita kena bayangkan kita berada di lembah gunung ganang Bavaria,  suasana yang sejuk,  bunga-bunga gunung yang unik dan sudah tentu salji.  Aku suka tema ni dan aku rasa,  aku boleh faham gambaran yang diluahkan dalam seni reka kostum untuk tema ini.  Diselitkan dengan pakaian tradisi masyarakat pedalaman Eropah,  baldu merah dan biru,  serta seni sulaman.  Masa tema ni lah Lady Gaga nyanyi lagu Million Reasons.  Ampa tengok aku ada bubuh video kat bawah.

Model paling aku suka untuk segmen ini adalah Josephine Skriver and kostum paling meleps yang akak suka untuk segmen ini adalah kostum yang dipakai oleh Kelly Gale.


Josephine Skriver


Sanne Vloet
Lily Aldridge


Megan WilliamsSui He

Leomie AndersonKelly GaleLily Donaldson


Izabel GoulartStella Maxwell

Sara Sampaio


Keke Lindgard


Flavia Lucini


Romee Strijd
Video Lady Gaga - Million Reasons 
(Medley/Live From The Victoria's Secret Fashion Show In Paris) Segment Mountain Romance


No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...